Kdy zacit s koupanim kachnat?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kristie

2.9.2016 14:57
Kristie

XXX.XXX.227.73

Dobry den. Nikde jsem nebyla schopna najit, kdy se muze ci ma zacit s koupanim/plavanim kachnat. Mam pres den stare kachne.
Dekuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.9.2016 15:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud jsou kachňata vylíhlá a voděná kachnou a teplota prostředí a vody je dostatečně vysoká, je možné mít kachňata na vodě už od prvních krůčků.Mají od matky dostatečně promaštěné i prachové peří a to je tak odolné proti smáčení a kachně se neprochladí.Jinak u kachňat z umělého odchovu je to spíše na chovatelově selském rozumu.Záleží na mnoha faktorech, ale hlavní je aby se necourala ve vodě moc dlouho, teplota by měla být někam nad 20 st a hlavně potom musí mít možnost se jít zase někam zahřát a osušit k tepelnému zdroji a do suché podestýlky.Za mě raději nespěchat a nechat to nejdříve do věku, kdy jsou už kachňata obratnější a hlavně zvyklá se ke zdroji tepla při pocitu chladu vracet. Já při letních teplotách vypouštěl ve věku cca 3 týdnů a úhyny z prochladnutí 0.Ale také asi záleží na plemeni.

Kristie

2.9.2016 16:46
Kristie

XXX.XXX.227.73

Dekuji. Chov umely, plemeno indicky bezec. Kachne mi prijde trochu drobnejsi, proto se radeji ptam. Myslim, ze muzeme v klidu pockat az trochu povyroste. Dekuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík