bronda
napsal(a):
Já používám Chirox. Sáček 50g se ředí na 1,6 - 5 litrů a stojí 42 Kč, což je cca 10-15 x levnější řešení než Virocid. Je bez zápachu, používá se ve veterinární praxi i v potravinářství.
Dobrý den,
nevím jakým způsobem jste dospěl k Vašemu početnímu výsledku, ale asi je někde chyba. Pokud se podíváte na cenu 1L VIROCIDU je cena obdobná jako za1 kg CHIROXU okolo 500-600Kč. Z 1kg Chiroxu uděláte tedy 100L desinfekce.
Virocid má ředění 0,25-1% přičemž i spodní koncentrace je naprosto dostačující. Takže při maximální koncentraci 1% je to 100L a při 0,25% pak 400L desinfekce. To pomíjím fakt, že Virocid obsahuje na rozdíl od Chiroxu 4 rozdílné skupiny účinných látek což z něj dělá jeden z nejúčinějších přípravků na trhu. Takže ne 10-15X dražší ale 4X levnější. Používal jsem tyto přípravky: Virkon S, F10, Chirox a i Virocid takže mám i trochu srovnání.
Zdraví Míla tragopan.
tragopan
napsal(a):
Dobrý den,
nevím jakým způsobem jste dospěl k Vašemu početnímu výsledku, ale asi je někde chyba. Pokud se podíváte na cenu 1L VIROCIDU je cena obdobná jako za1 kg CHIROXU okolo 500-600Kč. Z 1kg Chiroxu uděláte tedy 100L desinfekce.
Virocid má ředění 0,25-1% přičemž i spodní koncentrace je naprosto dostačující. Takže při maximální koncentraci 1% je to 100L a při 0,25% pak 400L desinfekce. To pomíjím fakt, že Virocid obsahuje na rozdíl od Chiroxu 4 rozdílné skupiny účinných látek což z něj dělá jeden z nejúčinějších přípravků na trhu. Takže ne 10-15X dražší ale 4X levnější. Používal jsem tyto přípravky: Virkon S, F10, Chirox a i Virocid takže mám i trochu srovnání.
Zdraví Míla tragopan.
Máte pravdu! Špatně jsem si přečetl údaje a vycházel z toho, že 1l za cca 600 Kč je už naředěný roztok, nikoliv koncentrát. Omlouvám se za dezinformaci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Také používám virocid. Od kurníku po domácnost až po mytí nádobí a forem při výrobě sýrů atd. Jednou se mi udělala taková červená plíseň v těsnění od lednice. Po použití sava se to po čase vrátilo. Po virocidu už ne. Dříve jsem s tím dezinfikoval líhně i násadová vejce...
horal
napsal(a):
Já používám jenom octovou vodu. Kuchařky ve školní jídelne myjí všechno octem ačkoliv mají různé drahé přípravky. Je pravda že mám jednoduché plastové líhně, něco jiného bude asi u líhní velkokapacitních a stím zkušenost nemám. Tazatelka také neuvedla o jakou líheň se jedná.
Dobrý den, je samozřejmě věcí každého co a jak používá, ale pokud odhlédnu od účinnosti, která u 8% kys. octové je pofidérní, tak jen ekonomika je naprosto jasná 1L ocet asi 10 Kč 1L Virocid při 0,25% je 1,5Kč.
Specielně u líhně bych kvalitní desinfekci nikdy nepodcenil. Nedostatečná desinfekce Vás může připravit o celou násadu a i rozšíření infektu následně v odchovnách.
Zdraví Míla tragopan.
Tak já mám líheň ukrajinskou kvočku, jsem s ní maximálně spokojená, líhnu v ní už 5tým rokem a nikdy žádný problém, letos se mi stalo, že jsem poprvé koupila násadové vajíčka od jednoho chovatele a byla to katastrofa, samozřejmě mohla být příčina kdekoli, nedávám nikomu nic za vinu, ale polovina zárodků odumřela před vylíhnutím a ty co se vylíhli, tak do dvou dní odkapali, vyvrátilo kuřátko hlavičku a natáhlo se a bylo mrtvé.z celého líhnutí mi zůstali 4 kuřátka. Tak jsem jen chtěla mít jistotu, že jsem si nezavlekla do líhně nějakou nemoc nebo infekci, proto ten dotaz na desinfekci líhně.
Jinak jsem umyla octem, vypláchla chloraminem a vystříkám ještě Ivasanem a na jaře tedy použiji ještě virocid. Děkuji moc z rady a za vaše reakce. Alena.
Http://www.lihneme.cz/navody-k-obsluze/
Na této adrese jsou návody k líhním, kde najdete jak a čím desinfikovat líheň.
Mohu doporučit desinfekci.
https://www.lihneme.cz/cisteni-a-dezinfekce/schopf-disinfect-premium-1l/
Uživatel s deaktivovaným účtem

Meelek
napsal(a):
A nestačil by náhodou obyčejnej líh nalitej do ostřikovače? Je levnější a zdravější než formaldehydovej supercloumak.
Když on je ten formaldehyd opravdu účinnější. Ale musí se s ním zacházet podle pokynů, aby nezpůsobil zdravotní problémy.
Tak ona je to primárně reklama na Lihneme.cz - asi mají hluché období,
tak pan Brávek spamuje nahodile s jeho reklamou.
Na Facebooku naprosto běžné, z několika profilů (asi pěti).
Tam si ho ale můžete zablokovat.
Tady holt člověk kouká, co nového si přečte, zajímavého,
a ona je to opět jen oduševnělá reklama na jeho zvláštní a cenově dost
nadsazený e-shop.
veraboskova
napsal(a):
Používám Ivasan Pets 1l balení.
Také ho používám a jsem moc spokojený. Je jak na prostory líhně,na vejce před násadou ,v domácnosti .Je prostě na jiné bázi než ty smradláky s chlorem .Můžete s ním i otírat kuchyňskou linku a stůl a působí i proti plísním. Prostě super a ředí se to ,takže spousty přípravku z 1 litru.