Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.12.2016 10:54
maccalukas

XXX.XXX.74.164

Mám 1.3, letošní od jednoho chovatele, a bohužel mi padla jedna slepička, žádná poranění na sobě neměla. Nevíte čím, by to mohlo být?

lentak

19.12.2016 13:45
lentak

XXX.XXX.223.52

No ked vas to zaujima tak ju dajte na pitvu alebo pockajte kym sa vsetci chovatelia bazantov pozru do kristalovej gule a odpovedia vam.

19.12.2016 18:00
zbosace

XXX.XXX.28.222

Dal ste málo údajov ale i tak by sa pravá príčina určila len s malou pravdepodobnostou. Treba si jedinca prezrieť podrobne. Zhodnotiť jeho výživný stav, prehmatat prsnu svalovinu, všimnúť si vystúplost hrudnej kosti, osvalenie stehien, vyzretost peria, jeho kvalitu, prítomnosť parazitov, okolie kloaky, jeho čistotu či naopak, farbu trusu, jeho konzistenciu, pach, prezrieť hlavu, zobakovu dutinu farbu sliznice či nejaké útvary. Prípadne ako sa správala pred uhynom, spavost, skrceny postoj, dýchanie, kaslanie. Tiež neuvádzate čím ste kŕmili atď. Je toho veľa a krištáľová guľa? Na tú už verí málokto... Píšete ze 1:3 od jedného chovateľa. Dúfam že takto neplánujete robiť budúcu sezónu! Každopádne treba nepribuzneho kohúta. Tento druh bol v časoch keď som ho choval jeden z najväčších. Dokonca by som povedal že sa mohol chovať aj na mäso. To čo vidím teraz po burzách je hrôza. Vtáky drobné, postoj do X, kohúty krátke chvosty. Teda ak som vás neodradil od komunikácie skúste doplniť či ste si niečo nevšimol z hore uvedeného.

19.12.2016 19:08
maccalukas

XXX.XXX.130.3

Určitě je rozdělím, chov bude po párech. Můžete mi doporučit nějakého chovatele?

Přidejte reakci

Přidat smajlík