Kamaráti chovatelia... stala sa mi jedna vec : asi 4 dni dozadu som spozoroval u jedného zdatného kohúta, ako prišiel o hlas... on akože normálne kikiríkal, ale naprázdno bez zvukového prejavu... žiadne iné problémy, ani zdravotné sa u neho neprejavovali, až do dnes ! ráno som išiel kŕmiť, všetko bolo v poriadku až na ten hlas, ale poobede ako som prišiel z práce, idem dať hydine žrať a tu som zbadal, ako sa ten kohút pomaly dusil... ďalšie známky toho, že nebol v poriadku bolo to, že mal úplne tmavý až bordový hrebeň aj laloky, a ostatné kohúty na neho útočili. tak som dal variť vodu, že kohúta zabijem... ako som mu odťal hlavu, vytiekla z neho úplne tmavá krv... nieže by striekala z tepien, ako pri zabíjaní inej hydiny, ale z neho doslovne vytiekla... ani sa mi nejak v rukách netrepal... obaril som ho, ošklbal, všetko v poriadku... keď som mu vybral vnútornosti, dýchacia trubica bola čistá a prázdna, tak isto aj hrvoľ úplne prázdny, bez žrádla, srdce čisté, žalúdok plný drobných kamienkov ale bez žrádla, črevá prázdne, akurát v tých dvoch (slepé črevo) bola taká svetlohnedá kašovitá hmota... pečienka pekná čistá bez fľakov...črevá som vyhodil, žalúdok, pečienku a srdce som umyl, telo rozštvrtil a poriadne umyl, všetko je pekne čisté a bez krvi...
a teraz sa chcem opýtať... veterinár nie som... neviete niekto, podľa príznakov vyššie opísaných, čo tomu kohútovi mohlo byť? a či by ste takéhoto kohúta použili na kuchynskú prípravu ? (polievka)
ak niekto viete, prosím, napíšte mi...
Uživatel s deaktivovaným účtem

No já bych taky řekl, že pokud jsou v pořádku vnitřnosti nemusíš se bát maso po tepelné úpravě zkonzumovat.