Bea...

XXX.XXX.6.148
Možem potvrdit, ide o sliepky s výnimočnou znaškou, zelené vajíčka suvisia s minimalnou hodnotou cholesterolu vo vajci, jedná sa teda o zdravé, zdraviu prospesne vajcia. Nakolko sa jedná o nové plemeno na Slovensku máme momentalne niekolko kusov sliepok a dvoch kohutov s nepríbuzneho chovu, nás kmen je priamo z Anglicka. Práve ideme prvýkrát liahnut kuriatka, tak, aby sa vyliahli na Silvestra 2017. Ak bude dobrá liahnivost, tak budu v ponuke v januáry 2017.
Bea...
napsal(a):
Možem potvrdit, ide o sliepky s výnimočnou znaškou, zelené vajíčka suvisia s minimalnou hodnotou cholesterolu vo vajci, jedná sa teda o zdravé, zdraviu prospesne vajcia. Nakolko sa jedná o nové plemeno na Slovensku máme momentalne niekolko kusov sliepok a dvoch kohutov s nepríbuzneho chovu, nás kmen je priamo z Anglicka. Práve ideme prvýkrát liahnut kuriatka, tak, aby sa vyliahli na Silvestra 2017. Ak bude dobrá liahnivost, tak budu v ponuke v januáry 2017.
To asi ty zázračné nosnice mají dlouhou inkubační dobu, když se budou líhnout na silvestra 2017. Asi jde o překlep a nebo již předsivestrovský žertík...
lentak

XXX.XXX.220.160
Je dobre posunut svoj vlastny prispevok vyssie aby pripadny zaujemci nezabudli
cream legbar sa bezne chova uz teraz, skuste pozriet inzercie, v CZ neviem, ale na Slovensku su dostupne skor vsak iba vajicka, nosnice som nevidel predavat.
my sme kupili a ostali nam 2 nosnice od nich vajicka sme davali do liahne a teraz mame nie modre ale zelenkave vajicka.
a co tam pise, ze su zelene a preto su nejako lepsie menej cholesterolu tak to som si nie isty ci je to pravda. mne to pride slepacie vajce ako slepacie, farba skrupiny nema vplyv na chut alebo kvalitu vajca. moznos sa mylim. ale nenasiel som k tomu ziadne ine info.
nasiel som tu na ifauna aj inzeraty dva, ale obaja len kohutov aktualne predavaju, uz skor na burze nejakej skuste alebo potom na jar vajicka a vyliahnut si doma.
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3612830/cream-legbar-kohuti/
IVAN98

