Zdravím,
zajímalo by mě, jakou máte zkušenost s agresivitou australek (kohoutů). Toto plemeno jsme si pořídili teprve nedávno, a překvapila nás útočnost a mimořádná teritoriálnost kohouta; jeho bratr byl prý zrovna takový. Chceme se ho v brzké době zbavit, už mu roste náhradník. Doufáme ale, že nebude zrovna takový... Kohout již takřka od počátku všem skákal po zádech, jakmile jsme jen vstoupili do zahrady - a to byl velmi mladý a výběh měl a má opravdu obrovský. Nyní občas dostane, a proto si již na domácí nedovoluje - avšak neustále zlostně vrčí a bouchá křídly, na zahradě sleduje každý náš pohyb. Na méně známé osoby je stále velmi útočný. Otázka - nakolik je takové chování typické pro dané plemeno?
Díky za odpovědi.
lentak

XXX.XXX.234.192
No vyskytne sa u kazdeho druhu agresivny jedinec to nieje dane plemenom. niekto povie ze su to maznacikovia a vo vasom pripade je to agresor. ak sa v chove pouzije agresivne zviera je iste ze sa to prenesie aj na potomstvo. preto myslim ze je vhodne vyberat neagrasivne jedince.
Já měl také takového agresora. U vlašáků je to docela běžné, ale od australáka jsem to nečekal. Celou dobu byl v pohodě, až někdy v roce začal blbnout. Také jeho bytí bylo krátké. Navíc mne australka moc nenadchla, mnohem lepe se mně osvedčily hemšírky. Navíc hempšírák byl jdinej klidnej kohout.
ildika
napsal(a):
Zdravím,
zajímalo by mě, jakou máte zkušenost s agresivitou australek (kohoutů). Toto plemeno jsme si pořídili teprve nedávno, a překvapila nás útočnost a mimořádná teritoriálnost kohouta; jeho bratr byl prý zrovna takový. Chceme se ho v brzké době zbavit, už mu roste náhradník. Doufáme ale, že nebude zrovna takový... Kohout již takřka od počátku všem skákal po zádech, jakmile jsme jen vstoupili do zahrady - a to byl velmi mladý a výběh měl a má opravdu obrovský. Nyní občas dostane, a proto si již na domácí nedovoluje - avšak neustále zlostně vrčí a bouchá křídly, na zahradě sleduje každý náš pohyb. Na méně známé osoby je stále velmi útočný. Otázka - nakolik je takové chování typické pro dané plemeno?
Díky za odpovědi.
Mno léta jsem už neměl zlé kohouty až letos, taky mladý sotva dospělý napadl synovce. Australky jsem choval několik let a kohouti nikdy nebyli útoční. Naopak splňovali to co se u nich uvádí, ale výjimky samozřejmě potvrzují pravidlo... Ted tu mám minoráka, kterého mi donesl známý na obměnu krve a hned se začal typicky stavět bokem. Takže holt sekyrka. Protože až bude nabíhat na lejtka, tak už bude pozdě. Mě se teda bojí pač jsem udělal ze sebe útočníka já, ale kluk mu ukázal že se ho bojí a to je jak se psem.