Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

JitkaH.

7.11.2016 11:09
JitkaH.

XXX.XXX.80.194

Zdravím všechny chovatele a prosím o radu. V březnu jsem pořídila slepice, jedna mi od té doby už potřetí kvoká. Vždycky jsem to podchytila včas, slepici do kurníku přes den nepouštěla a za pár dní byl klid. To poslední kvokání jsem vzdala a nechala ji sedět, řílala jsem si, že ji to přece musí přijít samo, když nebudou kuřátka. Několik týdnů seděla a kvokala a pak jsem ji na radu dala do pytle a pověsila v garáži. No a po týdnu stále kvoká. Nevím, jestli nedělám chybu tím, že je mi jí líto a občas ji z pytle vyndám, nechám ji proběhnout, nažrat masa, trávy a napít. Tak nevím, poraďte, prosím.

7.11.2016 11:15
nomad72

XXX.XXX.234.93

Toto som radil už veľa ľuďom... do suda dať studenú vodu a kvoku jednoducho pár krát ponoriť do tej studenej vody... na druhý deň zopakovať... mne toto furt zaberá

7.11.2016 11:17
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Odkvokávám tak, že slepici dám do budky, kde byly kdysi kačeny, tam jsem dal dva bidla, takže jak se blíží večer, tak si slepice hopsne na bidla a sedí, čili nemá žádné teplo ze spodu (sláma) takže za dva dny je po kvokání. Před pár dny začaly kvočet dvě zdrobnělky, ale jelikož už je chladněji, tak nemám srdce na to je nechat přes noc venku, když je taková kosa. Takže jsem je přes den dal do ohrádky, kde byly po celý den a večer jsem je posadil na bidlo k ostatním a bylo po kvokání. Pytel jsem nikdy nezkoušel a nikdy ani nebudu, to bych jim nemohl udělat :) tak, ať to výjde.

7.11.2016 15:18
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Jakmile mi nějaká pipka začne kvokat, dám ji pod vysokou bednu na kamennou podlahu, vodu, zrní a nechám 3-4 dny. Jakmile v bedně stojí, vracím ji zpět mezi kámošky a je po kvokání.

7.11.2016 17:08
javorka

XXX.XXX.98.207

andreakiss napsal(a):
Jakmile mi nějaká pipka začne kvokat, dám ji pod vysokou bednu na kamennou podlahu, vodu, zrní a nechám 3-4 dny. Jakmile v bedně stojí, vracím ji zpět mezi kámošky a je po kvokání.

Přesně tak to dělám a musím potvrdit, že to funguje.

7.11.2016 18:13
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Na odkvokávanie mám plechovú bedňu s otvormi zo všetkých strán. Kedysi sa v nich vozili vajíčka do predajní. Občas v nich doteraz niektorí chovatelia vozia zvieratá na výstavy, či burzy.
Základný princíp odkvokávania je v tom, že si sliepka nemôže pod sebou akumulovať teplo (deravé dno bedne). Má v nej aj zrno aj misku s vodou. Bedňu postavím do tieňa na špalíky, aby popod ňu i okolo prúdil vzduch. Spravidla po 2-3 dňoch ju kvokanie prejde.

19.11.2016 17:14
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Prikladám foto "deravej bedne", ktorá sa používa na odkvokávanie. Tu v inzercii ich niekto ponúka na predaj. Odtiaľ je aj tá fotka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík