Alkamatka

XXX.XXX.39.35
Prosím chovatele o radu, koupila jsem násadovky kuřátek, prý farmářských. Z 25 se mi jich nalíhlo 12 a postupně začali odcházet, měli normláně zatáhlé pupky, zdálo se vše v pořádku, pak začali zaklánět hlavičku, zavírat očka, obrátili se na záda a uhynuli. Zůstalo mi jich 6 a teď je to čtvrtý den a zase jedno zaklání hlavičku a asi umře, může někdo poradit co s tím a jestli můžu přeživší dát k ostatním kuřátkům, nenakazím i je?
petboh

XXX.XXX.12.102
No třeba je to v těch kuřatech, také jsem si koupila 30ks kuřat prý hybrid a 13 mi jich prvních 14 dní odešlo. Ted jim jsou 3 týdny a už pár dní drží, snad to už skončilo. ovšem jsou prťaví, mám o 10dní mladší svoje a jsou stejně velcí ne-li ti moji větší.
Také hynuli bez zjevných příčin, žádný průjem nic a najednou apatie a šlus.
petboh
napsal(a):
No třeba je to v těch kuřatech, také jsem si koupila 30ks kuřat prý hybrid a 13 mi jich prvních 14 dní odešlo. Ted jim jsou 3 týdny a už pár dní drží, snad to už skončilo. ovšem jsou prťaví, mám o 10dní mladší svoje a jsou stejně velcí ne-li ti moji větší.
Také hynuli bez zjevných příčin, žádný průjem nic a najednou apatie a šlus.
Díky za reakci, mě se to ještě nikdy nestalo, pokud nějaké uhynulo, mělo nezatažený pupek a stalo se tak vždycky do dvou dní od nalíhnutí a zbytek jsem odchovala, jsem z toho nešťastná kvůli těm kuřátkům, je mi jich líto.
petboh

XXX.XXX.12.102
Asi tak za tři předchozí roky, kdy jsem poprvé měla kuřata mi jich neuhynulo dohromady tolik jako ted.
Taky mě to štve, ale holt se nedá nic dělat když člověk kupuje cizí stát se to může.
Proto je to naposledy a už to nikdy neudělám. Jen čisté nebo vejce.
žofia

XXX.XXX.88.55
Mne hynuli kuriatka podobne, zistila som, že mám v chove čmelíka, ale stihli mi uhynúť takmer všetky kuriatka.Skúste prezrieť chliev, kde chováte kuriatka.
Čmelík je prevít na kuřátka. Jděte se na ně podívat v noci (večer za tmy) a jestli budou kuřátka plná, tak je to jasné. Lezou jim po hlavě, po očích všude. Nedá se to přehlídnout. Já vloni (svou nezkušeností) takhle přišla o 6 ks (z 11ks) od kvočny, což mě moc mrzelo. Ale vždycky jsem je ráno našla rovnou uhynulé, takže jsem nikdy neviděla, jak umírají. Jo ale pozor Arpalit na čmelíka nefunguje, tak jak se uvádí, nebo na moje loňské ne. Takže to zaklánění hlavičky a přivírání oček...těžko říct.
Děkuji za reakci, z líhně po oschnutí vyndám kuřátka do odchovny a svítím žárovkou, podle teploty 3 až 10 dní a kuřátka neustále kontroluji vždy když jdu kolem, doplním vodu a krmení, kuřátka byla jako ospalá, malítná zavíraly očka a zakláněly hlavičku až se převážili na záda a pomalu uhynuli, neměly průjem ani jiné příznaky něčeho neobvyklého, teď zůstaly 4 a vypadají už čile, tak snad přežijí, nechci tady pomlouvat chovatele, který mi násadovny prodal, ale nerada bych si do chovu zavlekla nějakou chorobu, takže řeším stále jestli je přidat k ostatním kuřátkům, které jsem líhla ze svých násadovek nebo co s tím. Postupně umíraly mezi druhým a sedmým dnem od vylíhnutí.