Dobry den
Mam roka pol stareho husera a k nemu husky tiež rok a pol stare. Husky pekne znašaju ale z vajec sa nič nevyliahlo boly čiste žiady naznak zarodku nič. Husera som vydela po huskach skakat dokonca až tak že mali na hlave vytrhane perie.Je možne že je huser neplodny alebo je ešte mlady. husky už zniesly druhu varku vajec a nič sa neviliahlo. mam landenske šede husky a knim pravdepodobne križenec landenskej a tuluzkej husy tak neviem či neni chyba tam.
To já jsem napodzim koupila krásného mladého německého housera k mým třem bílým 2-3letým husičkám a moc se těšila na velkou úrodu housátek, ale, jak píšete i Vy, nedočkala jsem se ani jednoho! houser husy pojímal ostošest, řval u toho na celou vesnici, jaký je borec, ale všechna vejce byla čistá..jak v líhni, tak pod husičkami, až mi jich bylo líto, když jsem jim ta jejich vajíčka musela vzít a vyfouknout na kraslice husy chovám nejmín´20let a tohle se mi nikdy nestalo..tak jsme byli všichni smutní ..housera ještě mám, je velice temperamentní, ale už budu pomalu shánět nového a doufat, že se to nebude opakovat..a to, že máte housera křížence, vůbec nevadí, kolikrát je kříženec i lepší.
nella8
napsal(a):
Takže je chyba vnem.presne jak pišete kričal jak zbesili a vysledek nic. takže mam zhanat noveho husera. husky su v poradku aj sedeli pekne ale nic nevysedely.kde by mohla byt chyba dokonca sem mu davala AD 3 aj tak nic.
Daleko důležitější je vitamin E - ten podporuje plodnost a pohlavní funkce, nebo místo něj naklíčené obilí, nejlépe oves po celou dobu páření a snášky. Housery ještě nezatracujte, dejte jim ještě jednu šanci, mohli být později líhnutí. Další rok by to mělo být OK. Dana.