Zajímá mě otázka jak slepice v zimě obstaráváte? teď v teple je ráno otevřu, oni vyskáčou zkontroluji vejce a posbírám exkrementy, nechám celý den otevřeno a večer tam zalezou a já je zavřu, nevím však jestli to v zimě je taky tak nebo je budu muset krmit uvnitř kurníku, mám jim tam dát vodu a jídlo díky za rady a vaše názory mám slepice poprvé měla je mojwe babička ale byla jsem malá a nepamatuji si vše a nevím kde to vyčíst díky
KURNÍK NAFOTÍM ODPOLEDNE A DÁM HO SEM ALE JE TO TEN ZÁKLADNÍ MENŠÍ PRO 9-18 SLEPIC, TEĎ MĚ NAPADÁ OTÁZKA MAJÍ TAM TŘI KUKANĚ, KAM JSEM DALA SÁDROVÁ VAJÍČKA A ONI TAM CHODÍ SPÁT, NĚKTERÉ JSOU NA BIDLE A OSTATNÍ ZALÉZAJÍ TAM, MAJÍ TAM VĚTRACÍ OKÝNKO A TO JIM NECHÁVÁM OTEVŘENÉ POŘÁD, MYSLÍTE ŽE JE TO TAK V POŘÁDKU? A VY JE NECHÁVÁTE V ZIMĚ JEN ZAVŘENÉ V KURNÍKU NEBO JE OTEVÍRÁTE DĚKUJI MOC.
Ondra456
XXX.XXX.9.162
Zdravím, záleží na tom, co nazýváte zimou. Jestli je prosinec nebo leden 5st a bláto, není problém a jdou do výběhu na trávu. Pokud je -15st a sníh, tak jsou uvnitř pod přístřeškem - na sníh se nedostanou. Prostě záleží, jaké máte prostorové možnosti. Není dobré je mít dlouhodobě na malém prostoru. Pokud se třeba oteplí a je ještě sníh, prohrnu jim travnaté cestičky na hnojiště a to je potom radosti.. Záleží zkrátka na teplotě, nesmí jim namrzat nohy.
Ondra456
XXX.XXX.9.162
Díky, byl to můj první příspěvek tady na Fauně. Ono záleží, jak dlouho a na jak velkém prostoru je budete mít. Kolik slepic. Jak ten prostor bude osvětlený, jak větraný, nesmí být průvan ani na ně nesmí v noci táhnout mráz. Pozná se to, že slípky se zdržují v místech, kde je nejtepleji. A i když už jdou ven, měli by mít vždy možnost jít do suchého, nevětrného prostředí, aby se mohli vypopelit atd.. Je to věda, ale dá se to..
Slepice pouštím ven denně, bez ohledu na teplotu. Pokud je sníh, tak odhrnuji prostor před kurníkem a poházím slámou, ta způsobí, že se na slunci sníh rychleji roztaje a navíc izoluje od chladu. Nechávám to zcela na slepicích, zda budou uvnitř nebo venku. Jediné, kdy bych je nepustila, je sněhová vánice. Ale ta se už několik let u nás nekonala. Daan.