Mam mladeho kohoutka zdrobnele wyandotky a porad se vraci na spani do maleho kurnicku, kde vyrustal jako kure, byl by tam ted uz sam...
Ostatni slepice jsou normalne ve velkem kurniku pohromade. Pres den jsou vsichni spolu. Slepice jsou maransky, kohoutka maji ale rady, chodi vsichni pospolu, vola je k jidlu...male wyandotky mu teprve dorustaji...
Takze kazdy vecer kohoutka prestehuji ke slepicim a rano spolecne poustim...praktikuji to uz 5 dni a porad si nemuze zvyknout...
Mam mu uplne zavrit jeho puvodni pidi kurnik a zamezit mu tam pristup, pujde spat ke slepicim? Moc se mi to nechce udelat, aby se mi na noc nekam nezatoulal...jenze uz brzy na jeho misto musim nastehovat mlade kuricky z odchovny...
Uz by preci mel trefit zpatky do velkeho kurniku...
Diky za rady...
U nás je to tak, že do zděného kurníku je díra, vlez či jak chcete, mno a samozřejmě pro nováčky je to prostě černá díra, neznámo. Proto je chytnu a nastrkám je tou dírou, aby věděli že tudy se vchází, jakmile to pochopí, pak stačí opravdu pár dní pohlídat aby se nevracel do původního ale skočil do okénka a raději za ním ještě zaklapnout deskou. Někdy musíte i s klackem, protože nervy jsou jen jedny, slepice se nedají hnát jako husy, pač "jdou zásadně proti", jak říká můj otec.
Jo v zimě nebo pozdě na pozim kd yje už tma tak v kurníku rozsvítím a to taky pomáhá v orientaci.
petboh
XXX.XXX.12.102
Mě se stalo že kuře které jsem už oddělila od kvočny a sloučila jsem je s dalšími tak vlezlo do boudičky k jiným kuřatům která ještě kvočnu měla
ráno ho teda hnala, ale v boudičce ho nechala :)
podle mých zkušeností je instinkt žene někam si zalézt, když mu zavřete jeho tak nezůstane sedět venku vleze k jiným, stačí ho ohlídat párkrát ho tam dát pokud by přeci jen zůstal někde třeba na větvi a pak už bude vědět.