Prosim vás o radu.
Pred mesiacom som kupil krásneho mladého tohto ročného kohúta brakel.
Aklimatizoval sa velmi rýchlo, no hned v priebehu prvého týždňa medzi sliepkami mu začali ozobavat perie z krku a nohu. Akoby cítili z neho ze je oslabený.
Druhy tyzden začal chrčať. Bol smutný a len stal s chvostom spusteným k zemi. Potom ho to na chvíľu prešlo cca tyzden. Bol dominantný, skákal na sliepky, kikirikal... No len par dni a znovu.
Dal som mu hemalgin na pľúcne parazity, ale nepomohlo. Zas len stojí schuleny bez nálady. A sliepky ho ozobavaju.
lentak
XXX.XXX.216.229
Aku dlhu ste dali karantenu?
Vase sliepky pravdepodobne trpia kanibalizmom ked ho stale odobavaju. chce to zvysit obsah bielkovin v krmive a kohuta oddelit kym upne nezarastie alebo sliepkam nasadit brile na kanibalizmus.
myslim ze vzdy pri dovoze novych zvierat je dolezite aspon 21 dnova karantena.
Ako kanibalizmus by som to nebral pretože mam sliepky z troch rôznych chovov a neboli kupované v to iste obdobie. Navyše maju voľný pohyb po veľkom dvore. Nemali tendenciu sa ani medzi sebou osklbavat. Ani jeho. Vravím prvé dni bol chodiaci pán dvora ktorý si budoval autoritu medzi domácimi. Az potom ked začal byt smutný. Akoby cítili z neho ze je slabý članok kŕdľa.
Ale skôr by som poprosil o radu, ze co mu moze byt. Prečo je smutný a prečo stale chrci.
Uživatel s deaktivovaným účtem
kaso
napsal(a):
Ako kanibalizmus by som to nebral pretože mam sliepky z troch rôznych chovov a neboli kupované v to iste obdobie. Navyše maju voľný pohyb po veľkom dvore. Nemali tendenciu sa ani medzi sebou osklbavat. Ani jeho. Vravím prvé dni bol chodiaci pán dvora ktorý si budoval autoritu medzi domácimi. Az potom ked začal byt smutný. Akoby cítili z neho ze je slabý članok kŕdľa.
Ale skôr by som poprosil o radu, ze co mu moze byt. Prečo je smutný a prečo stale chrci.
Křišťálová koule je bohužel v servisu, takže to budeme muset zkusit postaru.
apatie a chrčení je příznakem onemocnění. podle toho chrčení budou nemocné (třeba kromě jiného) i dýchací cesty, plíce, vzdušné vaky. no teď jsme to zúžili asi na dvacet nemocí :D
ne vážně. buď ho zabijte, nebo vám nezbývá nic jiného než s ním zacházet jako s papouškem - tzn. veterinář, pořádné klinické vyšetření, rtg tělní dutiny ve dvou projekcích, sérologické vyšetření na některé z častých původců, vyšetření trusu k vyloučení některých parazitů a tak dále.