Nahlě úmrtí kachňat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2016 08:16
jirka123123

XXX.XXX.255.45

Zdravím měl jsem 6 kachňat ale dnes ráno jsem je normálně výpustil šel jsem na chvíli domu a když jsem přišel tak se začáli válet na nožičkách na hlavou machálí a byli na zádech tak jsem je odnesl 5 jich bylo na tom špatně a umřeli 4 toho patého jsem zachránil a nevím co se stálo včera byli dobrý běháli žráli byli prostě normální možná je to ňaká nemoc díky.

4.8.2016 09:18
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Vaše kachnata mela nejspíš červy, možná jste si toho nevšiml, že divně kroutí krkem..potom to jde rychle, stačí trochu hygieny od vylíhnutí a hlavně nepouštět mezi dospělou drůbež..je potřeba i kvalitní krmení, to znamená směs pro káčata, to poslední těžko zachráníte, léčí se to Helmigalem nebo Chemisolfem, ale to už bude pozdě..nepíšete, v jakých podmínkách žijí, čím krmíte, ale jestli je nemáte mezi dospělou drůbeží...zamořené prostředí...

4.8.2016 10:57
jirka123123

XXX.XXX.255.45

Udělám jsem jim domeček s výbehěm takovou voliéru žijí tam s kvočnou kachnou krmím je K1 pak budu davát K2 a nakonec K3 a pak pšenice až budou tak 3-4 měsiční a mezi dospělou drůbeži nemám já mám slepice různá plemena a ty mám volierách a nebo volně pustene a s kachnama začínám takže moc nevím o nich mám jednu 1 kachnu a jednoho kačera a to jsou indický běžci a je to pŕenosně nakažlivé děkuji že jste mi pomohla jste hodná ješte jednou děkuji.

pupuk

4.8.2016 13:00
pupuk

XXX.XXX.14.98

Loni mi takhle chcípaly taky.
Veterinář řekl že je to nedostatkem vitamínu B
Tak dáváme do vody B-compozitum a nevíme co je to úhyn kachňat.

4.8.2016 14:51
jirka123123

XXX.XXX.255.45

To já mám taky vitamíny a ješte jsem jim to nedavál a tak to zkusím díky.

4.8.2016 15:12
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Mladé kachničky krmím kompletní směsí, nikdy jsem žádné vitamíny nepřidávala, to všechno obsahuje směs a jsou jak buchty! když krmíte kompletní směsí, není možné, aby uhynuly na nedostatek vitamínů, ale klidně je dávejte, nic tím nezkazíte já bych příčinu úhynu hledala jinde..

4.8.2016 17:22
jirka123123

XXX.XXX.255.45

A myslíte že dobré krmit K2 a K3.

4.8.2016 18:15
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Já krmím kompletní směsí od vylíhnutí káčat, zpočátku K1, kompletní směsi jsou výživovými hodnotami přizpůsobeny stáří drůbeže, takže prvně K1, asi po měsíci K2, potom K3, přesné časové rozvržení je na pytlích napsáno nebo vám poradí prodejce.my stále krmíme směsí, ale asi po měsíci začínám přidávat trochu šrotu, pšeničný, kukuřičný, zvlhčím kyselým mlékem, aby se jim neprášilo od zobáků a moc jim chutná.když máte kačenek jen několik, nemusíte šroty přidávat, až později a podle stáří kačenek přejdete na další typ směsi, určené ke krmení větších kačenek.když se kačenky opeří, už směs míchám s pšenicí, později před porážkou už směs nedáváme vůbec..ale vy je asi budete mít pro radost, i tak v dospělosti se směsí už krmit nemusí, třeba jen občas

4.8.2016 23:46
jirka123123

XXX.XXX.255.45

Ješte se chci zeptat jesi je přenosní tyčervy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík