Pomoc při určení nemoci

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.9.2016 20:42
Uživatel s deaktivovaným účtem

Chtěl bych poprosit zkušenější o určení nemoci, nebo nemocí, které by mohli způsobit toto:

U slepice leghornky stáří 36 týdnů před cca 10 dny první příznaky nějakého problému a to zblednutí hřebene a laloků, dýchavičnost bez otoků, výtoku z nosu či slzení.Tak jsem ji oddělil a pozoroval.Žrala a pila i nadále ale jinak byla celkem apatická. Žádný kašel ani kýchání.Bez průjmu. Dnes, jelikož se mi zdálo že se nelepší a nenesla, tak jsem její trápení ukončil. Na Vnitřních orgánech žádné změny až na plíce. Ty byly naprosto bílé odkrvené. Je pravdou, že se mi od počátku snášky začala objevovat mírně deformovaná vejce a poslední dobou ne, tak myslím že byla od ní.Ostatní slepice jsou bez jakýchkoliv příznaků nemoci a snáška je na toto období docela vysoká.

Předem děkuji za pomoc.

Emet

22.9.2016 21:01
Emet

XXX.XXX.127.224

Vaše slepice se očividně vnitřně "dusila", málo červených krvinek (anemie) způsobilo malátnost, únavu a bledost. Otázka je proč. Důvodů může být více. Ztrátou krve to asi nebude, asi by jste si všiml krvácením ve svalech, podkoží apod., případně krevní sraženiny a tekutiny v dutině břišní (třeba prasklá játra).Degenerativní změny na srdci (kulaté)? Virové onemocnění by v brzké době postihlo i ostatní v hejnu. Intoxikace třeba od plísní v krmivu, by se asi týkala i ostatních. Tak by to mohla být některá z leukémií spojená s útlumem krvetvorby v kostní dřeni. Ukončení bylo rozumným řešením.

ema111

23.9.2016 19:22
ema111

XXX.XXX.120.116

U leghorn se mi to už stalo (u dvou kusů). Myslím, že to bylo dědičného původu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík