Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.9.2016 17:29
Alkamatka

XXX.XXX.130.25

Poradí někdo, čím nejúčinněji vydesinfikovak líheň v domácích podmínkách?

12.9.2016 22:22
začátek

XXX.XXX.4.22

Savo.

12.9.2016 22:51
Alkamatka

XXX.XXX.130.25

Já používala chloramin, ale nevím jestli je to dostačující, navíc letošní líhnutí bylo míň úspěšné než to loňské, tak mě napadlo jestli jsem dostatečně ošetřila líheň. Letos jsem si koupila IVASAN v rozprašovači, tak mě zajímal názor ostatních chovatelů, co je nelepší
Díky za reakci.

12.9.2016 23:50
ovecka

XXX.XXX.203.146

Používán již několik let Virocid od Phramedu a jsem s ním velice spokojena. Navíc jej využiji jak pro kuchyň, koupelnu, tak i pro odchovny a kurníky. Narozdíl od Sava nesmrdí a nedráždí oči ani plíce, neleptá pokožku, neodbarvuje oblečení. Dana.

13.9.2016 06:42
tragopan

XXX.XXX.214.227

Dobrý den,
paní Dana má naprostou pravdu. Používal jsem několik různých prostředků a Virocid je nejúčinější řešení za nejnižší cenu. Použitelný i za přítomnosti zvířat.
Zdraví míla tragopan.

13.9.2016 08:50
bronda

XXX.XXX.98.84

Já používám Chirox. Sáček 50g se ředí na 1,6 - 5 litrů a stojí 42 Kč, což je cca 10-15 x levnější řešení než Virocid. Je bez zápachu, používá se ve veterinární praxi i v potravinářství.

13.9.2016 09:47
petája

XXX.XXX.103.202

Taktez Chirox a naprosta spokojenost. Např. po vycisteni odchovny davam kurata temer okamzite a nikdy zadny problem...

13.9.2016 21:03
Alkamatka

XXX.XXX.130.25

Děkuji všem za názor, moc si toho cením. Aena.

13.9.2016 21:04
Alkamatka

XXX.XXX.130.25

Děkuji všem za názor, moc si toho cením. Alena.

15.9.2016 17:50
tragopan

XXX.XXX.214.227

bronda napsal(a):
Já používám Chirox. Sáček 50g se ředí na 1,6 - 5 litrů a stojí 42 Kč, což je cca 10-15 x levnější řešení než Virocid. Je bez zápachu, používá se ve veterinární praxi i v potravinářství.

Dobrý den,
nevím jakým způsobem jste dospěl k Vašemu početnímu výsledku, ale asi je někde chyba. Pokud se podíváte na cenu 1L VIROCIDU je cena obdobná jako za1 kg CHIROXU okolo 500-600Kč. Z 1kg Chiroxu uděláte tedy 100L desinfekce.
Virocid má ředění 0,25-1% přičemž i spodní koncentrace je naprosto dostačující. Takže při maximální koncentraci 1% je to 100L a při 0,25% pak 400L desinfekce. To pomíjím fakt, že Virocid obsahuje na rozdíl od Chiroxu 4 rozdílné skupiny účinných látek což z něj dělá jeden z nejúčinějších přípravků na trhu. Takže ne 10-15X dražší ale 4X levnější. Používal jsem tyto přípravky: Virkon S, F10, Chirox a i Virocid takže mám i trochu srovnání.
Zdraví Míla tragopan.

15.9.2016 18:47
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Používám Ivasan Pets 1l balení.

15.9.2016 20:17
bronda

XXX.XXX.98.84

tragopan napsal(a):
Dobrý den,
nevím jakým způsobem jste dospěl k Vašemu početnímu výsledku, ale asi je někde chyba. Pokud se podíváte na cenu 1L VIROCIDU je cena obdobná jako za1 kg CHIROXU okolo 500-600Kč. Z 1kg Chiroxu uděláte tedy 100L desinfekce.
Virocid má ředění 0,25-1% přičemž i spodní koncentrace je naprosto dostačující. Takže při maximální koncentraci 1% je to 100L a při 0,25% pak 400L desinfekce. To pomíjím fakt, že Virocid obsahuje na rozdíl od Chiroxu 4 rozdílné skupiny účinných látek což z něj dělá jeden z nejúčinějších přípravků na trhu. Takže ne 10-15X dražší ale 4X levnější. Používal jsem tyto přípravky: Virkon S, F10, Chirox a i Virocid takže mám i trochu srovnání.
Zdraví Míla tragopan.

Máte pravdu! Špatně jsem si přečetl údaje a vycházel z toho, že 1l za cca 600 Kč je už naředěný roztok, nikoliv koncentrát. Omlouvám se za dezinformaci.

