mnbvc

XXX.XXX.213.10
Dobrý den,
dnes odpoledne jsem si všimla, že se jedna z pětitýdenních husiček nezvedne, tak jsem ji přenesla k vodě a žrádlu. Husa žrala i pila. Po hodině a půl už jí padala hlava, pospávala, až nakonec chcípla. Všimla jsem si, že měla čistě bílý průjem. Husičku jsem rozpárala, játra i všechny orgány byly ok. I jsem se koukala na konec tlustého střeva a obsah vypadal jako normální výkaly. Ráno přitom spokojeně běhala se svým hejnem po dvoře a pak během 2 hodin smrt.
Nevíte náhodou někdo co to mohlo být? Děkuji
Prohlédla jste ji jazyk? já jsem se s tím naštěstí nikdy nesetkala, ale hodně se tu píše o problému žabek na jazyku, následek špatného nekompletního krmení? vypadá to, že zvíře žere, ale ono se jen snaží, následkem zhnisaného jazyku není schopno potravu polknout a vlastně zahyne hladem...ještě mohla mít v zažívacím traktu červy..ale to jsou jen domněnky...
mnbvc

XXX.XXX.213.10
Na jazyk jsem taky koukala, byl v pořádku. Dávám husám nakrouhané kopřivy se šrotem, vařenou sojou, občas brambor. Do této směsi jim přidávám minerálie. K dispozici mají také pšenici. Střevo se mi zdálo v pořádku po rozříznutí, ale jestli tam měla nějaké parazity, nemusí být vidět okem. Těžko říct, je mi to záhadou! Snad tuhle chuděrku nebudou následovat další husičky. Děkuji Vám za reakci