slepičářka
XXX.XXX.246.210
Maransky ve věku 5-6 roků během dvou dnů nastala takováto změna, volala jsem veta, nevěděl co s tím, snad nějaká mykoza, radil zabít. Mám dalších asi 20 slepic včetně mladých kuřat a všichni jsou bez problém, jen tyto dvě staré maransky jsou takto postižené. Co by to mohlo být?
slepičářka
XXX.XXX.246.210
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zajímavé, ale šestiletá slepice nemá na dvorku co dělat.
taktéž radím sekerkomycin.
Zdravím. slepice takto staré měly být v hrnci již před dvěma roky po celou šestiletou dobu nabírají různé nemoci a různé neduhy adekvátně k věku a zamořují vám prostory kurníkem počínaje a výběhem konče, o užitku již u nich nelze hovořit, zabírají prostor a udržují jej zamořený mladým.
slepičářka
XXX.XXX.246.210
Ještě před měsícem nesly každý den krásná tmavohnědá vajíčka, výtěžnost ještě lepší jak od vlašek, mívali jsme i 9ti letý slepice a nesly vajíčka bez problémů. Chov není jen o výtěžnosti, ale i o vztahu ke zvířeti, zvlášt, když je v kondici. Neptala jsem se na názor jak staré slepice chovat, ale o jakou chorobu se může jednat...
Uživatel s deaktivovaným účtem
slepičářka
napsal(a):
Ještě před měsícem nesly každý den krásná tmavohnědá vajíčka, výtěžnost ještě lepší jak od vlašek, mívali jsme i 9ti letý slepice a nesly vajíčka bez problémů. Chov není jen o výtěžnosti, ale i o vztahu ke zvířeti, zvlášt, když je v kondici. Neptala jsem se na názor jak staré slepice chovat, ale o jakou chorobu se může jednat...
Jenže jedno souvisí s druhým. stará slepice je prostě chodící biohazard. jako super, že občas i snesou vejce, ale jsou rizikem ze zdravotního hlediska. i když vypadají na oko v pohodě.
slepičářka
XXX.XXX.246.210
Mysak: děkuji, maso je závadné na spotřebu lidí popř. psů?
12345678
XXX.XXX.70.117
slepičářka
napsal(a):
Mysak: děkuji, maso je závadné na spotřebu lidí popř. psů?
Dobrou chuť.
slepičářka
XXX.XXX.246.210
Slepičky jsme zabili, jen pro zajímavost jsme je i kuchli, vše čisté, játra bez fleků, střeva taky čistá, prostě uvnitř všechno jak má být, náznak tvorby vajíček, kůže čistá. Vše jsme ale raději zakopali...