Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

14.10.2016 20:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Zdravím, mám slepice, tři hybridy, dvě zlaté české kropenky a mladého kohouta myslím maransky, nebo tak něco... Jedna kropenka ale začala extrémně pelichat. Včera jsem otevřela kurník a myslela jsem že mi snad jedna slepice chybí a rozškubalo ji něco. Úplně jí vypadaly brka z ocasu a strašně ji pelicha celé tělo, holé místa zatím nikde nevidím ale nejspíš to bude otázka času, nijak zvlášť se nedrbou, pastvu mají denně, jinak zbytky z kuchyně, šrot... Kohout na ně nijak zatím neskáče, co to může být?

14.10.2016 21:02
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Dobrý večer, o nic se nejedná, jen o klasický podzim, kdy slepice mění peří :) některé ho shodí skoro všechno najednou, jiné sem tam, a některé vůbec. Buďte v klidu, taky mám asi 3 slepice, které mají jen letky a trochu peří na krku a stehnech.

14.10.2016 21:43
lcaizlova

XXX.XXX.40.181

A můžou se takové opelichané slepice pouštět ven? Nenastydnou v tomto počasí?

14.10.2016 22:28
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Slepice ví, kdy jí je zima nebojte :).

Neregistrovaný uživatel

15.10.2016 07:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Aha, tak děkuji za uklidnění, mě se tohle totiž ještě nestalo, aby jim toho vypadávalo tolik najednou... Můžu se ještě zeptat čím slepicim přilepšujete na podzim a v zimě?

15.10.2016 10:19
skodovak

XXX.XXX.241.252

No buďte skoro ráda, mě se s tím slepice už táhnou dva měsíce a pořád není hotovo, podle toho taky vypadá produkce vajíček.

15.10.2016 11:00
horal

XXX.XXX.202.176

Já mám dvanáct plemen slepic a domníval jsem se, že nebudou pelichat najednou. Omyl, většina slepic vypadá jako z koncentráku (dřivější klecové chovy). U leghornek jsem se také tak vyděsil, že byl u nich jestřáb. Najednou z nich začalo padat peří, to samé u vlašek a češek. Mám kolem 80 nosnic a nebýt letošnich, které začínají snášet, tak jsem bez vajíček. Z některých se to sype jako listí ze stromů na podzim a jiné to trousí sem tam. Vím že u těch co pelíchají pomalu se dočkám vajíček až na jaře.

15.10.2016 13:52
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

V zimě slepicím přilepšuji sušenými kopřivami, nasečenou suchou trávou nebo dám vyklíčit pšenici, teď dávám i slunečnici, která je dobrá na peří :) samozřejmě se to nesmí zase extra přehánět a ještě kukuřici, která je taky fajn, ale taky bacha hlavně u těžších plemen.

15.10.2016 15:59
mysak

XXX.XXX.54.2

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím, mám slepice, tři hybridy, dvě zlaté české kropenky a mladého kohouta myslím maransky, nebo tak něco... Jedna kropenka ale začala extrémně pelichat. Včera jsem otevřela kurník a myslela jsem že mi snad jedna slepice chybí a rozškubalo ji něco. Úplně jí vypadaly brka z ocasu a strašně ji pelicha celé tělo, holé místa zatím nikde nevidím ale nejspíš to bude otázka času, nijak zvlášť se nedrbou, pastvu mají denně, jinak zbytky z kuchyně, šrot... Kohout na ně nijak zatím neskáče, co to může být?

Pokud je slepice zdravá, pelichání je hromadnější, a tím pádem i rychlejší nárůst nového peří, u nemocných se přepeřování vleče celou zimu.

15.10.2016 16:54
skodovak

XXX.XXX.241.252

Ajaj abych to tak ještě měl nemocné

15.10.2016 18:21
dadu

XXX.XXX.61.94

Moje faverolky nenesou už 2 měsíce a teprve tento týden začaly pelichat brutálně. Též je to u nich teď jak po nájezdu nějakého predátora...

Neregistrovaný uživatel

16.10.2016 18:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

No ty zlaté kropenky mám od léta, ale hybridy mám už rok a půl a minulý podzim a zimu jsem téměř nezaregistrovala ani pelichani ani snížení snášky. Cca od pěti slepic 3-5 vajec denně i v zimě a mrazech, za to teď to holky flákaj, je jich také pět a cca vejce denně max dvě a dnes dokonce ani jedno, no asi budu muset vedle výběhu zatnout do špalku sekeru a trochu pohrozit...

Přidejte reakci

Přidat smajlík