Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.11.2016 11:25

Dobrý deň, mám holokrčky čierne a rád by som si nechal jedného kohúta nie na chov, len tak na ozdobu pomedzi sliepočky, neplánujem po nich liahnúť nakoľko je k sliepočkám príbuzný, ale mám tu pár sliepok iných plemien, z ktorých si robím nosnice na pestrofarebné vajíčka, mám takú dilemu, nechal som 2 kohútov, ale jeden musí preč, Vybral som jedného s pekným hrubým krkom, bez jediného peria na krku, má hrubé nohy, no nižšie nesený chvost, zdá sa mi celkovo ťažší oproti druhému a dospieval trocha neskoršie. Ten druhý má nádherný ve+ký chvost, tenší krk a zároveň sa mi zdá celkovo menší ale za to viac šikovnejší. Pointa je v tom, že tento menší kohút ale bol ako prvý aktívny, oproti iným začal kikiríkať a dvoriť sa o pol až jeden mesiac skôr, podotýkam, sú liahnuté naraz, menší je omnoho temperamentnejší. a teraz otázka, pre prípad, že by som si ho chcel nechať do chovu k nosniciam, je lepšie použiť väčšieho kohúta, ktorý má prekpoklad dávať väčšie kuriatka, teda viac mäsa, alebo toho menšieho temperamentnejšieho? Ďakujem
PS: obaja sú pekní a ja si už ozaj neviem vybrať

4.11.2016 12:58
dadu

XXX.XXX.61.94

Na začátku jste psal, že neplánujete líhnutí, že kohout jen na ozdobu, na konci zas že kuřátka ano. Tak jak teda?

františka

4.11.2016 13:14
františka

XXX.XXX.6.105

Neplánujem liahnutie po holokrčkách, doteraz bude spolu s nimi ale na jar sa presunie do chovu k aruakanám, vlaškám a maranske, kvôli fsrebnosti vajec :) Nebude zaradený do chovu na čistokrvné kuriatka :) asi som to zle napísal

4.11.2016 14:42

františka napsal(a):
Neplánujem liahnutie po holokrčkách, doteraz bude spolu s nimi ale na jar sa presunie do chovu k aruakanám, vlaškám a maranske, kvôli fsrebnosti vajec :) Nebude zaradený do chovu na čistokrvné kuriatka :) asi som to zle napísal

Mám tu taký kŕdlik čistokrvných sliepok ale len na vajíčka a práve tam som chcel použiť heterózny efekt, k nim som chcel dať kohúta holokrčky, len neviem či toho väčšieho a ťažšieho alebo radšej temperamentnejšieho a menšieho, aj keď je možné, že pri dospievaní by bol skoro mesiac rozdiel? Podotýkam, kohúty mám liahnuté v ten istý deň.

4.11.2016 17:03
ladd

XXX.XXX.34.53

Na araukany a vlašky bych dal toho lehčího.
Rozdíl v dospívání měsíc být může. Zvláště u lehkých plemen je to markantní, tam kolikrát někteří kohoutci začínají s kokrháním jako sotva odrostlá kuřata.

Přidejte reakci

Přidat smajlík