Liahnutie Prepeličiek japonských

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Matej T

4.8.2016 20:37
Matej T

XXX.XXX.250.195

Zdravíčko.. mal by som jednu jednoduchú otázku na Vás skúsených chovatelov a množitelov hydiny... vyrobil som si vlastnú liaheň. Elektroniku som si kúpil originál za 35 eur ktorá mi spína a vypína pri 37.8 stupňa. K alektronike som mal 4 výhrevné telieska 4X10W ale mám velkú liaheň tak som tam musel pridať 40W žiarovku. vetranie mám prirodzené ale vo vnútri mám malý ventilátor na rozhánanie teplého vzduchu po celej liahni rovnomerne. Zospodu mám položený 3 cm polystyrén na ktorom mám 3 mysky dokopy s objemom asi 1,5 litra. ked sú plné v liahni mám stále 75% vlhkosť vzduchu. Vzduch meriam dig. vlhkomerom s teplomerom. Liaheň mám v pivnici kde je stála teplota 22- 24 stupňov. Nasadil som 32 prepeličích vajec a po 4 dnoch som ich presvietil a na 27 boli pekne vidno žilky-čiže vajíčka sa vyvíjajú. Chladím ich ked ich otáčam čiže ráno 5 minút a večer 5 minút... a VAjíčka nemám ležato ani stojato skorej tak polostojato tenším koncom nahor... chcem len radu čo by som mohol zlepšiť alebo ked budem takto pokračovať bude to v poriadku, alebo či to robím úplne zle. Chcem aby to bolo čo najlepšie a aspoň s malým úspechom kedže je to moje prvé liahnutie... dakujem moc za rady a kritiku.

5.8.2016 06:10
pe3k

XXX.XXX.234.13

Vajcia majú byť tenším koncom dole.Vlhkosť stačí držať okolo 50%. A chladiť nemusíš.

Matej T

5.8.2016 17:18
Matej T

XXX.XXX.250.195

Idem to hned napraviť diky moc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík