Jak přejmenovat plemena :-)

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.8.2016 20:38
petája

XXX.XXX.103.202

Napadlo mne zalozit tema trochu na uvolneni.
Dneska mne soused docela mile prekvapil, jak rika nasim slepicim a to mysli zcela vazne...
Chtel se podivat, jak teda, pestuju" ty arapajny (araukany) s vajdotama (wyandotkama). Nehnula jsem brvou a holky ukazala. A jakym pojmenovanim vasich slepic prekvapili znami vas?

Ne-chovatel

18.8.2016 20:58
Ne-chovatel

XXX.XXX.234.203

Jedna divá sousedka se parkrát dala slyšet k veškeré mé drůbeži, že jsou to ludry. Jednou zmínila že ludry hrabou, ale měla zrovna na mysly husy, tak fakt nevím jak to myslela.

Oni lidi nosí v hlavě hrozné představy o ledasčem, často i věcech nemožných.

Kdysi jsem měl vnitřní legraci z toho, že někteří lidi jen viděli mou drůbež tak cítili smrad (jedna taková paní s těžkým parfémem po které nešlo ulici ani přejít). U mne to přitom není téměř možné, ale to už je druhá věc.

Když rozváží po polích močůvku či kaly, tak mnohý kdo jde kolem také není schopný poznat že to není ode mne, ale pár kilometrů opačným směrem. Svým způsobem je to legrace, ale jen odtud potud.
Nejhorší je, že když to na těch lidech vidíš a řekla bys jim jak to je, tak se proti tobě zatvrdí a otevřeně se ti postaví a začnou s tebou a tvou vými zvířaty bojovat. Je to samá náplava a neumí si představit, že ještě dvacet let zpět byl v každém druhém baráku čuník, králík, slepice.
Ukázat dětem jednou týdně jak vypadá drůbež za plotem jim úplně stačí, blíže k ní dospělí nechtějí mít (děti mnohdy ano), a to většinou jen kvůli svým zcestným představám.

18.8.2016 21:49
ildika

XXX.XXX.120.116

Možná záleží, kde bydlíte. U nás tady v dědině má skoro každý nějaké to zvířectvo (minimálně drůbež a králíky) a každý se rád podívá, jak to roste sousedovi a co mu tam vůbec běhá. :).

18.8.2016 23:18
mysak

XXX.XXX.54.2

U nás doma se říká bojovnicím tuzo plivníci, sumatrám hadi...
ale araukany jsou vděčným názvem pro komolení, arakauny, arakuany a pod.

19.8.2016 12:25
andreakiss

XXX.XXX.34.131

U nás DOMA se od nedávna říká araukanum ARAKUNY protože je po mě jeden pán chtěl

19.8.2016 15:59
ovecka

XXX.XXX.203.146

Moje kolegyně ze školy říkala zdr. vyandotkám, putýnky" a hedvábničky se ujaly jako plivníci (barva kůže po zabití). Dana.

Ne-chovatel

19.8.2016 20:07
Ne-chovatel

XXX.XXX.143.66

Já říkám bresse (bílým, jiné zatím nemám a neznám) modronožky.

19.8.2016 23:02
dadu

XXX.XXX.137.189

Moje kamarádka si nikdy nemůže vzpomenout na hedvábničky, tak jim říká pudřenky

Přidejte reakci

Přidat smajlík