XXX.XXX.154.166
Môžem potvrdiť, sú výborné nosnice. Zloženie vajca je ako u ostatných vajec.
přezdívka
napsal(a):
Včera jsem sebrala první vejce od slepičky líhnuté v polovině července. Vzhledem k tomu jak je slípka malá, tak to vajíčko bylo docela velké. 38 gramů. Velká maranska snášela první vejce menší. 35 gramů. Násadovky měly v průměru 55 gramů.
To je pěkné..koukala jsem už na gugl,tam ukazují vajíčka ještě větší, ale to bude od starších slepiček.. líbí se mi modrá barva skořápky, až "vymlátime"😀 staré slepice, chtěla bych nějakou změnu 😀.. začínají mi snášet 3leté vlašky a rodajlenky..od mladých forverek a plavlovek jsou zatím vajíčka malá, ale o moc větší nebudou🤔
Pár fotek..
ančovička1
napsal(a):
To je pěkné..koukala jsem už na gugl,tam ukazují vajíčka ještě větší, ale to bude od starších slepiček.. líbí se mi modrá barva skořápky, až "vymlátime"😀 staré slepice, chtěla bych nějakou změnu 😀.. začínají mi snášet 3leté vlašky a rodajlenky..od mladých forverek a plavlovek jsou zatím vajíčka malá, ale o moc větší nebudou🤔
Pár fotek..
I vy se zajímáte o Cream legbar? Já o nich uvažuju taky, ale až nebude Greenshell a její kříženci. Už teď mám 2 zájemce o násadová vejce Greenshell x Maranska a to jsem teprve předevčírem oddělovala chovné kmeny.
Já mám na letošek už domluvená NV Bielefeldky rodobarvé a Brakelky stříbrné. Mimochodem mi už snáší obě Maransky v sedmi měsících a hned mají vajíčka 57g.
reznade
napsal(a):
I vy se zajímáte o Cream legbar? Já o nich uvažuju taky, ale až nebude Greenshell a její kříženci. Už teď mám 2 zájemce o násadová vejce Greenshell x Maranska a to jsem teprve předevčírem oddělovala chovné kmeny.
Já mám na letošek už domluvená NV Bielefeldky rodobarvé a Brakelky stříbrné. Mimochodem mi už snáší obě Maransky v sedmi měsících a hned mají vajíčka 57g.
No to je pěkné..ty moje 8mi měsíční maransky si ze mě dělají legraci..mám jich 8...jedno vajíčko ob den nebo taky ne..😀😀..krmím je,myslím, dobře..tak uvidíme, co bude dál, ale od maransek žádné rekordy nečekám 😀..
Cream Legbar sice žádné krasavice nejsou, ale myslím, že by děti ( vnoučata)koukaly na modrá vajíčka😲..
ančovička1
napsal(a):
No to je pěkné..ty moje 8mi měsíční maransky si ze mě dělají legraci..mám jich 8...jedno vajíčko ob den nebo taky ne..😀😀..krmím je,myslím, dobře..tak uvidíme, co bude dál, ale od maransek žádné rekordy nečekám 😀..
Cream Legbar sice žádné krasavice nejsou, ale myslím, že by děti ( vnoučata)koukaly na modrá vajíčka😲..
Vajíčka Cream legbar mají být opravdu světle modrá? Já měla za to, že jsou podobná araucaním a greenshell, spíš světle tyrkysová.
ančovička1
napsal(a):
Buďte ráda, že se Maransky opožďují. Mi začaly nést v šesti a půl měsících a bylo mi řečeno, že je to špatně.
Jinak teď jedou o stošest, skoro stejně jako hybridy. 👍
Je třdeba být sice opatrný a vyhýbat se možnosti zavlečení nákazy a to nejen ptačí chřipky, ale používat při tom vlastní rozum. Pokud někdo bydlí v oblasti, kde se zdržují a táhnou vrubozobí (rezervoár infekce), pak je skutečně dobré chov uzavřít do voliér. Tak kde se běžně zdroj infekce neobjevuje, je třeba především krmit v uzavřených prostorách a volnost pohybu je vlastně dobrou posilou organizmu proti všem patogenům.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ančovička1
napsal(a):
Tak to musim manželovi vysvětlit, protože v žádné ohrožené zóně nejsme a on trvá na svém, že musí být všechno zavřené..krmení máme stále, i před nařízením, schované pod stříškou a v kurnicích..
Tak ono je to lepší mít všechno zavřené, než se chřipka přežene. (se mi to rýmuje). Navíc nikdy nevíte, kdy vás nahlásí nějaký aktivní soused.

petraodlesa
napsal(a):
Tak nevím. Já nechávám naše slepice volně. Jen chráním krmivo.
To mi nepřijde jako nejlepší nápad - viz moje reakce na ančovičku.
napsal(a):
To mi nepřijde jako nejlepší nápad - viz moje reakce na ančovičku.
No,je to nešťastná situace..tak jsem je dneska ráno chudáky pustila na travnatý výběh, ale nic z toho mít nebudou, protože v pár minutách všechno zasněžilo..tak zase všichni běželi zpátky..🤔..tak je asi zase zavřu .. také se bojím všímavych sousedů ..

petraodlesa
napsal(a):
Naši sousedé mají naše slepice v paži, druzí nám je krmí kostičkami z kuřat a dostávají deputát. Vrubozobí se u nás fakt nevyskytují, ani na nedalekém rybníce. Tam akorát racci. Je to jejich hnízdiště.
Těch strašně ubylo. Pamatuji si je jako dítě ze sídliště a na vesnicích lítali v hejnech za orajícím traktorem.

petraodlesa
napsal(a):
Náš rybník je speciální, uprostřed má ostrov, na kterém každý rok hnízdí racci.
Jen nechápu, proč letošní zimu nepřiletěli havrani?
možná jak kam?
jinak riziková oblast z hlediska AI je letos všude, u ryblíků jen ještě rizikovější.
ale už jsou i ohniska tam, kde v okolí celkem nic není a to nikdo nevíme, kolik lidí svoje zdechlé slepice nikde radši nehlásí.

petraodlesa
napsal(a):
Náš rybník je speciální, uprostřed má ostrov, na kterém každý rok hnízdí racci.
Jen nechápu, proč letošní zimu nepřiletěli havrani?
Na Vrbenských rybnících se taky najdou, ale je to prostě bída oproti době, o které jsem psala. A havrani jsou ve městech. Aspoň v ČB si občas připadám jak v Hitchockově hororu.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!