Dušnost u indického běžce

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2016 17:33
Evaave

XXX.XXX.219.6

Prosím, může mi někdo poradit? Naše kačenka indického běžce je dušná a často se škrábe mezi zobákem a ušním otvorem. Nejdřív jsem si myslela, že má "žabku", veterinářka ji řízla, ale nic nevymáčkla (nic tam nebylo). Tady jsem v diskusích našla, že by to mohl být parazit v průdušnici Syngamus trachea, veterinář mi dal Chemisole, kačku jsem zvážila a dostala dávku, kterou měla. Dušná byla stále, po poradě s veterinářem jsem za týden dala další dávku a poté po poradě za týden další (za 3 týdny dostala už 3 dávky), ale stále to trvá. Kačenka je už vyhublá, hrudníček se jí dušností vpáčuje dovnitř, už jí další dávku nemá smysl dávat, je to dryák na játra. Jsem už zoufalá, chci jí pomoci. Může mi prosím někdo poradit? Děkuji moc předem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.10.2016 21:34

Evaave napsal(a):
Prosím, může mi někdo poradit? Naše kačenka indického běžce je dušná a často se škrábe mezi zobákem a ušním otvorem. Nejdřív jsem si myslela, že má "žabku", veterinářka ji řízla, ale nic nevymáčkla (nic tam nebylo). Tady jsem v diskusích našla, že by to mohl být parazit v průdušnici Syngamus trachea, veterinář mi dal Chemisole, kačku jsem zvážila a dostala dávku, kterou měla. Dušná byla stále, po poradě s veterinářem jsem za týden dala další dávku a poté po poradě za týden další (za 3 týdny dostala už 3 dávky), ale stále to trvá. Kačenka je už vyhublá, hrudníček se jí dušností vpáčuje dovnitř, už jí další dávku nemá smysl dávat, je to dryák na játra. Jsem už zoufalá, chci jí pomoci. Může mi prosím někdo poradit? Děkuji moc předem.

To je takhle pořád?

expirační dušnost je příznakem obstrukce v dýchacích cestách.

pokud to nechcete diagnostikovat jako papouška, ukraťte jí trápení.

23.10.2016 21:50
Evaave

XXX.XXX.219.6

Ne, objevilo se to náhle. Nejdříve kačenka ztratila hlas a jen otevírala zobák, potom po pár dnech bylo vidět obtížné dýchání s vtahováním hrudníku při nádechu. Byla jsem s ní u veterinářky, která pracovala pro drůbežárnu, a ta hned stanovila diagnózu - žabky. Řízla, setřela, ale žádný hnisavý sekret jsem vytéct neviděla. Jiný veterinář mi dal Chemisole, ale také bez efektu, jak jsem už psala výše. Nechci ji zabít, chci ji vyléčit. Stále doufám, že to bude něco léčitelného, jen přijít na to, co to je a čím léčit.

23.10.2016 22:17

Jestli chcete léčit, musíte vědět co. To vyžaduje diagnostiku. Musíte s tou kačenou zacházet jako s papouškem, pokud chcete léčit. To znamená kliniku specializovanou na ptáky. Bude to stát jako hejno kačen i s kachníkem.

Fakt jí nechcete radši zabít?

Přidejte reakci

Přidat smajlík