Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Šarlota

30.8.2016 10:20
Šarlota

XXX.XXX.216.7

Dobrý den, potřebuju poradit. Je to asi rok, co jsem našla v zimě na ulici skoro zmrzlou, podvyživenou, oškubanou slepici. Vzala jsem ji domů a podařilo se mi ji vypiplat. No a teď přijde ta víc nenormální část. Pojmenovala jsem ji Šarlota. A naučila ji přijít na jméno. Chodí za mnou jako pes. Když jdu na procházku, beru ji s sebou. Vůbec ji nemusím hlídat, chodí za mnou. Kromě toho umí pár triků. Např. točit se, obíhat stromy, vyskakovat do vzduchu, vylézt mi na ruku a nechat se nosit, ... Často děláme představení pro rodinu, kamarády a dokonce to vypadá že pujdeme i do školky. Jak ale Šarlotu naučit čistotnosti? Ona prostě nemůže nikam dovnitř, na terasu... Chci aby byla čistotná. Jak ji to naučit?

30.8.2016 10:39
začátek

XXX.XXX.4.22

Sežeň ji o tom knihu a ona si to nastuduje. Je to jako u opice, ta se to taky nenaučí, ale tý de dát plena.

30.8.2016 10:44
honzapm

XXX.XXX.182.25

Já bych Šarlotce udělal vozík - postroj - jako mají koně v lázních.
A bude ho vozit za sebou a kakat pěkně do vozíku.

Možná ji to ale přece jen zkuste naučit. Úplně stejnou metodou,
jakou jste ji naučila obíhat stromy, panáčkovat a další alotrie.

Šarlota je náhodou moc pěkné jméno.
Už vím, jak pojmenuji nejmladšího svého kohoutka - Šarloťák.
No krása a nádhera v jednom.

Šarlota

30.8.2016 10:56
Šarlota

XXX.XXX.216.7

Děkuji. Budeme na tom pracovat.

30.8.2016 11:06
ovecka

XXX.XXX.171.70

Mám podobný problém. Máme doma papouška, mníška, a pokouším se jej naučit dělat potřebu na kleci, aby nebyl trus všude. Bohužel to asi bude problém. Možná je to tím, že jsou zcela odlišní od savců, jsou to spíše plazi, a tam je jinak fungující nervová soustava.
Já mám výhod v tom, že na něm poznám, že se chystá vyměšovat a mohu jej vysadit na klec a dát patřičný povel a po vykonání mohutně chválit. Děláme to již dva měsíce, pes by to zvládl, kočka taky, ale papoušek je zcela imunní a nepoučitelný. Když ho nevysadím, tak to z něj vypadne kdekoli a hlavu si s tím nedělá. Jenom čekám, kdy z něj před návštěvou vypadne některý z povelů - BOBEK NA KLEC nebo BOBEK FUJ! Dana.

30.8.2016 14:16
jaandy

XXX.XXX.37.147

Naopak da sa to. U papagaja najjednoduchsie naucit spunit na vtacom strome. Kakaju pravidelne tak sa to da vypozorovat a odniest na strom a odmenit. Vyborne je ked viete pouzivat kliker. Samozrejma su sikovnejsie a menej sikovne jedince. Zakladom je vypozorovat interval a pravidelne nosit vtaka na miesto kde ma potrebu vykonat. Ak sa tam vykadi kliknut a odmenit. Klietka nie je najvhodnejsia, na strome sa bude citit volnejsie. Pre sliepku mozno bidlo a pod nim vhodne stelivo v ktorom nevie hrabat.

Šarlota

30.8.2016 14:25
Šarlota

XXX.XXX.216.7

jaandy napsal(a):
Naopak da sa to. U papagaja najjednoduchsie naucit spunit na vtacom strome. Kakaju pravidelne tak sa to da vypozorovat a odniest na strom a odmenit. Vyborne je ked viete pouzivat kliker. Samozrejma su sikovnejsie a menej sikovne jedince. Zakladom je vypozorovat interval a pravidelne nosit vtaka na miesto kde ma potrebu vykonat. Ak sa tam vykadi kliknut a odmenit. Klietka nie je najvhodnejsia, na strome sa bude citit volnejsie. Pre sliepku mozno bidlo a pod nim vhodne stelivo v ktorom nevie hrabat.

