Přidání vajec do líhně po čtyřech dnech...

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.8.2016 22:30
petája

XXX.XXX.103.202

Mam lihen RCom King Suro 20, chci se zeptat, kdybych po 4 dnech prosvitila vejce, mam sanci poznat jiz neoplodnena?
Pokud bych vyradila neoplodnena a a jejich misto vlozila dalsi vejce, mela by tato vejce problem kvuli zmene teploty pri lihnuti prvni varky vajec? Byly by od sebe 4 dny...pokud by se kuratka z obou varek nalihla, byla by od sebe po nejakou dobu oddelena napr. kartonem v odchovne, byl by s nimi problem, kdyz jsou od sebe pouhe 4 dny a byly by pozdeji dohromady?
Zbylo mi od chovatelky jeste nekolik vajicek a je mi lito je, sez.at", chtela bych je zkusit nalihnout.

Pro rejpaly - ze lihnu az ted, je to posledni varka a mam vyteplenou odchovnu i velikou volieru, taktez zateplenou, ve ktere bude tech par kuratek v klidu dorustat...

Moc dekuju za odpovedi.

26.8.2016 05:58
jo012810

XXX.XXX.96.211

Nevím, zda po 4 dnech bezpečně vyřadíte neoplozená vejce (záleží na průsvitnosti škořápky a prohlížečce). Já klidně po týdnu doplním a odchovávám. Alespoń 14 dnů odděleně a potom již společně. To platí u mne pro zNH.

26.8.2016 06:01
jo012810

XXX.XXX.96.211

Ještě jsem zapomněl udat, že jde o stejnou líheň. Názorně na http://kshk.rajce.idnes.cz/Lihnuti_a_odchov_kurat/.

26.8.2016 06:15
ovecka

XXX.XXX.203.146

Vyřazuji neoplodněná vejce po 5.dni a nasazuji vejce nová. Kuřátka nechám 1-2 dny oddělená a poté odchovávám společně. Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík