Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kůl

8.11.2016 09:39
Kůl

XXX.XXX.191.83

Zdravím. Mám doma slepice, jsou to hybridky. Jsou schopné mi vysedět kuřátka? Kohouta mám taky a případně prosím o info jak na to.
Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2016 10:01

Máš sliepky, kohúta, v podstate by si aj mohol niečo odchovať. Hybridky sú však vyšľachtené na znášku a teoreticky by kvokať nemali. Niekedy sa však aj medzi hybridkami nájde taká, čo sa rozkvoká, to však nemusí byť tvoj prípad

Kůl

8.11.2016 10:10
Kůl

XXX.XXX.191.83

Říkal jeden pán, že když jim budu dávat ječmen, že mi začnou kvokat.. Je to možné je takto rozkvokat?

8.11.2016 10:18

Kůl napsal(a):
Říkal jeden pán, že když jim budu dávat ječmen, že mi začnou kvokat.. Je to možné je takto rozkvokat?

Po ječmeni moc neponesou. to je tak všechno.

proč chcete rozmnožovat hybridky? to jsou slepice určené k tomu, aby vám nanesly hodně vajec. ale protože je to hybridka, do dalších generací se jejich užitkovost už nepřenáší, a jejich kvokavost je potlačená geneticky, takže čekat od nich, že budou skvělými kvočnami, je bláhovost, i když samozřejmě občas nějaká sedne a některá i vysedí.

Kůl

8.11.2016 10:38
Kůl

XXX.XXX.191.83

Byla to moje úvaha, ale jak vidím asi špatná. Tak jsem rád, že jsem se zeptal, alespoň vím že to nemusím zkoušet.

8.11.2016 12:03

Kůl napsal(a):
Byla to moje úvaha, ale jak vidím asi špatná. Tak jsem rád, že jsem se zeptal, alespoň vím že to nemusím zkoušet.

Ale tak zkusit můžete leccos, je otázka, co si od toho slibujete jestli chcete "zažít kuřata" tak je lepší to zažívat s nějakým čistokrevným plemenem, třeba s takovým, kde slepice pravidelně a spolehlivě kvokají a sedí, třeba s hedvábničkou. jestli je vašim cílem mít nové nosnice "zadarmo", tak je to ztráta času a energie, i když vám nějaká hybridka sedne a vysedí, výsledné kuřice budou v užitkovosti vždy horší. to zas leda kdybyste měl třeba vlašky, tam si můžete hrát, selektovat na snášku a vyrábět si vlastní "lepší" nosnice, ale vlašky mají zase potlačenou kvokavost a tím pádem to byste musel pořídit líheň a odchovnu.

Kůl

8.11.2016 13:02
Kůl

XXX.XXX.191.83

Měl jsem na mysli spíše tu druhou možnost "nosnice zadarmo", ale říkám byla to jenom úvaha. Hedvábnička je sice krásná, ale zatím se snažíme chovat všechno k co největšímu užitku. Jakmile dospějeme z manželkou do věku, že budeme chovat a pěstovat více krásno, tak to zkusíme

8.11.2016 13:30

Kůl napsal(a):
Měl jsem na mysli spíše tu druhou možnost "nosnice zadarmo", ale říkám byla to jenom úvaha. Hedvábnička je sice krásná, ale zatím se snažíme chovat všechno k co největšímu užitku. Jakmile dospějeme z manželkou do věku, že budeme chovat a pěstovat více krásno, tak to zkusíme

Tak kvůli nosnicím zadarmo se na to vykašlete :) ono jak jsem řekla, taková drůbež bude mít nižší užitkovost než hybridka, to jsou finální hybridi. polovina všech takhle vylíhlých kuřat budou kohouti, to nezjistíte hned, takže je budete docela dlouho krmit a z nosných kohoutů není ani moc masa, aby se to nějak vrátilo. a i samotná kuřička vám během odchovu sežere tolik krmení, že když koupíte kuřice na začátku snášky, jste na tom ekonomicky mnohem lépe než při vlastním odchovu.

8.11.2016 15:01
horal

XXX.XXX.202.176

Dělat vlastní kuřata neni vůbec zadarmo, pokud je přádně nerozkrmíte budou sice nějaké vajíčka nosit, ale nic moc a víc sežerou než přinesou. Ve vašem případě by bylo lepší koupit si hybridky a každý rok dokupovat třeba pět kusů a ten počet také vyžadit. Jak napsala bodlinka, nic na vlastních kuřatach nevyděláte spíše naopak.

