ro

XXX.XXX.0.227
Dobrý den. Ráda bych extenzivně chovala kuřata na maso pro vlastní potřebu. Mám k dispozici velký pozemek, kde se kuřata mohou volně pást. Samozřejmě počítám s podáváním krmné směsi ad libitum. Chtěla bych si odchovávat vlastní "hybridy". Poradíte mi někdo prosím, jaké plemeno je pro tyto účely vhodné na otcovskou a mateřskou pozici. Za doporučení předem moc děkuji.
ro
napsal(a):
Dobrý den. Ráda bych extenzivně chovala kuřata na maso pro vlastní potřebu. Mám k dispozici velký pozemek, kde se kuřata mohou volně pást. Samozřejmě počítám s podáváním krmné směsi ad libitum. Chtěla bych si odchovávat vlastní "hybridy". Poradíte mi někdo prosím, jaké plemeno je pro tyto účely vhodné na otcovskou a mateřskou pozici. Za doporučení předem moc děkuji.
Už to tady párkrát bylo, zkuste pohledat...
jkljkl

XXX.XXX.16.208
Na materskou linii bych pouzil treba slepici od brojlera a na otcovskou plymutku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jkljkl
napsal(a):
Na materskou linii bych pouzil treba slepici od brojlera a na otcovskou plymutku.
No tak zrovna slepice od brojlera toho moc neponesou, takže do mateřské linie jsou zcela nevhodné.
jkljkl

XXX.XXX.16.208
napsal(a):
No tak zrovna slepice od brojlera toho moc neponesou, takže do mateřské linie jsou zcela nevhodné.
Myslim ze zadavatel nepotrebuje snasku jako u vajecnych hybridu.Navic brojlerka nejake vejce snese.

jkljkl
napsal(a):
Myslim ze zadavatel nepotrebuje snasku jako u vajecnych hybridu.Navic brojlerka nejake vejce snese.
No, jenže když chcete dělat vlastní kuřata, tak těch kuřat chcete nějaké množství, ne? a kuřata se líhnou z vajec. proto by zvíře v MATEŘSKÉ pozici mělo mít slušnou snášku, aby bylo z čeho líhnout, chápeme?
no, nějaké vejce snese každá slepice. ale zrovna brojlerky fakt přebornice nejsou.
podívejte se na velkochovy. je důvod, proč je kornyš v otcovské pozici. ne, že by bojovnice vůbec nesnášely, ale prostě to není ono.
ro

XXX.XXX.0.227
Moc všem děkuji za reakce. Zajímalo mě, jestli máte někdo osobní zkušenost s tím, jaká plemena má smysl křížit, aby kuře na výkrm dobře rostlo a mělo dobrou kvalitu masa.
ro
napsal(a):
Moc všem děkuji za reakce. Zajímalo mě, jestli máte někdo osobní zkušenost s tím, jaká plemena má smysl křížit, aby kuře na výkrm dobře rostlo a mělo dobrou kvalitu masa.
Kohout hempšírky, rodajendka, plymutka žlutá na slepice sasexka světlá, plymutka bílá, vyandotka stříbrná - můžete rovnou od vylíhnutí vykrmovat bílá kuřata co by kohoutky, a žlutá kuřata odchovat normálně na snášku coby kuřice.
janulkajanka

XXX.XXX.231.5
ro
napsal(a):
Dobrý den, já si chovám také vlastní kuřata, otcovskou linijí je kornyš a matky plymuta x kornyš, Když místo nich dodáte nějaké polotěžké plemeno, máte vlastní selská kuřata.Krásně využijí pastvu a při kvalitním vykrmování máte vlastní výborné maso.Krmit je směsi jako brojlery jsem zkoušela také, ale byly hodně tuřní a rychle přestali chodit.Jana.
ro

XXX.XXX.0.227
Moc děkuji.
jkljkl

XXX.XXX.16.208
mysak
napsal(a):
Kohout hempšírky, rodajendka, plymutka žlutá na slepice sasexka světlá, plymutka bílá, vyandotka stříbrná - můžete rovnou od vylíhnutí vykrmovat bílá kuřata co by kohoutky, a žlutá kuřata odchovat normálně na snášku coby kuřice.
Juraji, kdyz budu mit zluteho plymutaka a bile slepice plymutky tak se kurata daji sexovat?