15.9.2016 20:41
horal

XXX.XXX.58.245

Já používám jenom octovou vodu. Kuchařky ve školní jídelne myjí všechno octem ačkoliv mají různé drahé přípravky. Je pravda že mám jednoduché plastové líhně, něco jiného bude asi u líhní velkokapacitních a stím zkušenost nemám. Tazatelka také neuvedla o jakou líheň se jedná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.9.2016 21:29

Také používám virocid. Od kurníku po domácnost až po mytí nádobí a forem při výrobě sýrů atd. Jednou se mi udělala taková červená plíseň v těsnění od lednice. Po použití sava se to po čase vrátilo. Po virocidu už ne. Dříve jsem s tím dezinfikoval líhně i násadová vejce...

16.9.2016 17:22
tragopan

XXX.XXX.214.227

horal napsal(a):
Já používám jenom octovou vodu. Kuchařky ve školní jídelne myjí všechno octem ačkoliv mají různé drahé přípravky. Je pravda že mám jednoduché plastové líhně, něco jiného bude asi u líhní velkokapacitních a stím zkušenost nemám. Tazatelka také neuvedla o jakou líheň se jedná.

Dobrý den, je samozřejmě věcí každého co a jak používá, ale pokud odhlédnu od účinnosti, která u 8% kys. octové je pofidérní, tak jen ekonomika je naprosto jasná 1L ocet asi 10 Kč 1L Virocid při 0,25% je 1,5Kč.
Specielně u líhně bych kvalitní desinfekci nikdy nepodcenil. Nedostatečná desinfekce Vás může připravit o celou násadu a i rozšíření infektu následně v odchovnách.
Zdraví Míla tragopan.

16.9.2016 18:51
Alkamatka

XXX.XXX.39.35

Tak já mám líheň ukrajinskou kvočku, jsem s ní maximálně spokojená, líhnu v ní už 5tým rokem a nikdy žádný problém, letos se mi stalo, že jsem poprvé koupila násadové vajíčka od jednoho chovatele a byla to katastrofa, samozřejmě mohla být příčina kdekoli, nedávám nikomu nic za vinu, ale polovina zárodků odumřela před vylíhnutím a ty co se vylíhli, tak do dvou dní odkapali, vyvrátilo kuřátko hlavičku a natáhlo se a bylo mrtvé.z celého líhnutí mi zůstali 4 kuřátka. Tak jsem jen chtěla mít jistotu, že jsem si nezavlekla do líhně nějakou nemoc nebo infekci, proto ten dotaz na desinfekci líhně.
Jinak jsem umyla octem, vypláchla chloraminem a vystříkám ještě Ivasanem a na jaře tedy použiji ještě virocid. Děkuji moc z rady a za vaše reakce. Alena.

17.9.2016 07:41
horal

XXX.XXX.58.245

Http://www.lihneme.cz/navody-k-obsluze/
Na této adrese jsou návody k líhním, kde najdete jak a čím desinfikovat líheň.

8.11.2020 05:39
Meelek

XXX.XXX.44.5

Jakub99 napsal(a):
Mohu doporučit desinfekci.
https://www.lihneme.cz/cisteni-a-dezinfekce/schopf-disinfect-premium-1l/

A nestačil by náhodou obyčejnej líh nalitej do ostřikovače? Je levnější a zdravější než formaldehydovej supercloumak.

8.11.2020 06:21

Meelek napsal(a):
A nestačil by náhodou obyčejnej líh nalitej do ostřikovače? Je levnější a zdravější než formaldehydovej supercloumak.

Když on je ten formaldehyd opravdu účinnější. Ale musí se s ním zacházet podle pokynů, aby nezpůsobil zdravotní problémy.

8.11.2020 07:50
honzapm

XXX.XXX.134.34

Tak ona je to primárně reklama na Lihneme.cz - asi mají hluché období,
tak pan Brávek spamuje nahodile s jeho reklamou.
Na Facebooku naprosto běžné, z několika profilů (asi pěti).

Tam si ho ale můžete zablokovat.
Tady holt člověk kouká, co nového si přečte, zajímavého,
a ona je to opět jen oduševnělá reklama na jeho zvláštní a cenově dost
nadsazený e-shop.

10.11.2020 19:50
asitakhle

XXX.XXX.255.22

veraboskova napsal(a):
Používám Ivasan Pets 1l balení.

Také ho používám a jsem moc spokojený. Je jak na prostory líhně,na vejce před násadou ,v domácnosti .Je prostě na jiné bázi než ty smradláky s chlorem .Můžete s ním i otírat kuchyňskou linku a stůl a působí i proti plísním. Prostě super a ředí se to ,takže spousty přípravku z 1 litru.

Přidejte reakci

Přidat smajlík