Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

mnbvc

20.6.2016 18:10
mnbvc

XXX.XXX.213.10

Dobrý den,

dnes odpoledne jsem si všimla, že se jedna z pětitýdenních husiček nezvedne, tak jsem ji přenesla k vodě a žrádlu. Husa žrala i pila. Po hodině a půl už jí padala hlava, pospávala, až nakonec chcípla. Všimla jsem si, že měla čistě bílý průjem. Husičku jsem rozpárala, játra i všechny orgány byly ok. I jsem se koukala na konec tlustého střeva a obsah vypadal jako normální výkaly. Ráno přitom spokojeně běhala se svým hejnem po dvoře a pak během 2 hodin smrt.

Nevíte náhodou někdo co to mohlo být? Děkuji

21.6.2016 07:06
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Prohlédla jste ji jazyk? já jsem se s tím naštěstí nikdy nesetkala, ale hodně se tu píše o problému žabek na jazyku, následek špatného nekompletního krmení? vypadá to, že zvíře žere, ale ono se jen snaží, následkem zhnisaného jazyku není schopno potravu polknout a vlastně zahyne hladem...ještě mohla mít v zažívacím traktu červy..ale to jsou jen domněnky...

mnbvc

21.6.2016 14:12
mnbvc

XXX.XXX.213.10

Na jazyk jsem taky koukala, byl v pořádku. Dávám husám nakrouhané kopřivy se šrotem, vařenou sojou, občas brambor. Do této směsi jim přidávám minerálie. K dispozici mají také pšenici. Střevo se mi zdálo v pořádku po rozříznutí, ale jestli tam měla nějaké parazity, nemusí být vidět okem. Těžko říct, je mi to záhadou! Snad tuhle chuděrku nebudou následovat další husičky. Děkuji Vám za reakci

Přidejte reakci

Přidat smajlík