Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2016 12:25
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Hezký podzimní den přeji,
jen připomínám, kdo má na zahradě Ořech, tak listí z něj si pěkně nasušte a používejte pod drůbež jako podestýlku, přidat i do snáškových hnízd (listí je totiž dobré na různé parazity/škůdce, je to taková prevence).

25.10.2016 13:21
mamkamaria

XXX.XXX.55.7

Jjjj, ráno už som bola pozerať a niečo už popadalo, tak som pozbierala a chystám do hniezd

25.10.2016 19:43
mysak

XXX.XXX.38.156

ondře.j. napsal(a):
Hezký podzimní den přeji,
jen připomínám, kdo má na zahradě Ořech, tak listí z něj si pěkně nasušte a používejte pod drůbež jako podestýlku, přidat i do snáškových hnízd (listí je totiž dobré na různé parazity/škůdce, je to taková prevence).

Ano ano a já jen přidám, že kdo má na zahradě Ořech a chce svou drůbež z blízka a v klidu pozorovat, nechť tluče ořechy a hází je slepicím, určitě nepohrdnou. J. Kafka.

25.10.2016 19:54
Pupča

XXX.XXX.54.33

Díky za super nápad...musím se přiznat, že zrovna dneska mě napadlo při pohledu na listí ze sousedova ořechu, že bych je slípkám a kačkám dala jako podestýlku a pak jsem to zavrhla a teď večer narazím na Vaši radu :) tak půjdu zítra nahrabat a nasušit :) děkuji!

25.10.2016 20:06
1978milan

XXX.XXX.241.21

mysak napsal(a):
Ano ano a já jen přidám, že kdo má na zahradě Ořech a chce svou drůbež z blízka a v klidu pozorovat, nechť tluče ořechy a hází je slepicím, určitě nepohrdnou. J. Kafka.

Máte pravdu, moje babička mi povidla, že když v padesatych letech soukromě hospodařili, tak chovala krůty a před porážkou asi 3 týdny krmila roztlučene vlašské ořechy. Krůty je prý žraly i se skořápkama, az jim to prý ve voleti úplně chrastilo. Maso prý mělo mnohem lepší chuť.

25.10.2016 22:24
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky roztloukám ořechy a slepice se o ně perou. Zbytečně, protože ořechů je zase dost.

Matsik

25.10.2016 22:26
Matsik

XXX.XXX.23.22

Ono se může dávat i čerstvé listí (ne mokré) a ne jen do hnízd ale i do kurníků a taky čerstvá nebo sušená levandule.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2022 17:37

Zdravím,
kolik vlašskejch ořechů můžu pipušům dávat? Ořechů mám přehršel a milujou je, ale mám strachu, že je to hodně tučný a aby jim nezatučněly prdelky. Mám 4+1 zdrobnělý wyandotky a dávám tak 2 ořechy denně když jdu okolo.. Můžu víc? Jak to vidíte?

4.4.2022 07:11
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím,
kolik vlašskejch ořechů můžu pipušům dávat? Ořechů mám přehršel a milujou je, ale mám strachu, že je to hodně tučný a aby jim nezatučněly prdelky. Mám 4+1 zdrobnělý wyandotky a dávám tak 2 ořechy denně když jdu okolo.. Můžu víc? Jak to vidíte?

Včera jsem právě roztloukla kýbl ořechů slepicím.. na hostinu se seběhly i kačenky a husy.. občas jim takto přilepším, ořechy milují,hlavně na podzim, když padají a rozšlapuji jim čerstvé 😀.. kozám je také dávám,ale ty musí být vylouskané 😀..
Dávejte přiměřeně ..klidně každý den,na wyandotku dva oříšky denně 😀..

4.4.2022 07:26

fíha, my máme nejakú pliagu na orechoch a ani pre nás ich nie je dosť, a tu hľa, vy ich máte toľko, že ich hydine roztĺkate...tá sa má, tá vaša hydina.

Ale orechové listy som sliepkam na jeseň do výbehu dala tiež.

4.4.2022 15:40

Ančovička1: tak díky za radu, budu jim teda dopřávat víc.. Oni mi snášej jako divý, až podezřívám kohouta, jestli jim snášet nepomáhá, tak bych si z nich nerad udělal nějaký líný tlustoprdky

4.4.2022 16:31
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Ančovička1: tak díky za radu, budu jim teda dopřávat víc.. Oni mi snášej jako divý, až podezřívám kohouta, jestli jim snášet nepomáhá, tak bych si z nich nerad udělal nějaký líný tlustoprdky

Tlustoprdky😂?..to snad ne😂..ze dvou oříšků?..a to vám pořád snaší,tak ta energie je do čeho dávat..takové množství jim neublíží, spíš naopak😀👍a kohoutovi to také prospěje,ten se teď musí snažit 🤣🤣

4.4.2022 16:40
ančovička1

XXX.XXX.220.111

fíha, my máme nejakú pliagu na orechoch a ani pre nás ich nie je dosť, a tu hľa, vy ich máte toľko, že ich hydine roztĺkate...tá sa má, tá vaša hydina.

Ale orechové listy som sliepkam na jeseň do výbehu dala tiež.

No jo.. když my máme ohromné 4 ořešáky, pokácet je nechceme, jsou to nádherné stromy..
na tom největším právě hnízdí hrdličky, někdy i holubi hřivnáči.. už přiletěli, krásně vrkali ,to je nádhera poslouchat😇...tak to nemůžeme zničit..jen ty metráky listí na podzim, to je děs..a taky ty ořechy,co to je práce se sušením ☹️...ale zásobujeme celou rodinu i známé 😀

5.4.2022 10:19

Taky máme 4 velké ořešáky (dva naše, dva k dispozici), a je z toho akorát to listí aspoň je čím podestlat slepicím na zimu...

5.4.2022 17:23
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Dneska jsem měla štěstí ,holoubci se nechali vyfotit..jen seděli příliš vysoko🙂

5.4.2022 18:17

ten strom je mohutný krásavec, nečudo, že hrdličky na ňom nachádzajú útočište

Přidejte reakci

Přidat smajlík