Zkusím. Ale z klikrem to bude trošku problém...je na něj naučený pes a dva klikry od sebe nerozezná.

vlašky

30.8.2016 14:33
vlašky

XXX.XXX.147.218

Na zahraničných stránkach prípadne na sociálnych sieťach je dosť často používané tzv "chicken diapers", čo je vlastne akoby "pamperska" pre sliepky, dá sa to normálne objednať, prípadne jednoducho ušiť, stačí zadať názov do googlu :)

Šarlota

30.8.2016 17:16
Šarlota

XXX.XXX.216.7

vlašky napsal(a):
Na zahraničných stránkach prípadne na sociálnych sieťach je dosť často používané tzv "chicken diapers", čo je vlastne akoby "pamperska" pre sliepky, dá sa to normálne objednať, prípadne jednoducho ušiť, stačí zadať názov do googlu :)

Jeeeee. Děkuji. To určitě ještě prozkoumám.

Šarlota

30.8.2016 17:30
Šarlota

XXX.XXX.216.7

Šarlota napsal(a):
Jeeeee. Děkuji. To určitě ještě prozkoumám.

Tak jsem toho našla spoustu. Dokonce jsem přišla na to že kdyby se zvrchu našilo očko, dalo by se to používat zároveň i jako postroj. Určitě něco takového ušiju. Děkuji moc.

30.8.2016 18:03
honzapm

XXX.XXX.182.25

ovecka napsal(a):
Mám podobný problém. Máme doma papouška, mníška, a pokouším se jej naučit dělat potřebu na kleci, aby nebyl trus všude. Bohužel to asi bude problém. Možná je to tím, že jsou zcela odlišní od savců, jsou to spíše plazi, a tam je jinak fungující nervová soustava.
Já mám výhod v tom, že na něm poznám, že se chystá vyměšovat a mohu jej vysadit na klec a dát patřičný povel a po vykonání mohutně chválit. Děláme to již dva měsíce, pes by to zvládl, kočka taky, ale papoušek je zcela imunní a nepoučitelný. Když ho nevysadím, tak to z něj vypadne kdekoli a hlavu si s tím nedělá. Jenom čekám, kdy z něj před návštěvou vypadne některý z povelů - BOBEK NA KLEC nebo BOBEK FUJ! Dana.

V tom případě jsou ovce asi taky hadi.

30.8.2016 21:19
ovecka

XXX.XXX.203.146

jaandy napsal(a):

Problém bude ten ptačí strom. Ten ve vybavení naší domácnosti chybí. Navíc máme i kočky a asi by to nebylo pro papouška nejbezpečnější místo. Kliker znám, ale nemám zkušenost. papoušek se pohybuje pouze po kuchyni a pod dohledem, tak těch pár bobků mimo není taková tragédie.
Ale děkuji za radu. Dana.

30.8.2016 21:21
ovecka

XXX.XXX.203.146

honzapm napsal(a):
V tom případě jsou ovce asi taky hadi.

No neříkejte Honzíku, že se snažíte naučit ovce na jedno místo. Vždyť je to krásná samohnojící jednotka. Naopak bych je pouštěla za úplatu hnojit po sousedech Dana.

30.8.2016 23:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dano , na jedno místo je neučím, stačilo by mi, asi netrousily do krmelce,
když tam nějaká náhodou vyskočí a zaúřaduje do krmení, potvora.
Njn, miniovce se halt vejdou fšude a kvůli toulcům berana nemůžou být
špricle nějak moc u sebe.

Koukám, jaká jste čilá obchodnice. Je fakt, že dneska se dá prodat fšecko.

Přidejte reakci

Přidat smajlík