Prosím nemáte někdo foto, jak má po prohrábnutí břicha vypadat peří-kůže a a jak vypadat nemá?Včera jsem porazila 3,5 měsíčního kačera pižmovky a měla jsem sto chutí, ho hodit psům...hrůza to škubání, musela jsem ho stáhnout z kůže.Všude čtu jako to má vypadat to peří na břichu (jak poznat přepeřování) ale prostě stejně nevím a co koukám na diskuze, je nás co neví fakt spousta.Moc prosím, nemohl by to někdo vyfotit, fakt by mi to pomohlo...na porážku u mě čeká ještě 40 kusů.Předem moc děkuju
Zdravím, nevím, jestli tu někoho napadlo fotit kačky před porážkou, ale Vám se zjevně podařilo porazit po začátku přepeřování. Porážím ve 12ti týdnech první várku a to většinou kačky, ty už víc nenarostou a potom v 18 - 20tém týdnu kačery. Vždycky je preventivně pohladím na krku, proti srsti'' a když ucítím, bodliny'' odložím popravu. Prostě musí mít zralé peří, když ho vytrhnete z živého, má klasický tvrdý konec, pokud je měkký, nebo z něho teče krev, není vhodná doba.Nejlepší místa na kontrolu jsou krk, a ramena. Já mám hodně tmavých kačen tak to hlídám u bílých to určitě nebude takové drama, sem tam brčko se v kůži ztratí.
Http://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/854089/pizmovky-2013.
Musíte je sledovat a zabít je když jsou krásné, lesklé, uhlazené peří jako připravené na výstavu, když peří ztratí lesk, je už skoro pozdě.
Ale jistější je zabíjet po druhém přepeření a zase musí být krásné až je škoda je zabít, je to o tom, že je prostě pořád sledujeme a když se nám fakt líbí, tak jdou...
Máme je po oškubání opravdu krásně čisté, ale taky jsme se jeden rok trápili při škubání, než jsme správný čas vychytali.
Tady jsme ze 7 kusů jednu pižmovku nevystihli.