kuriatko

XXX.XXX.80.223
Krv v truse moze znamenat, ze su napadnute kokcidiozou, ale najlepsie je dat urobit rozbor u veterinara...ak potvrdi kokcidiozu treba preliecit podla navodu sulfakoxom...
Já osobně ani nevím co je K1 strava.protože jsem ze staré školy, kdy žádné směsky neexistovaly.Prostě krmím tak, jak krmilli drůbež moji rodiče i prarodiče.Přeji Vám hodně úspěchu zítra.Kopřivy i mrkvička jim ale rozhodně neublížily.Ale hlídejte kuřátka, aby jim starší slípky heublížily.Až se ony nažerou a odběhnou, je šance i pro kuřátka, jen trpělivost
Pokud mají kuřata krev v trusu, určitě nepatří mezi ostatní slepice! Bude pro ně stres a problém se bude prohlubovat. Nejdříve je potřeba je dát do kondice a teprve potom experimentovat se začleněním do hejna. Vystavujete se riziku, že si nakazíte staré slepice nebo naopak vám staré slepice malé udolají, zvláště uvidí-li krev v trusu a na kloace.
Já osobně dávám mladou drůbež ke staré až na začátku snášky, ale to je věc každého, a kolik lidí tolik názorů.
V žádném případě nelze dát kuřata jen tak mezi slepice, ale postupně je přes pletivo přivykat. Pohledejte ve starších diskuzích, je toho zde spoustu. Dana.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jenže zde je řeč o očividně nemocných kuřatech, nelze srovnávat se zdravými. Tam je to skutečně podle zkušeností. Ale lepší je mít je oddělené, pokud nemáte velký pozemek. Staré slepice prostě 100% budou mít dojem, že mladé mají lepší žrádlo apod. , kuřata se krmí jinak, než dospělé slepice, potřebují svůj klid ke zdárnému růstu a ne být stále ve stresu před dospělými slepicemi. A těžko asi bude chovatelka 10 hodin denně hlídat kuřata, aby se nažrala. S kvočnou je to samozřejmě jednodušší, ona může staré slepice držet v odstupu, ale taky nemusí, je to individuální. Proto já za sebe kuřata i s kvočnami odděluji.
Ja kurata koupila na farme,15 kusu myslela jsem ze budou poradku ale bohuzel dnes rano dalsi 2 kuratka jen lezi na zemi, sousedka mi poradila lzicku citronove stavy do piti jako prevenci proti kokcidióze coz si myslim ze je ten prolem pravdepodobne, a podavat tvaroh s krmivem pro nosnice.Bohuzel je nedele ja ja pro moje kuratka nemohu nikde koupit lek na kokcidiózu je to k placi 6 tydnu se o to staram jak mohu a pak to chcipne, nevim z ceho to dostaly podestylka je cista voda take krmivo v poradku.
Zdravím.vše nasvědčuje tomu, že jste je nakažená přivezla, a až u vás to propuklo naplno.myslím, že ted už je pozdě honit bycha.u koupených kuřat je třeba s něčím takovým počítat a hned po ustájení jim podat nezávadné krmivo a k pití černý čaj, nebo přídavek jablečného octa kyselé a třísloviny a taniny zabraňují množení těchto prvoků. lze použít i slabý odvar z dubové kůry.ono se to asi ani uhlídat nedá, ti líhnaři líhnou stovky kuřat.záleží na každém kupujícím, jak potom doma s kuřaty naloží.alespon takto bych to udělal já.je také možné, že byla zamořená přepravka, ve které jste je vezla, k tomu přičtěte stres, mohly i prochladnout a problém je na světě.já prostě nevěřím že ti líhnaři vše po každé várce dezinfikují.toto bude nejspíš ta příčina vašeho problému.
Já nevím, ale po šesti týdnech chovu se projevil problém?je pravda, že s chorobami drůbeže nemám zkušenosti, ani se čmelíky naštěstí, ale zrovna včera jsem si zde pro jistotu opsala návod na pitivo proti kokcidioze.Jablečný ocet + rozmačkaný česnek do toho a trošku soli.Nechat 10 dnů a průběžně protřepat.Dávat do pití v poměru 2 PL na 1 l čisté vody.
Kuřata po vylíhnutí jsou vybavena protilátkami na choroby, které se vyskytují v místě rodičovského hejna. pokud si je přivezete do jiného místa (třeba jen o dvě chalupy), tak se nemusí vypořádat s infekčním tlakem v novém místě. pokud ještě není v pořádku krmení - málo, kazící se vlhčené míchanice ( v těchto vedrech třeba i po dvou hodinách)... kuřata onemocní. Pokud má zadavatelka jiné slepice, může si donést bacily na oblečení, šrotu. který má uskladněný v blízkosti starých slepic, na rukou, které nedesinfikovala...
Lidé většinou nemají ponětí o tom, co vše může ovlivnit zdraví kuřat. Stále zde čtu věty, ale naše babička to dělala také tak... Je jiná doba, nemoci se šíří rychleji než kdysi, co tu nebylo, teď je.
V posledním čísle Chovatele vyšel moc pěkný článek o vlivu krmiva na zdraví drůbeže a jeho vyvinu do budoucna. Doporučovala bych jeho přečtení každému chovateli (ne, držiteli") drůbeže. Jsou tam uvedeny souvislosti, které si ne každý uvědomuje.
