Speciální výstava šumavanek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.10.2016 18:34
ovecka

XXX.XXX.203.146

Speciální výstava šumavanek se koná 22.10.2016 v areálu ZO ČSCH Kladno 1, Smečenská 723,272 04 Kladno - Rozdělov.
7:00 - 8:00 Přejímka zvířat
8:30 Posuzování za přístupu veřejnosti
Dovoluji si pozvat zájemce o plemeno šumavanka Dana.

20.10.2016 19:08
hostice

XXX.XXX.96.4

ovecka napsal(a):
Speciální výstava šumavanek se koná 22.10.2016 v areálu ZO ČSCH Kladno 1, Smečenská 723,272 04 Kladno - Rozdělov.
7:00 - 8:00 Přejímka zvířat
8:30 Posuzování za přístupu veřejnosti
Dovoluji si pozvat zájemce o plemeno šumavanka Dana.

Kolik je nahlášených šumavanek a jsou i k prodeji.Děkuji za odpověd.

20.10.2016 19:16
ovecka

XXX.XXX.203.146

Bohužel tuto informaci nemohu podat, nejsem pořadatel, ale jen členka klubu.Zkuste kontaktovat pana Harčaríka - www.nasamotebezlesa.cz/. Dana.

20.10.2016 19:26
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tyhlety jednodenní výstavy jsou stejně nejlepší (pro drůbež).

20.10.2016 19:30
ovecka

XXX.XXX.203.146

Zato pro chovatele je to záběr, ráno brzy vyrazit, přečkat posuzování (hlavně nohy bolí), zůstat na schůzi, aby byl v obraze, co nového v klubu, pak vše sbalit a hurá domů - za tmy vyložit slípky. Ale zkušenosti ostatních jsou k nezaplacení. Už se nemohu dočkat Dana.

20.10.2016 19:47
honzapm

XXX.XXX.182.25

To je pravda, Dano.
Nicméně zanícená veřejnost se při veřejném posuzování alespoň něco dozví.
ty odposlechnuté zkušenosti jsou k nezaplacení.
Já jsem se rozhodl, že svá zvířata na vícedenní výstavy dávat nebudu.
Mám je rád.

Je to při jednom dni sice plnější, ale zase je to za den hotové celé
a necourá se to.
A děláme to hlavně kvůli těm zvířatům a jejich propagaci, že.

Tak ať vám to dobře dopadne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.10.2016 17:56

hostice napsal(a):
Kolik je nahlášených šumavanek a jsou i k prodeji.Děkuji za odpověd.

K dnešnmu dni je přihlášeno cca.27 prodejných ŠU,18 slepic a 9 kohoutů. Některá zvířata jsou nabízena k výměně.
Rádi uvítáme i nečleny klubu, máte-li Šumavanky k výměně či jen chcete vystavovat, přijeďte.
Podrobnosti zde: http://nasamotebezlesa.cz/event.html.

23.10.2016 18:36
hostice

XXX.XXX.96.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
K dnešnmu dni je přihlášeno cca.27 prodejných ŠU,18 slepic a 9 kohoutů. Některá zvířata jsou nabízena k výměně.
Rádi uvítáme i nečleny klubu, máte-li Šumavanky k výměně či jen chcete vystavovat, přijeďte.
Podrobnosti zde: http://nasamotebezlesa.cz/event.html.

Nedostal jsem se podívat na speciálku.Jak to dopadlo, kolik bylo zvířat?Děkuji za odpověd.

27.10.2016 15:58
Kožený

XXX.XXX.225.170

Dobrý den. Bude si možné někde přečíst katalog a zápis ze schůze? Děkuji. Kožený.

28.10.2016 19:16
ovecka

XXX.XXX.203.146

Zápisy ze schůzí a katalogy jsou zveřejňovány na http://nasamotebezlesa.cz/annual.html. Nový katalog tam ale zatím není. Dana.

28.10.2016 21:51

Vydržte, právě jsem zápis odeslal ke korekci členům výboru.Ttak už brzy...na nových stránkách klubu.

29.10.2016 08:43
Kožený

XXX.XXX.185.252

Dobrý den. Mám prosbu jestli bude zveřejněn katalog. Děkuji. Kožený.

