Dobrý den. Mám 3mesični brahmanky bile a žluté kolumbijské jak jednoduše poznam kohouta od slepice. Poznám to podle zvuku? Mám pocit že kohouti maji hlubši ton když je chytim;( nejsem žádný chovatel chci jen slepice na vajička a 1 kohouta zbytek kohoutů chci na prkáč a nerad bych si pozabijel dlepice
Super diky za radu takže je to asi tak jak jsem si myslel;) takze na teto fotce ve predu slepice a v zadu kohout.
Nechci Vás zklamat, ale tyto mi připadají jako kříženci, možná jsou špatně vyfocení, ale jsou moc při zemi(nízké nohy). Moji vypadali jak mohutní bohatýři na vysokých nohách. Měĺa jsem kuřata od Bukovských a největší kohout(toho jsem nenechala) měl bez fousu 7kg živé váhy. Nemáte zdrobnělé? Třetí foto uprostřed vypadá na kohouta, ostatní nevím.
ViktorF
napsal(a):
Dobrý den. Mám 3mesični brahmanky bile a žluté kolumbijské jak jednoduše poznam kohouta od slepice. Poznám to podle zvuku? Mám pocit že kohouti maji hlubši ton když je chytim;( nejsem žádný chovatel chci jen slepice na vajička a 1 kohouta zbytek kohoutů chci na prkáč a nerad bych si pozabijel dlepice
Jenom pro informaci
Brahmanka je vyloženě výstavní slepice.
Slepičky nejsou žádné přebornice ve snášce a kohouti se na výkrm nehodí.
ViktorF
napsal(a):
Přidávalm pár fotek pro radu
Vyfoťe to pořádně z profilu a vložte to sem prosím taky pořádně, ne postavené na bok. Z druhé fotky nelze poznat s jistotou nic. První foto je dole slepice nahoře kohout. Je třeba sledovat hlavu( hřeben, lalůčky, obličej) a štíty křídel a záda. vyfoťte ta kuřata z profilu.
Pokud chcete kohouty na prkáč, nebo kam, tak je musíte zavřít a krmit směsí pro brojlery BR2 a nebo BR3 a nebo pro krůty s přídavkem kukuřice a brambor a dávat jim pít kyselé mléko. Třeba kozí. I tak však tyto kohouty zabijete až dýl, protože napřed dělají kostru a až pak maso. Uzavřením kohoutků však docílíte protučnění a tím zjemnění a zchutnění masa. Slepičkám dopřejte volnost a krmte kvalitně, neboť také potřebují dostatek bílkovin a zároveň vyšší obsah minerálií zejména Ca a P, neboť tvoří velkou kostru.
Přikládám fotky ale omlouvám se ze jsou na boj vkládám je z mobilu a nejdou mi otočit.
Jan69

XXX.XXX.10.234
Dobrý den prosím poradíte zda si myslíme dobře ze hnědá brahmanka (roční) je Slepička a šedobílý kohoutek?(pul roku) .
Zatím ještě nesnesli žádné vajíčko ani pravděpodobný kohoutek nepojima…díky za pomoc