Například odolnost proti chorobám lze ovlivnit podáváním tzv. starterů v prvních 3-5 dnech života. Tyto startery zajistí, že gamaglobuliny a další důležité látky ze vstřebaného žloutku se použijí na vybudování imunity a ne jako energie pro první dny života. Zde se většinou propaguje na první dny kukuřičný šrot. A ten tu imunitu určitě nepodpoří.
Je toho tam daleko více a pokud se mi podaří a vyjde čas, článek naskenuji a zájemcům rozpošlu na maily. Dana.
Měla jsem slípky před cca 45 lety, než jsem se přestěhovala do města.Teď jsem už v důchodu, vrátila jsem se do svého rodného domu s velkou zahradou, tak jsem chov slepiček obnovila.Než jsem tak ale učinila, zkusila jsem si obnovit své znalosti z mládí četbou různých rad.Zjistila jsem, že čas oponou trhnul a všude byly v podstatě jen rady, které se týkaly odchovu buď koupených jednodenních kuřátek nebo kuřic před snáškou.Když mi jedna z koupených hybridek začala kvokat a nechtěla přestat, i když jsem ji máčela spodek ve vodě apod.tak jsem jí na zkoušku dala pár vajíček co jsem pracně sehnala přes známé.Seděla jako přibitá, i když mě znalci od toho odrazovali, že sleze atd.Byla to vzorná kvočna, hned první den po vylíhnutí i s kuřaty utíkala za ostatními slepičkami a ty je bez problému přijaly mezi sebe.Samozřejmě, že se semtam oženou zobákem kolem sebe, ale dělá to jen jedna slípka, takže je to podle povahy že.
Já mám prý všechnu drůbež ochočenou, aspoń mi to říkají lidé, co sem k nám přijdou a přitom taky doma mají slepičky.Mně to přijde samozřejmé, že mi slepička venku vyletí na klín, sedne si a "povídá".Já jí odpovídám, hladím ji po peříčkách, prostě slepice obě dvě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

olja
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat znalců.Bráška mi přivezl pro slepičky oves, ale ony ho nechtějí.Dočetla jsem se, že se jim musí šrotit, To jsem udělala, ale ani tak ho nezobnou ani omylem.Asi ho nechám na zimu ptáčkům.
Oves se krmí králíkům. pro drůbež má v sobě příliš vlákniny,.
Díky Bodlinko.Bráška mi říkal, že prý chlapi kolem něho krmí drůbež ovsem, že to přijde levněji.Tak jsem na zkoušku vzala pár kilo, sice s nedůvěrou, ale vše se musí zkusit že .Hned mu řeknu, že to asi pro slepičky neberou, možná pro králíky či koně.Vyměním ho za koňský hnůj, nazmar určitě nebude.
Haha, Oljo, brácha je šprýmař. Oves je levnější, ale nemá tolik bílkovin,
takže slepice méně nesou (kdyby ho tedy teoreticky v nouzi zobaly).
A méně vajec je menší užitek, takže chlapi kolem bráchy jsou trochu víc vedle.
Nicméně ke koncidioze - trus v krvi - urychleně nasadit Sulfacox (lékárna, veterinář, e-shop), aplikovat dle návodu po dobu tří dnů a je po problému. Dále mít po ruce k dispozici Emanox.
Zdravim tak jsem sehnala lékaře za moje kuratka potvrzeno ze to je kokcidioza.Dostala jsem Kokzidiol v prasku takze po dobu 7 dnu do pitné vody jedna lžička, jinak mi rekl ze mam vse v poradku jak stravu tak i bydleni pro ne mam velkou krabici jasne ze jsou spojene 200x100 maji vse zrejme jsem to dotahla z te farmy, nevim sama.
olja
napsal(a):
Ok, oves dám sousedce, má králíčky.Co se týká krve v trusu, myslela jsem, že když je má paní tazatelka furt doma a v takovém stáří, že chyba může být právě v tom.Nemají zelené, nemají písek apod.Myslíte, že ta krev může být jen a jedině kokcidioza?
Na to vemte jed.
Kokcidiozu si i do uzavřeného chovu nakrásně dotáhnete např. s těmi kopřivami.
I usušené kopřivy jsou naprosto běžně zdrojem nákazy kokcidiozou.
Můžete mít sebelepší hygienu, můžete mít zvířata bez kontaktu s ostatní drůbeží
či volně létajícími ptáky. Stačí jim zamíchat do krmiva kopřivy a může se to stát.
Netuším, proč se tu několik dnů čeká, polemizuje, řeší kdo kde s kým má
a nemá být, namísto rychlého nasazení Sulfacoxu.
Helenaa
napsal(a):
Zdravim tak jsem sehnala lékaře za moje kuratka potvrzeno ze to je kokcidioza.Dostala jsem Kokzidiol v prasku takze po dobu 7 dnu do pitné vody jedna lžička, jinak mi rekl ze mam vse v poradku jak stravu tak i bydleni pro ne mam velkou krabici jasne ze jsou spojene 200x100 maji vse zrejme jsem to dotahla z te farmy, nevim sama.
200 x 100 pro 15 (mínus úhyn) 6 týdennívh kuřat je v pořádku?! Mě to příjde u takto starých kuřat dost na hraně. To je tak přístřešek pro případ špatného počasí. Už dávno měly courat venku. Až se z toho dostanou tak je musíte začít pouštět ven.