29.10.2016 10:02

Zatím katalog ještě u nás... http://nasamotebezlesa.cz/annual.html.

29.10.2016 18:50
horal

XXX.XXX.202.176

ovecka napsal(a):
Zápisy ze schůzí a katalogy jsou zveřejňovány na http://nasamotebezlesa.cz/annual.html. Nový katalog tam ale zatím není. Dana.

Gratuluji, koukám že jste jim tam v tom Kladně vytřela zrak.2x EL a 1x VD navíc kohout celkový vítěz, to ještě jednou gratulace.

29.10.2016 23:18
ovecka

XXX.XXX.203.146

horal napsal(a):
Gratuluji, koukám že jste jim tam v tom Kladně vytřela zrak.2x EL a 1x VD navíc kohout celkový vítěz, to ještě jednou gratulace.

Děkuji, byla to spíše náhoda a malý počet vystavovatelů. Přivezla jsem novou krev - kohouta od druhého úspěšného vystavovatele. Dana.

29.10.2016 23:43

Ani při větší konkurenci by to patrně nedopadlo jinak. Prostě veni, vidi, vici...

30.10.2016 07:48
honzapm

XXX.XXX.182.25

Krása střídala nádheru.

Gratulujeme a děkujeme za uspořádání speciální výstavy,
a za propagaci krásného národního plemene.

M.H.

31.8.2017 23:02
M.H.

XXX.XXX.156.10

Srdečně zveme všechny šumavankáře nejen chovatele, ale i příznivce tohoto unikátního plemene, na speciální výstavu šumavanek, která bude opět probíhat v areálu ČSCH Kladno 1, v termínu 28. a 29.10.2017. Letošní speciální výstava bude dvoudenní. V sobotu večer bude přátelské posezení i pro nečleny klubu, při které proběhne chovatelský workshop pro zájemce o chov šumavanek. V neděli bude probíhat výstava otevřená veřejnosti, s posuzováním za účasti veřejnosti. Posuzovat bude Miroslav Harčarík. Více informací a přihlášku získáte na emailu sumavanky@nasamotebezlesa.cz

Miroslav Harčarík.

M.H.

1.10.2017 10:45
M.H.

XXX.XXX.74.164

Vážení přátelé,
Doba pokročila, termín speciální výstavy se blíží a proto vkládám i sem program celeho setkani, workshopu a přihlášku na speciální výstavu.

Je váš zájem o šumavanky opravdový? Chcete se na praktických ukázkách dozvědět, jak maji šumavanky doopravdy vypadat? Máte své nezodpovězené otázky týkající se tohoto plemene? Chcete zhodnotit vaše zvířata, třeba i nekroužkovaná? Vezměte je s sebou! Všichni jste vítáni, přijďte mezi nás!

Těšíme se na setkání s vámi

Za výbor klubu chovatelů šumavanek
Miroslav Harčarík.

15.10.2017 19:39

Aby vlakno nebylo zapadle...

15.10.2017 20:09
Čertoška

XXX.XXX.217.6

Dobrý večer, jsou nějaké výstavy také v jižních čechách. (V Besednici jsem nebyla.).

15.10.2017 20:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Čertoška napsal(a):
Dobrý večer, jsou nějaké výstavy také v jižních čechách. (V Besednici jsem nebyla.).

Horní Stropnice 28-29. října 2017 http://www.zocschhornistropnice.estranky.cz/.

Jinak se dá dobře hledat tady, dáte tam svoje PSČ https://www.ifauna.cz/burzy-a-vystavy/inzerce/r/?q=&lokalita=37401&okoli=50&TerminOd=&TerminDo=.

16.10.2017 18:27
Čertoška

XXX.XXX.217.6

veraboskova napsal(a):
Horní Stropnice 28-29. října 2017 http://www.zocschhornistropnice.estranky.cz/.

Jinak se dá dobře hledat tady, dáte tam svoje PSČ https://www.ifauna.cz/burzy-a-vystavy/inzerce/r/?q=&lokalita=37401&okoli=50&TerminOd=&TerminDo=.

Díky.

