Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2016 10:47
martina.novak

XXX.XXX.14.169

Zajímá mě otázka jak slepice v zimě obstaráváte? teď v teple je ráno otevřu, oni vyskáčou zkontroluji vejce a posbírám exkrementy, nechám celý den otevřeno a večer tam zalezou a já je zavřu, nevím však jestli to v zimě je taky tak nebo je budu muset krmit uvnitř kurníku, mám jim tam dát vodu a jídlo díky za rady a vaše názory mám slepice poprvé měla je mojwe babička ale byla jsem malá a nepamatuji si vše a nevím kde to vyčíst díky

1.9.2016 10:53
začátek

XXX.XXX.4.22

Záleží jak máte velký kurník, foto napoví. Jinak já dávám slepičkám ven i dovnitř a to papů i pití.

1.9.2016 10:58
martina.novak

XXX.XXX.14.169

KURNÍK NAFOTÍM ODPOLEDNE A DÁM HO SEM ALE JE TO TEN ZÁKLADNÍ MENŠÍ PRO 9-18 SLEPIC, TEĎ MĚ NAPADÁ OTÁZKA MAJÍ TAM TŘI KUKANĚ, KAM JSEM DALA SÁDROVÁ VAJÍČKA A ONI TAM CHODÍ SPÁT, NĚKTERÉ JSOU NA BIDLE A OSTATNÍ ZALÉZAJÍ TAM, MAJÍ TAM VĚTRACÍ OKÝNKO A TO JIM NECHÁVÁM OTEVŘENÉ POŘÁD, MYSLÍTE ŽE JE TO TAK V POŘÁDKU? A VY JE NECHÁVÁTE V ZIMĚ JEN ZAVŘENÉ V KURNÍKU NEBO JE OTEVÍRÁTE DĚKUJI MOC.

Ondra456

1.9.2016 11:08
Ondra456

XXX.XXX.9.162

Zdravím, záleží na tom, co nazýváte zimou. Jestli je prosinec nebo leden 5st a bláto, není problém a jdou do výběhu na trávu. Pokud je -15st a sníh, tak jsou uvnitř pod přístřeškem - na sníh se nedostanou. Prostě záleží, jaké máte prostorové možnosti. Není dobré je mít dlouhodobě na malém prostoru. Pokud se třeba oteplí a je ještě sníh, prohrnu jim travnaté cestičky na hnojiště a to je potom radosti.. Záleží zkrátka na teplotě, nesmí jim namrzat nohy.

1.9.2016 11:11
martina.novak

XXX.XXX.14.169

Ano mě zajímalo těch mínus deset a více, tak jste moc hodný že jste mě poradil. když mínus tak jim dám jídlo a pití dovnitř a nechám je tam když okolo nuly prohrnu sníh a pustím je ven..

Ondra456

1.9.2016 12:44
Ondra456

XXX.XXX.9.162

Díky, byl to můj první příspěvek tady na Fauně. Ono záleží, jak dlouho a na jak velkém prostoru je budete mít. Kolik slepic. Jak ten prostor bude osvětlený, jak větraný, nesmí být průvan ani na ně nesmí v noci táhnout mráz. Pozná se to, že slípky se zdržují v místech, kde je nejtepleji. A i když už jdou ven, měli by mít vždy možnost jít do suchého, nevětrného prostředí, aby se mohli vypopelit atd.. Je to věda, ale dá se to..

1.9.2016 21:27
ovecka

XXX.XXX.203.146

Slepice pouštím ven denně, bez ohledu na teplotu. Pokud je sníh, tak odhrnuji prostor před kurníkem a poházím slámou, ta způsobí, že se na slunci sníh rychleji roztaje a navíc izoluje od chladu. Nechávám to zcela na slepicích, zda budou uvnitř nebo venku. Jediné, kdy bych je nepustila, je sněhová vánice. Ale ta se už několik let u nás nekonala. Daan.

Přidejte reakci

Přidat smajlík