Zdravím.tak u tohoto se radí těžko, ale myslím si že by bylo rozumnější ho prostě ustřihnout a trafopájkou zatavit, než čekat až to po zaškrcení samo odpadne.že to vet neudělá, mohl vám alespoň poradit, a udělal by to někdo jiný.mohl vám alespoň říci, jak nato.nic jiného vám asi stejně nezbude, než to zkusit sama.není nad vlastní zkušenost.držím palce.
Ještě jednou. kdysi jsem to zkoušel u divokých káčat asi týdeh starých, chycených na potoce nůžtičkami na manikůru.po ustřižení jsem ránu ošetřil pouze namočením do žlutého penicilinového prášku.rána uronila jedinou kapku krve, jinak nic.dospělosti se nedožili, asi měsíční mi je vytahal potkan.jinak po zákroku jsem nepozoroval žádnou újmu na zdraví.je to na vás.bud a nebo.
2mazutak
napsal(a):
Zdravím.tak u tohoto se radí těžko, ale myslím si že by bylo rozumnější ho prostě ustřihnout a trafopájkou zatavit, než čekat až to po zaškrcení samo odpadne.že to vet neudělá, mohl vám alespoň poradit, a udělal by to někdo jiný.mohl vám alespoň říci, jak nato.nic jiného vám asi stejně nezbude, než to zkusit sama.není nad vlastní zkušenost.držím palce.
Vet poradil - ustřihnout, nějakou dobu silně tisknout a ledovat a pak pustit. Vydržela jsem mačkat asi 5 minut, stříkala jsem Pederipra - pěkně chladilo - mrazilo a pak pustila a stejně to teklo. Tak jsem další nedělala. Na zkoušku jsem vzala takového posledního vejškrabka, ty ostatní jsou o dost silnější - potečou daleko více. Tak to asi nechám a po vyzrání peří zastřihnu letku jako slepicím. Ale díky za reakci. Dana.