22.10.2017 11:24

Aktuálně ke speciální výstavě v Kladně: k dnešnímu dni je přihlášeno přes 50ks šumavanek a z toho je téměř polovina nabízena k prodeji nebo výměně. Pokud má ještě kdokoli zájem vystavovat, může ještě svá zvířata přihlásit na e-mail sumavanky@nasamotebezlesa.cz.

22.10.2017 11:40
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Mám dotaz na chovatele šumavanek.

V časopise Chovatel vychází seriál článků manželů Bukovských o historii a chovu našich národních plemen. V posledním čísle 11/2017 se věnuje mimo jiné i šumavankám.
Zaujaly dvě mě věci.

1. - fotografie číslo 6 - růžicového ne zcela pravidelného hřebene se zřetelným dvojtrnem na konci hřebene.
Popisek fotografie zní ideální růžicový hřeben šumavanky. Ve standardu jsem se o požadovaném a ani tolerovaném dvojtrnu nic nedočetl. Došlo ke změně ve vzorníku? Byla tato změna někde publikována?

2. -foto číslo 9 - pan Buršík držící černou slepici s popiskem - šumavanka černá - novošlechtění.
Je k tomu někde více informací? Co vede chovatele stále ještě poměrně neustáleného plemene ke šlechtění dalších barevných rázů? A zrovna černé?

Předem děkuji za fundované odpovědi.

22.10.2017 12:04

Mám-li se k tomu vyjádřit já, tak asi tolik:

1) Bláboly v článcích od Bukovského, priznam se, kvůli jejich "odborné" urovni, nejsem schopen docist do konce. No a casopis Chovatel neodebiram prave z duvodu jeho velmi spatne odborne urovne.

Co se tyce hrebene sumavanek, zadna zmena standardu v teto pozici nenastala. Vzornik plati, dvojtrn u ruzicoveho hrebene je vzdy vylukova vada. Nejen u sumavanek.
Jedinou zmenu standardu, kterou pripravujeme, se tyka zbarveni a kresby sumavanek. Tam je problem, ktery se tyka cele populace a je nutne jej resit. V pripade, ze by se reseni nenaslo, jsem presvedcen ze to pro sumavanku bude mit fatalni nasledky. Samozrejme o pripadnych zmenach budu chovatelskou verejnost informovat. Podrobnosti budou projednavany prave na specialce v Kladne.

2) k tomuto muzu tezko cokoli rici. To je spis otazka na J. Bursika. Z me strany o zadnem razu novoslechteni sumavanek nevim, oficialne zadny uznan nebyl. Osobne nahodile vystepeni nejake barvy pri nekontrolovanem krizeni jinych plemen at uz do populace sumavanek nebo ceskych slepic nepovazuji za slechteni noveho barevneho razu.
MH.

22.10.2017 12:10
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Děkuji za odpověď.

22.10.2017 12:32
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Musím s Vámi souhlasit.
Odborná úroveň článků v časopise Chovatel co se týče drůbeže je naprosto fatální.

Několikrát jsem upozorňoval jak některé členy ÚOK, tak ÚV například na články pana Baculáka, ale vždy mi bylo odpovězeno pousmáním a něco v tom smyslu, že jsou horší problémy k řešení než pan Baculák.
Bohužel neexistuje žádná odborná korektura článků o drůbeži.
Členem redakční rady za drůbež je pan ing. Šonka.
Při vší úctě k jeho zásluhám si nemyslím, že je to ten správný člověk na tom správném místě.

26.11.2017 17:07

pastevecovci napsal(a):
Musím s Vámi souhlasit.
Odborná úroveň článků v časopise Chovatel co se týče drůbeže je naprosto fatální.

Několikrát jsem upozorňoval jak některé členy ÚOK, tak ÚV například na články pana Baculáka, ale vždy mi bylo odpovězeno pousmáním a něco v tom smyslu, že jsou horší problémy k řešení než pan Baculák.
Bohužel neexistuje žádná odborná korektura článků o drůbeži.
Členem redakční rady za drůbež je pan ing. Šonka.
Při vší úctě k jeho zásluhám si nemyslím, že je to ten správný člověk na tom správném místě.

Pan Ing. Šonka je odborník kterého si vážím..ale asi toho už má opravdu moc av některých věcech by asi měl již předat žezlo mladším..

Přidejte reakci

Přidat smajlík