Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ketloslav

8.7.2016 19:48
ketloslav

XXX.XXX.53.193

Dobrý den,

měl bych dotaz ohledně chovu křepelek japonských. Křepelky mám cca půl roku, doteď vše bez problémů. Chovám 8 slepic + 2 kohouty. Nyní mi silnější kouhout začal štípat toho slabšího. Už je to ve fázi, že má celý vyštípaný krk, zatím ne do krve. Nemáte někdo radu, co s tím? Přidat nějaký vitamín do krmiva nebo slabšího kohouta dát do izolace, případně jak ho pak vrátit zpět, aby nebyl šikanovaný i od křepelek, jako cizí jedinec?

Předěm děkuji za radu.

8.7.2016 19:54
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím.nepřestane ho šikanovat, bude se to stupnovat, až ho jednoho dne zabije.izolovat.a pokud ho budete zařazovat do chovu, tak ho i se slepicemi přemístit do nového prostředí, aby ani slepice nebyly na domácí půdě.

ketloslav

8.7.2016 20:03
ketloslav

XXX.XXX.53.193

Díky za reakci. Pokud ho izoluji, nechám uzdravit a poté vrátím, nebude se to opakovat pořád dokola? Na internetu jsem se dočetl nějaký názor, použít při zařazování jednotlivce k ostatním, octovou vodu. Jedinci by se měli smíchat a postříkat slabě octovou vodou. Prý se tím neutralizují pachy. Máte s tím nějaký zkušenosti? Díky.

8.7.2016 21:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Osobně mám zkušenosti, že dva dospělí kohouti křepelek se prostě nesnesou. Podle mě jeden kohoutek pro 8 slepiček bohatě stačí.

Pupčin

8.7.2016 21:56
Pupčin

XXX.XXX.54.33

Zdravím, myslím, že pokud máte možnost, tak bude nejlepší, když vytvoříte dvě oddělené skupinky 1+4...Dovolím si poznamenat, že jeden kohout na 8 slepic je moc...4 jsou až až...on je totiž problém v tom, že by se i slepičky mezi sebou mohly začít chovat agresivně, pokud je jich hodně na jednoho kohouta. Mě holky jednu dokonce skalpovali tak, že jsem musela provést eutanazii :( A to jich bylo 5 na jednoho...
Pokud samečka po uzdravení vrátíte, bude se to opakovat pořád dokola a navíc se bude agrese stupňovat. S octem zkušenosti nemám, tak Vám neporadím, ale vy nezařazujete nového, pokud spolu žili půl roku, tak si myslím, že Vám ani ocet nepomůže, prostě se dva kohouti na jednom smetišti nesnesou...

Přidejte reakci

Přidat smajlík