15.11.2016 06:19
majenko3

XXX.XXX.63.212

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale tak zkusit můžete leccos, je otázka, co si od toho slibujete jestli chcete "zažít kuřata" tak je lepší to zažívat s nějakým čistokrevným plemenem, třeba s takovým, kde slepice pravidelně a spolehlivě kvokají a sedí, třeba s hedvábničkou. jestli je vašim cílem mít nové nosnice "zadarmo", tak je to ztráta času a energie, i když vám nějaká hybridka sedne a vysedí, výsledné kuřice budou v užitkovosti vždy horší. to zas leda kdybyste měl třeba vlašky, tam si můžete hrát, selektovat na snášku a vyrábět si vlastní "lepší" nosnice, ale vlašky mají zase potlačenou kvokavost a tím pádem to byste musel pořídit líheň a odchovnu.

Musím nesúhlasiť s tou potlačenou kvokavosťou vlašiek. Mám 25 sliepok. Tento rok mi takmer všetky kvokali. Netuším čím to je. Moje vlašky absolútne vyvracajú všetko čo sa o nich píše, plachosť aj potlačenú kvokavosť.

15.11.2016 11:46
ančovička1

XXX.XXX.220.126

majenko3 napsal(a):
Musím nesúhlasiť s tou potlačenou kvokavosťou vlašiek. Mám 25 sliepok. Tento rok mi takmer všetky kvokali. Netuším čím to je. Moje vlašky absolútne vyvracajú všetko čo sa o nich píše, plachosť aj potlačenú kvokavosť.

Máte určitě čistokrevné vlašky? já chovám vlašky nejmíň 10 let po 30 ti kusech a NIKDY žádná nekvokala!

15.11.2016 11:53
majenko3

XXX.XXX.63.212

Hej mám čistokrvné od celkom znádych chovateľov a dokoncat od rôznych, nie z jedného miesta. A kvokali bez ohľadu na farebný ráz.

15.11.2016 11:54
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak zapřemýšlejte o krmení, ustájení, vodě.

15.11.2016 22:01
marvcel

XXX.XXX.140.7

Každým rokem mi alespoň jedna hybridka kvoká a vysedí kuřátka.

15.11.2016 23:06
majenko3

XXX.XXX.63.212

honzapm napsal(a):
Tak zapřemýšlejte o krmení, ustájení, vodě.

Ano, tým ste chceli povedať, že sa o ne zle starám. Áno, som človek sediaci na invalidnom vozíku, svoj chov mám len ako hobby chov. Samozrejme, že sa o ne nestarám. Sú moj život. Dostávajú zmes žita, kukurice, slnečnice a hrachu. Púšťam ich na zelený vybeh denne. Do zmesy im pridávam škrupiny, krmne vápno, a denne im pracne strihám na malé pažítku. Kurník majú murovaný, chránený pred prievanom. Tiež sa nehanbím povedat, že im namáčam staré pečivo so šrotom.
Považujem za lepšie to dať hydine ako vyhodiť. Nakoľko jveľa ľudí vo svete hladuje. Kludne ma teraz súdte, ale poviem to rovno-pre svoje zvieratá robím maxim a ako najlepšie to viem.

15.11.2016 23:30
honzapm

XXX.XXX.182.25

Netvrdím, že se o ně špatně staráte.
Uvádím, co vše je vhodné zvážit, pokud zájemce pátrá po příčině.

Například jsem navštívil chov, kde pán měl (pro mě) velké množství slepic,
takže v jednom hnízdě bylo např.10-12 nesebraných vajec.
A ty vlašky mu také kvokaly.
Já měl od něj devět slepic a nezakvokala nikdy žádná.
Tudíž to může být způsobeno větším množstvím vajec na hnízdě.
Například.

Nebo znám chov, kde krmí ječmen, ten kvokání částečně podporuje.

Nebo znám chov, kde mají dřevěný neizolovaný na černo natřený kurník.
V létě tam je čtyřicet stupňů. Vysoká teplota přispívá ke kvokání.

Některá sledování udávají, že slepice mohou kvokat, pokud pijí
dešťovou vodu nebo nečerstvou vodu nebo teplou vodu.

Zbytek vaší zprávy jsem nečetl, skončil jsem u slova "vozík".

Přidejte reakci

Přidat smajlík