Zdravím, nemá tady někdo zkušenost s násadovými vajíčky křepelky anglické zaslanými poštou? Zajímalo by mě, jaká je zhruba líhnivost. Má někdo takto vylíhlé křepelky? Také by mě zajímalo, jestli jsou anglické křepelky opravdu o tolik větší, než japonské. Na jaro bych chtěla tyto křepelky zkusit chovat, ale když jsem se předběžně dívala po násadových vajíčkách, tak jsou k dostání jen na druhé straně republiky...tak se cestě poštou nevyhnou :(.
chovNR

XXX.XXX.73.6
Dobry vecer
Ja mam skusenost s chovom Anglickych prepeliciek, je to pravda ano su zmasilejsie a su omnoho vacsie ako japonske. Liahnivost som mal vybornu 95 percent. Ak by ste mali zaujem v obmedzenom mnozstve viem zohnat nasadove vajicka
S pozdravom chovatel zo SR.
Peparazak podává zavádějící informaci. Osobně mám doma mimo nosných také následující masné typy - Anglické, Faraon, Francouzskou brojlerovou a nově i Italské Giganty. Mohu srovnávat. Není pravdou jak tvrdí kolega, ať už z neznalosti nebo ze zkušenosti ne zrovna s košér genetikou, že u Anglických křepelek jde jen o jinak zbarvenou masnou formu. Garantuji vám že pokud mi žena na stůl položí oškubané masné křepelky o zhruba stejné gramáži, bezpečně Anglickou křepelku poznám. Vypadá totiž jako brojlerové kuře z obchodu mezi stejně velkými kuřaty od velkého klasického plemene odchovaného doma v malém. Anglická křepelka je mnohem kompaktnější, větší prsní svalovina a osvalení na stehnech. Toto se u jiných masných typů nepovedlo šlechtitelům docílit. Ostatní jsou jen větší formou nosné křepelky ale o stejných tělesných proporcích. Příjemným bonusem je u Anglické bílá barva peří, která při škubání a náhodných stoncích nebije do očí. Je to ale čistě masná záležitost, co se týká vajec přijdou mi ohledně ostatních masných drobnější, a pro mne jsou neatraktivní pro svoji větší špičatost. Preferuji velká oválná vejce, jaká mají např. Giganti, kteří se navíc počtem vajec vyrovnají nosným, a pokud je držíte jako univerzální křepelky nabídnou jedince hmotnostně až kolem 380 g, takže kohouti na talíři jsou jasné +. Navíc lze brzo rozeznat pohlaví neboť jsou přírodně zlaté formy, takže poznáte pohlaví dle zbarvení. Podobně jsou na tom i Francouzské. Více zkušeností si můžete o jednotlivých typech najít na mých stránkách na které mám odkaz v profilu. S Jumby osobní zkušenost nemám, jen zprostředkovaně od kolegů co je měli jsem se doslechl že je zklamali. Ale jak říkám nemohu soudit. Co se týká přepravy vajec poštou, osobně když už někdy prodám nějaké vejce, posílám nerad. Po vlastních zkušenostech vím že můžou vejce dorazit v pořádku, jindy se vylíhne s bídou třeba půlka vajec.. Já myslím že to záleží na tom jestli tu zásilku nemělo v rukou nějaké hovado, které s nimi zachází nešetrně a příliš je rozhrká.. Občas ale není zbytí, a tak i já sám někdy dobrovolně nesu toto riziko pokud kupuji vejce od někud kam si nemohu dojet..Vždy ujistím prodávajícího že jsem si rizika vědom a toto beru plně na sebe. Přeji hodně štěstí nejen v chovu.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
peparazak
napsal(a):
Dobry den, jaka zavadejici informace?jen rikam ze anglicka, italska madarska, francouzka a jeste kdovi jaka krepelka je vyslechteny z krepelky japonske.pokud me presvedcite ze anglicka krepelka je uplne jiny druh krepelky rad se vam tady omluvim.
Ne, vy jste psal, že anglická je barevnou formou japonské masné. Ne že z ní pochází, ale že až na barvu je stejná. To je jako bych já řekla, že bílý švýcarský ovčák je barevnou formou německého, taky to není pravda, ač švýcarák s NO mají společné předky.
Stránky bohužel nevím, Italské jsem ani nehledal. Dříve jsem zkoušel Francouzské, ale s mou totalitní jazykovou výbavou jsem neuspěl.. Co se týká vajec, též vlastně nevím. Nikdy jsem je nevážil, srovnávám pouze při sběru a v proložkách. Tak citlivou váhu ani nemám, musel bych ženě "ukrást" kuchyňskou, a zvážit několik vajec naráz a spočítat průměr..
Když jsem byl dnes krmit a sbírat blikl jsem aspoň mobilem foto pro srovnání..
Zleva od Italek, napravo Angličanky..
Ještě bych chtěl dodat že tímto Angličanky v žádném případě nechci nijak shazovat. Na maso opravdu nemají konkurenci, a běžný chovatel bude spokojen i se snůškou. Bezpochyby pokud nemá přímé srovnání vajec, dovolím si tvrdit že bude s produkcí vajec spokojen jako u nosné protože rozdíl nepozná.. Též je chovám, a určitě mají u chovatelů své místo. Osobně mám materiál Angličanek od uživatele mila-savel, kterého jsem si vybral protože ze sledování inzerce vím že je zde má od počátku, a nekupoval bych tak odchovy od někoho který je má i bez toho od něj. Navíc má přísun nové genetiky. Inzeruje zde na inzerci, a mohu doporučit. I co se týká pošty ( vejce mi loni zasílal ), vše na jedničku.
rgreen
napsal(a):
Ještě bych chtěl dodat že tímto Angličanky v žádném případě nechci nijak shazovat. Na maso opravdu nemají konkurenci, a běžný chovatel bude spokojen i se snůškou. Bezpochyby pokud nemá přímé srovnání vajec, dovolím si tvrdit že bude s produkcí vajec spokojen jako u nosné protože rozdíl nepozná.. Též je chovám, a určitě mají u chovatelů své místo. Osobně mám materiál Angličanek od uživatele mila-savel, kterého jsem si vybral protože ze sledování inzerce vím že je zde má od počátku, a nekupoval bych tak odchovy od někoho který je má i bez toho od něj. Navíc má přísun nové genetiky. Inzeruje zde na inzerci, a mohu doporučit. I co se týká pošty ( vejce mi loni zasílal ), vše na jedničku.
Děkuji, napsal jste přesně to, v co jsem doufala, že se tu dovím :) Od Vámi zmiňovaného uživatele bych právě koupit vajíčka chtěla. Takže se zaslanými vejci poštou nebyl velký problém, to jsem ráda, já se bála, že tam rapidně klesne líhnivost. Křepelky bych chtěla hlavně na maso, vejce beru jako velice příjemný bonus :).
rgreen
napsal(a):
Stránky bohužel nevím, Italské jsem ani nehledal. Dříve jsem zkoušel Francouzské, ale s mou totalitní jazykovou výbavou jsem neuspěl.. Co se týká vajec, též vlastně nevím. Nikdy jsem je nevážil, srovnávám pouze při sběru a v proložkách. Tak citlivou váhu ani nemám, musel bych ženě "ukrást" kuchyňskou, a zvážit několik vajec naráz a spočítat průměr..
Když jsem byl dnes krmit a sbírat blikl jsem aspoň mobilem foto pro srovnání..
Zleva od Italek, napravo Angličanky..
Děkuji za fotku.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!