Hedvábnička - více kohoutů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Arol

21.9.2016 17:34
Arol

XXX.XXX.114.85

Dobrý den, možná mám hloupý dotaz ale u hedvábniček se spolu snesou třeba dva kohouti v jednom kmenu? Viděl jsem to tak u víc chovatelů. Děkuji za odpověď.

21.9.2016 17:44
Arisko

XXX.XXX.29.69

Áno ale musia byť na seba zvyknutý napr. že sú to bratia alebo spolu vyrastali. Ale je to individuálne. Nie každy sa spolu znesie.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2016 19:33

Já mám z letošního odchovu dva bratry ve voliéře, i venku chodí spolu, straní se zbytku (starý kohout je prohání), mezi sebou mají občas šarvátku, jak dospívají, ale nevím, jak by to bylo, pokud bych k nim přidal slepice. Podle mne to jde, pokud máte dva kmeny, které mohou být oddělené a pouštíte je třeba na společnou pastvu.

k.r

21.9.2016 20:07
k.r

XXX.XXX.32.128

Mne sa tento rok vyliahli len 2 kohuti hned ako zacali dospievat tak som ich musel oddelit od stareho a neskor predat ten by ich aj zabil ten si dovoli aj na raz takeho ako je on aj na brahmana.

27.1.2020 09:29
Kačík

XXX.XXX.153.25

Dobrý den.
Tak bych se chtěla optat.
V cervenci- srpnu, dle toho jak se paní vylíhnou, budu kupovat 8 slepicek. Teď se stala i věc, že pán od nás z vesnice má na prodej 4 kohoutky Hedvabnicek. Všechny jsou ve voliéře s 5 slepickami. Jeden, asi ten dominantnější a větší,na ně již skáče. Mě se zalibyly, ale dva kteří působí klidně, jsou menší a spolu jedí z jedné misky a čili se k sobě. Jedná se mi ale o to zda na 8 slepic mohu mít dva kohouty, nebo je to moc a zda se s pólu nadále snesou. I teďka právě jsou se slepicemi a je jim nečelí rok. Předem děkuji za informace. Katka

27.1.2020 11:52

Kačík napsal(a):
Dobrý den.
Tak bych se chtěla optat.
V cervenci- srpnu, dle toho jak se paní vylíhnou, budu kupovat 8 slepicek. Teď se stala i věc, že pán od nás z vesnice má na prodej 4 kohoutky Hedvabnicek. Všechny jsou ve voliéře s 5 slepickami. Jeden, asi ten dominantnější a větší,na ně již skáče. Mě se zalibyly, ale dva kteří působí klidně, jsou menší a spolu jedí z jedné misky a čili se k sobě. Jedná se mi ale o to zda na 8 slepic mohu mít dva kohouty, nebo je to moc a zda se s pólu nadále snesou. I teďka právě jsou se slepicemi a je jim nečelí rok. Předem děkuji za informace. Katka

To vám nikdo 100% neřekne, jestli se snesou nebo ne. Že to teď funguje může být právě tím, že jsou s nějakým dominantním kohoutem, který je srovnal a oni si netroufnou dělat rozbroje. Moje zkušenost je, že kohouti hedvábniček jsou dost aktivní v pojímání, takže bych na 8 slepic klidně nechal jen jednoho kohouta. Pokud budete nakonec mít těch 8 slepiček. On si stejně oblíbí jen některé a pak sama poznáte, jak je to s líhnivostí a oplozeností vajec. Druhou možností je mít dvě oddělená hejna.

30.1.2020 05:19
Kačík

XXX.XXX.153.25

Dobrý den.
Moc děkuji za informaci. Zvážila jsem Vaší řadu a opravdu s klidným svědomím zůstanu radši u jednoho, než aby se mi mezi sebou zábaly nebo vysílaly slepice. Ještě jednou moc děkuji. :)

Leony

16.2.2020 22:16
Leony

XXX.XXX.36.145

Dobrý večer. Koupila jsem si slepičku Hedvábničku, může být sama nebo jo mám přikoupit ještě jednu aby ji nebylo smutno? Děkuji

16.2.2020 22:24
Kačík

XXX.XXX.153.25

Slepice podle mě patří k společenským tvorům. My jsme nejdřív měli jen kohoutka hedvábničky. Jak byl sám pořád kokrhal a vyhledával kontakt. Po cca týdnu jsme mu koupily tři slepičky stejného druhu a je spokojený. Společně se přes noc k sobě tuli v kurníku a venku jsou vzdi po kupě. Všude strádají jako celek. Takže za mě rozhodne, po těchto zkusenostech, mít více slepiček. Když koupíte, ji, kohoutka, tak ji bude pořád otravovat. Co kohout, tak podle mě aspoň tři slepičky. Zalezit na Vašem rozhodnutí.
Tohle píší jen z toho co jsem u hedvabnicek, zatím, vypozoroval.

Přidejte reakci

Přidat smajlík