Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ZačínajícíCHOVATEL

28.9.2016 11:27
ZačínajícíCHOVATEL

XXX.XXX.160.17

Zdravím všechny chovatelé slepic. Dávám do placu diskuzi na téma vaječné skořápky / sterilizovat či nesterilizovat?
Vlastním několik slepic, a po přečtení velkého množství odborné literatury, se většinou dočítám, že se skořápky pro účely zkrmování pro slepice, mají převařit, upéct, či jinak sterilizovat. Tento postup však neprovádím. Děláte to někdo, nebo tento proces považujete za zbytečný?

Děkuji a chovu zdar, Václav:).

28.9.2016 11:45
Sádelník

XXX.XXX.130.86

Jediné co dělám že je vysuším

jinak všichni příbuzní rodiče prarodiče atd.. nikdy skořápky nijak neupravovali.

28.9.2016 12:16
skodovak

XXX.XXX.241.252

Když jsem začínal, takové věci jsem také četl a řešil.
Ale asi jak se píše nade mnou, vysušit a podávat, ani neznám nikoho kdo by podobné věci dělal.
Běhají po zahradě žerou vše nic není čisté, pšenice také ne tak to postrádá smysl už jen z toho pohledu.

ZačínajícíCHOVATEL

28.9.2016 12:35
ZačínajícíCHOVATEL

XXX.XXX.160.17

skodovak napsal(a):
Když jsem začínal, takové věci jsem také četl a řešil.
Ale asi jak se píše nade mnou, vysušit a podávat, ani neznám nikoho kdo by podobné věci dělal.
Běhají po zahradě žerou vše nic není čisté, pšenice také ne tak to postrádá smysl už jen z toho pohledu.

Děkuji! Samotnému mi to přijde trochu postavené na hlavu, ale lepší se zeptat, než čelit problému díky vlastní hlouposti :).

28.9.2016 12:37
skodovak

XXX.XXX.241.252

Uvidíte až se vyjádří zkušenější, tohle je jen můj názor.

28.9.2016 12:41
hobbyCHOVATEL

XXX.XXX.160.17

Souhlas, zajímá mě každý názor, každého si cením...

Matsik

28.9.2016 12:41
Matsik

XXX.XXX.104.254

Jestli to nebylo myšleno tak, aby v té skořápce nezůstaly zbytky vejce(nedávat mokré) kvůli možnosti pozdějšího klování nebo rozbíjení vajec i když na to stačí je usušit. Nebo je to proto, že jsou ty skořápky křehčí když se upečou nebo uvaří a slepice je pak lépe stráví.

28.9.2016 12:45
skodovak

XXX.XXX.241.252

Sušení je myslím jasné a je tu i psané a když tam zbyde kus bílku po uvaření dá se čerstvý tak to nevadí.
Křehkost logiku má, ale v životě jsem to neslyšel. Když vezmu v potaz grit... A jeho tvrdost.

28.9.2016 13:10
asitakhle

XXX.XXX.183.163

Když manželka dopeče v troubě maso nebo bábovku dáváme tam skořápky na plech /ty celé půlky ne drcené/ a necháme tak pět až deset minut ještě zapnutou troubu /elektrická/ a pak vypne a necháme dokud trouba a plech se skořápkami nevychladne. Pak je rozmačkám rukama nadrobno. Slibuju si od toho že skořápky jsou hezky vysušené a zamezí se přenosu nemocí mezi slepicemi Skořápky mě donáší i ti co kupují vajíčka a jak můžu vědět že jsou to jen ode mě. Trošku to někdy i smrdí je třeba vyvětrat.

28.9.2016 13:15
skodovak

XXX.XXX.241.252

Smrdí to hezky smajlík ta cizí vajíčka jsou pravda, to mně nenapadlo, já mám vždy jen svoje skořápky bílé a od stejných lidí.

28.9.2016 13:32
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Pokud budu dávat od vlastních slepic stačí vysušit, pokud od cizích uvařit anebo upéct.(tubera).

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík