Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
Zdravím, mám slepice, tři hybridy, dvě zlaté české kropenky a mladého kohouta myslím maransky, nebo tak něco... Jedna kropenka ale začala extrémně pelichat. Včera jsem otevřela kurník a myslela jsem že mi snad jedna slepice chybí a rozškubalo ji něco. Úplně jí vypadaly brka z ocasu a strašně ji pelicha celé tělo, holé místa zatím nikde nevidím ale nejspíš to bude otázka času, nijak zvlášť se nedrbou, pastvu mají denně, jinak zbytky z kuchyně, šrot... Kohout na ně nijak zatím neskáče, co to může být?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
Aha, tak děkuji za uklidnění, mě se tohle totiž ještě nestalo, aby jim toho vypadávalo tolik najednou... Můžu se ještě zeptat čím slepicim přilepšujete na podzim a v zimě?
Já mám dvanáct plemen slepic a domníval jsem se, že nebudou pelichat najednou. Omyl, většina slepic vypadá jako z koncentráku (dřivější klecové chovy). U leghornek jsem se také tak vyděsil, že byl u nich jestřáb. Najednou z nich začalo padat peří, to samé u vlašek a češek. Mám kolem 80 nosnic a nebýt letošnich, které začínají snášet, tak jsem bez vajíček. Z některých se to sype jako listí ze stromů na podzim a jiné to trousí sem tam. Vím že u těch co pelíchají pomalu se dočkám vajíček až na jaře.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím, mám slepice, tři hybridy, dvě zlaté české kropenky a mladého kohouta myslím maransky, nebo tak něco... Jedna kropenka ale začala extrémně pelichat. Včera jsem otevřela kurník a myslela jsem že mi snad jedna slepice chybí a rozškubalo ji něco. Úplně jí vypadaly brka z ocasu a strašně ji pelicha celé tělo, holé místa zatím nikde nevidím ale nejspíš to bude otázka času, nijak zvlášť se nedrbou, pastvu mají denně, jinak zbytky z kuchyně, šrot... Kohout na ně nijak zatím neskáče, co to může být?
Pokud je slepice zdravá, pelichání je hromadnější, a tím pádem i rychlejší nárůst nového peří, u nemocných se přepeřování vleče celou zimu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
No ty zlaté kropenky mám od léta, ale hybridy mám už rok a půl a minulý podzim a zimu jsem téměř nezaregistrovala ani pelichani ani snížení snášky. Cca od pěti slepic 3-5 vajec denně i v zimě a mrazech, za to teď to holky flákaj, je jich také pět a cca vejce denně max dvě a dnes dokonce ani jedno, no asi budu muset vedle výběhu zatnout do špalku sekeru a trochu pohrozit...