Zdravím, potreboval by som vedieť, ako krmíte kuriatka. Nejaké Pikošky, niečo neštandardne.
Ja ich kŕmim kukuričnou krupicou, jemnými vločkami, pšenicou a pridávam zmesku pre kurčatá. Pravdaže voda a nasekaná púpava a ďatelina. Ak máte skúsenosti s inými vecami, napíšte...
Ďakujem Krompasky.
Vzhledem k tomu, že se jakékoli experimenty moc nevyplácí, krmím pouze směsí určenou pro danou věkovou kategorii. Potřebuji využít maximálně růstový potenciál kuřete, který postupně s věkem klesá. Příští rok se chystám použít pro první1-3 dny nějaký prestartér, jak je zmiňováno v článku o krmení drůbeže z Chovatele 9/2016 (již jsem rozesílala na vyžádání přes mail).
Experimenty s mícháním vlastní směsi, krmení jen kuku šrot a černý čaj...mám již za sebou a zatím se mi osvědčilo do 8.-10. týdne krmení pouze směsí od kvalitného výrobce (jezdím za hranice, mám to kousek). Přírůstky a zdravotní stav jsou neporovnatelné. Ale nikomu to nevnucuji, píši jen o vlastní zkušenosti. Dana.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Krompasky
napsal(a):
Zdravím, potreboval by som vedieť, ako krmíte kuriatka. Nejaké Pikošky, niečo neštandardne.
Ja ich kŕmim kukuričnou krupicou, jemnými vločkami, pšenicou a pridávam zmesku pre kurčatá. Pravdaže voda a nasekaná púpava a ďatelina. Ak máte skúsenosti s inými vecami, napíšte...
Ďakujem Krompasky.
Krmíte špatně.
v té vaší směsi není vůbec žádné bílkovinové krmivo. jedinou pořádnou bílkovinu má ta směs pro kuřata, jenže v ní je bílkovin tolik, že kuře má dost jen když žere jen tu směs. ale vy to celkem brutálně ředíte. kukuřice? to nemá ani 10% bílkoviny, která je navíc málo kvalitní. krmná dávka pro malá kuřata potřebuje NEJMÉNĚ 18% bílkovin, tak počítejte, co s tím děláte, když ředíte k1, která má nějakých 19,5% (ty lepší) s obilninami, které mají 9% a 12% bílkoviny. V pampelišce jsou spíš vitamíny, dobře, něco je v jetelu, ale kuře není schopné sezobat tolik objemu, aby mu jetel potřebnou bílkovinu dodal.
V podstatě si tímhle brutálně škrtíte potenciál k růstu, jaký takhle stará kuřata mají. Když je umíte nakrmit, tak rostou před očima. Na té vaší dietě možná vyrostou taky, ale výrazně pomaleji a prokrmíte tolik žrádla, že tímhle vůbec nic neušetříte, pokud jsou finance důvod, proč nekrmit jinak.