Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.8.2016 21:49
Olánek

XXX.XXX.145.39

Ta hromádka peří byl kohoutek vlašky rodobarvé, kdo ho usmrtil nevím, ale na místě činu zůstalo jen peří a pět centimetrů střívka.Jeden holubář tvrdí, že to dělá krahulík, který kořist oškube, aby ji dokázal odlehčenou odnést.Pokud máte jiný názor napište.

13.8.2016 23:22
ovecka

XXX.XXX.203.146

Vzhledem k tomu, že krahujec dosahuje hmotnosti okolo 100g, pochybuji, že by byl schopen zdolat kohouta vlašáka. U mne na dvorku loví zcela pravidelně vrabce a občas to vypadá, že ho budu mít zapíchnutého v obličeji. Ale ani o odrostlá kuřata hempšírek a zdr. wyandotek se nemusím obávat. Nikdy mi žádné neslovil a to je vypouštím na pastvu cca od 400g hmotnosti a nic. Pochybuji, že těch pár deka peří by mu vlašáka tak odlehčilo, aby odnesl kořist 20x větší než on. Dana.

14.8.2016 05:10
peparazak

XXX.XXX.162.50

Dobry den, urcite to byl nejaky pernaty dravec.krahulik mi lovil anglicke indiany a nemel problem je odnest 200 metru od sloveni kde je presne takhle oskubal.holuba nacal na voleti a vytrhal prsni sval.celou zimu chytal vrabce a na jare zacal holuby.

14.8.2016 05:38
horal

XXX.XXX.58.226

Jestřáb lesní.

14.8.2016 08:59
Olánek

XXX.XXX.145.39

Stručné, ale věrohodné, jen poznamenávám, že jsem vyjímečně přivázal psa a tak si predátor škubal kousek od chalupy vklidu.Na rozdíl od holubů, které mě bral na jaře bez jediné stopy, ovšem pokud to byl stejný pachatel.

14.8.2016 09:43
horal

XXX.XXX.58.226

To si můžete být jistý že to byl on, jakmile se naučí na snadnou kořist bude se vracet pořád. Holuba veme v letu a někdy s nim ani nesedne na zem. Míval jsem s tátou na 200 pošťáků a bydleli jsme v údolí mezy horama. Jestřáby útočily takřka deně ze všech stran.

Neregistrovaný uživatel

30.11.2017 12:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.100

peparazak napsal(a):
Dobry den, urcite to byl nejaky pernaty dravec.krahulik mi lovil anglicke indiany a nemel problem je odnest 200 metru od sloveni kde je presne takhle oskubal.holuba nacal na voleti a vytrhal prsni sval.celou zimu chytal vrabce a na jare zacal holuby.

Bydlíme obklopeni lesem v menší osadě. Bohužel se tu nevyskytovali vrabci, protože se sem asi přes les nedostanou. Tak jsem tu vypustilhejno vrabců domácích, kteří nalétali synovi do voliér s bažanty a nedokázáli najít cestu zpět. Už se tu drží dva roky, a hejno se za tu dobu dokonce zdvojnásobilo. Zatím odvádí pozornost krahujce od mých čejek celkem slušně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.12.2017 12:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Bydlíme obklopeni lesem v menší osadě. Bohužel se tu nevyskytovali vrabci, protože se sem asi přes les nedostanou. Tak jsem tu vypustilhejno vrabců domácích, kteří nalétali synovi do voliér s bažanty a nedokázáli najít cestu zpět. Už se tu drží dva roky, a hejno se za tu dobu dokonce zdvojnásobilo. Zatím odvádí pozornost krahujce od mých čejek celkem slušně.

Akorát si ty dravce namnožíte.

4.12.2017 10:05
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Akorát si ty dravce namnožíte.

Však to je dobře, víte, co jestřábů v ČR ubylo? :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík