Křížení masných plemen

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ro

10.7.2016 17:35
ro

XXX.XXX.0.227

Dobrý den. Ráda bych extenzivně chovala kuřata na maso pro vlastní potřebu. Mám k dispozici velký pozemek, kde se kuřata mohou volně pást. Samozřejmě počítám s podáváním krmné směsi ad libitum. Chtěla bych si odchovávat vlastní "hybridy". Poradíte mi někdo prosím, jaké plemeno je pro tyto účely vhodné na otcovskou a mateřskou pozici. Za doporučení předem moc děkuji.

10.7.2016 18:04
mysak

XXX.XXX.54.2

ro napsal(a):
Dobrý den. Ráda bych extenzivně chovala kuřata na maso pro vlastní potřebu. Mám k dispozici velký pozemek, kde se kuřata mohou volně pást. Samozřejmě počítám s podáváním krmné směsi ad libitum. Chtěla bych si odchovávat vlastní "hybridy". Poradíte mi někdo prosím, jaké plemeno je pro tyto účely vhodné na otcovskou a mateřskou pozici. Za doporučení předem moc děkuji.

Už to tady párkrát bylo, zkuste pohledat...

10.7.2016 19:21
kastef

XXX.XXX.138.131

Pořidte si Australky, kohouti se dají vykrmit jako brojleři, jsou spokojeni i na malém prostoru, jsou klidní a neperou se.Dorůstají slušné váhy.Letos osobně odzkoušené.

jkljkl

10.7.2016 20:33
jkljkl

XXX.XXX.16.208

Na materskou linii bych pouzil treba slepici od brojlera a na otcovskou plymutku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.7.2016 20:54

jkljkl napsal(a):
Na materskou linii bych pouzil treba slepici od brojlera a na otcovskou plymutku.

No tak zrovna slepice od brojlera toho moc neponesou, takže do mateřské linie jsou zcela nevhodné.

10.7.2016 21:39
dadu

XXX.XXX.250.70

Tak s Australkama zrovna moc dobrou zkušenost nemám - byly divoké (budiž - mohlo to být zaviněno způsobem "chovu" u chovatele), ale v porovnání s faverolkama - růst stejný, ALE 3x vyšší spotřeba krmení a maso chuťově teda opravdu nic- moc. Řídké a téměř bez chuti smajlík

jkljkl

10.7.2016 21:49
jkljkl

XXX.XXX.16.208

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No tak zrovna slepice od brojlera toho moc neponesou, takže do mateřské linie jsou zcela nevhodné.

Myslim ze zadavatel nepotrebuje snasku jako u vajecnych hybridu.Navic brojlerka nejake vejce snese.

10.7.2016 21:54

jkljkl napsal(a):
Myslim ze zadavatel nepotrebuje snasku jako u vajecnych hybridu.Navic brojlerka nejake vejce snese.

No, jenže když chcete dělat vlastní kuřata, tak těch kuřat chcete nějaké množství, ne? a kuřata se líhnou z vajec. proto by zvíře v MATEŘSKÉ pozici mělo mít slušnou snášku, aby bylo z čeho líhnout, chápeme?

no, nějaké vejce snese každá slepice. ale zrovna brojlerky fakt přebornice nejsou.

podívejte se na velkochovy. je důvod, proč je kornyš v otcovské pozici. ne, že by bojovnice vůbec nesnášely, ale prostě to není ono.

ro

10.7.2016 22:08
ro

XXX.XXX.0.227

Moc všem děkuji za reakce. Zajímalo mě, jestli máte někdo osobní zkušenost s tím, jaká plemena má smysl křížit, aby kuře na výkrm dobře rostlo a mělo dobrou kvalitu masa.

10.7.2016 23:53
mysak

XXX.XXX.3.59

ro napsal(a):
Moc všem děkuji za reakce. Zajímalo mě, jestli máte někdo osobní zkušenost s tím, jaká plemena má smysl křížit, aby kuře na výkrm dobře rostlo a mělo dobrou kvalitu masa.

Kohout hempšírky, rodajendka, plymutka žlutá na slepice sasexka světlá, plymutka bílá, vyandotka stříbrná - můžete rovnou od vylíhnutí vykrmovat bílá kuřata co by kohoutky, a žlutá kuřata odchovat normálně na snášku coby kuřice.

janulkajanka

11.7.2016 00:10
janulkajanka

XXX.XXX.231.5

ro napsal(a):

Dobrý den, já si chovám také vlastní kuřata, otcovskou linijí je kornyš a matky plymuta x kornyš, Když místo nich dodáte nějaké polotěžké plemeno, máte vlastní selská kuřata.Krásně využijí pastvu a při kvalitním vykrmování máte vlastní výborné maso.Krmit je směsi jako brojlery jsem zkoušela také, ale byly hodně tuřní a rychle přestali chodit.Jana.

ro

11.7.2016 09:04
ro

XXX.XXX.0.227

Moc děkuji.

jkljkl

11.7.2016 19:59
jkljkl

XXX.XXX.16.208

mysak napsal(a):
Kohout hempšírky, rodajendka, plymutka žlutá na slepice sasexka světlá, plymutka bílá, vyandotka stříbrná - můžete rovnou od vylíhnutí vykrmovat bílá kuřata co by kohoutky, a žlutá kuřata odchovat normálně na snášku coby kuřice.

Juraji, kdyz budu mit zluteho plymutaka a bile slepice plymutky tak se kurata daji sexovat?

Přidejte reakci

Přidat smajlík