jezeddák
napsal(a):
Dobrý večer, chtěl bych chovat orebice rudé, ale nevím jaké má mít voliéra minimální rozměry, neboť už voliéry mám a tak nevím, zda by se mi ještě vešla na zahradu. Mockrát děkuji za radu.
Dobrý den,
jelikož se jedná o eurofaunu, nezapomeňte na povinné doklady a registraci. Zdraví Míla tragopan.
Mal som ich v malej klietke na rošte a boli prekrásne a hlavne neskutočne krotke. Každý deň bandaska z jemným pieskom na "kúpanie " ale nutné kontrolovať rast horného zobaka a včas jeho dĺžku upravovať. Vo voliere pod papuchamy už tak farebne nevynikaju a sú viac bojazlive. Sú dosť haklive na vlhko pod nohama. Neviem o akú inf.sa jednalo ale do týždňa bolo po nich. Preto som po asi piatom kupenom páre dával len na rošt alebo vyvýšenú drevenú podlahu. Nestor ceskeho bažantnictva, pán L.Zanotto odporúčal pre všetky orebice volierku 1 m3. Čo sa týka farmovych klietkovych chovov hrôza pozrieť tie zobaky- dlhé a zahnute ako orly. Trochu mimo témy- ak by mal niekto voľnú tak 3 ročnú zdravú sliepku alebo tohtoročneho kohutika, mal by som vážny záujem. Samozrejme cistokrvne bez znakov čukara.