Kachnata cca mesic, jedno umrelo, další nezere a skoro se nepohy

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

PetrNZ

29.10.2016 07:16
PetrNZ

XXX.XXX.158.17

Dobrý den,
prosím o radu. Chovam kachny. Před měsícem se vylihlo 9 kachnat. Bohužel jedno včera umrelo. Další je moc klidné az apaticke. Nejí, většinu dne pro sedí či leží. Sourozenci nadšeně běhají kolem. Nejsem si jist co udělat. Jestli mohu nějak pomoc, či odebrat nemocné pryč?
Nic jiného jsem zatím nevysledoval. Tuším ze možná něco sezralo či bacil. Nekrmim zbytkami. Tráva, obilí a semtam nějaká zelenina či stare pečivo. Jsou ve společném výběhu se slepicemi. Do vcerejska jsem nic podezřelého než pozoroval. Všichna byla aktivní a zvedava.
Děkuji, Petr.

29.10.2016 10:53
dita73

XXX.XXX.238.133

Dobrý den, zkuste zkontrolovat, jestli nemají tzv.žabky. Je zde o tom spousta příspěvků. Tyto žabky brání přijímat potravu, kachňata slábnou, ale pokud zasáhnete včas, dají se zachránit.

29.10.2016 12:35
ovecka

XXX.XXX.203.146

Doporučuji odčervit - Helmigal 10mg tabl. - 1 kus na kachně a podat vitaminy přímo do zobáčku každému kachněti - Kombisol AD3E - 0,3ml na kus. Dana.

PetrNZ

29.10.2016 12:45
PetrNZ

XXX.XXX.158.17

Zdravim,
dekuji za tip se zabkami, nemel jsem vubec o necem takovem poneti a po precteni dalsich diskuzich bych rekl ze to sedi a snad uz dalsi kachnata nepojdou, kdyz vim na co si davat pozor

Dam i odcervovaci tablety, ale nejsem si jist, jestli neco takoveho bude tady dostupne. Neziji v CR.
Petr.

Přidejte reakci

Přidat smajlík