Vánoční Kinder vajíčko

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.12.2016 13:43
tono

XXX.XXX.23.24

Hezké svátky a vše nej v novém roce. Na snímku je vajíčko mladé hybridky. Není nijak upraveno, prostě jak jsem ho našel v hnízdě, tak je vyfoceno, i ta rýha uprostřed je originál. Přemýšlím, jak ho uchovat. =to=.

Nikdoooo

24.12.2016 14:24
Nikdoooo

XXX.XXX.169.37

Jedna z nasich slepuc snesla velke vajicko - nyly v nem dva zloutky Je to bezne?

24.12.2016 15:51
tono

XXX.XXX.23.24

Nikdoooo napsal(a):
Jedna z nasich slepuc snesla velke vajicko - nyly v nem dva zloutky Je to bezne?

Je to zcela běžné zvláště u mladých nosnic. =to=.

25.12.2016 09:29
zd.velsumka

XXX.XXX.62.38

tono napsal(a):
Hezké svátky a vše nej v novém roce. Na snímku je vajíčko mladé hybridky. Není nijak upraveno, prostě jak jsem ho našel v hnízdě, tak je vyfoceno, i ta rýha uprostřed je originál. Přemýšlím, jak ho uchovat. =to=.

Pozdravujem, z casu na cas sa to stava aj mne dvojzltkove vajcia. Druhy obrazok pomer k beznym.

Také překvapený

25.12.2016 11:15
Také překvapený

XXX.XXX.200.135

Mě dva dny pojímá houser. Spíše noci - začne tak kolem druhé až půl třetí, vzbudí i kohouty, čekám kdy někdo doletí.

Byla to totiž doposud nepřesvědčená panna a při jejím přesvědčování vřískají na toho násilníka sborově všichni. Myslím tedy že pojímá jen tu jednu husu.

Příliš jsem nechápal, ale dnes po ránu jsem našel vajíčko.

Co s tím zatím nevím. Pokud to jde vůbec ovlivnit.
Když to nepřestane možná husu načas oddělím, pro případ že by to bylo nějak vyvolané přítomností nového housera. Protože z takových vajec žádné děti/husy rozhodně nebudou.

25.12.2016 17:38
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Také překvapený napsal(a):
Mě dva dny pojímá houser. Spíše noci - začne tak kolem druhé až půl třetí, vzbudí i kohouty, čekám kdy někdo doletí.

Byla to totiž doposud nepřesvědčená panna a při jejím přesvědčování vřískají na toho násilníka sborově všichni. Myslím tedy že pojímá jen tu jednu husu.

Příliš jsem nechápal, ale dnes po ránu jsem našel vajíčko.

Co s tím zatím nevím. Pokud to jde vůbec ovlivnit.
Když to nepřestane možná husu načas oddělím, pro případ že by to bylo nějak vyvolané přítomností nového housera. Protože z takových vajec žádné děti/husy rozhodně nebudou.

Oddělit nepomůže bude snášet dál a z těch vajec pak opravdu nic nebude. Jenom je sbírejte ať nezmrznou. Moje Landésky taky začínaly snášet brzo a neseděly tak jsem mívala i čtyřicet vajec v líhni a housátka byla.

Také překvapený

26.12.2016 11:55
Také překvapený

XXX.XXX.139.25

Děkuji za odezvu. Je to k nevíře, ale zatím to vypadá že snáší minimálně dvě husy, protože dnes jsem našel další vejce.

Může to být tím že se houser pustil do znásilňování? Dnes v noci asi "přemlouval" další, že má držet.

K těm housátkům (pokud ta první vejce budou vůbec oplodněná), za jak dlouho jste je mohla dát k husám (při jaké venkovní teplotě) a jak se pak husy chovaly řekněme v březnu-dubnu, nechtěli nanášet znovu?

Děkuji.

Také překvapený

26.12.2016 12:03
Také překvapený

XXX.XXX.139.25

Vím, že když ukáži house huse která sedí, tak může vstát a nedosedět. Loni jsme měli z jedné várky (líhně) jen jedno house, husa seděla dál, druhá ji střídala, house se zahřívalo mezi nimi.

Co se ale stane když dám mezi čtyři husy, z nichž některé už vejce snesly a některé ne housata (v dosahu slyšení a vidění) mi není jasné.

Také překvapený

26.12.2016 12:36
Také překvapený

XXX.XXX.57.2

Kačíkačko, ještě k tomu nesezení. Mám to chápat tak, že vůbec neuděli ten rok co snášely předčasně hnízdo? Zkoušela jste jim dát zpět nějaké vejce (i když v zimě při mraze to také nevidím na úspěch), jen kvůli informaci na zkoušku? Děkuji.

Mne tentokrát udělali (nevím kdo z nich) náznak hnízda hned při tom prvním vejci a druhé bylo na stejném místě. Roky předtím se mi stávalo, že jsem sem tam sebral tu vejce, tam vejce. O to víc mne to mate, protože jsem si téměř jistý že to první vejce je prvničky, právě té co seděla mezi těmi dvěma husami a kvůli které mám nového housera.

27.12.2016 09:54
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Dala jsem jim do husníku bednu se senem a všechny vzorně snášely do bedny jako slepice. Náznak sezení žádný nebyl, až se vynesly, tak přestaly do husníku chodit a na noc je zavřít, byla někdy fakt operace. Housátka jsem odchovala vždycky já, k husám jsem je nedávala, až měly na ramínkách peří, tak šly k husám, což byla někdy sranda, protože houser se vždycky rozhodl opatrovat a odháněl husy od housat, když se některá chtěla seznámit. Potom měly druhé kolo snášky koncem léta, ale to už jse vejce vařila a nesbírala na násadu.

28.12.2016 00:15
honzapm

XXX.XXX.182.25

tono napsal(a):

Mimo jiné to může být toto, dost to v současné době řádí:

Infekční bronchitida drůbeže je vysoce infekční onemocnění.
Pokud nejsou kuřičky vakcinované, projevuje se srůsty vejcovodů,
respiračními problémy (zvíře lapá po dechu), změnami spojivek.
Vyskytují se vejce bez skořápky na začátku snášky, vrypy na skořápkách,
zploštělá vejce, může dojít k úhynům embryí.

Zdroj:
Zápis ze školení posuzovatelů drůbeže v roce 2016
MVDr. Ladislav Taras, PhD.

28.12.2016 00:45
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jinak vajíčko si vyfoukněte. Tak vám skořápka vydrží navždy.

Také překvapený

28.12.2016 10:27
Také překvapený

XXX.XXX.234.9

Ty Tono. Ta skořápka na obou vejcích mi příjde, že za moc nestojí. Teď je přitom období klidu ve snášení, měl bys s tím něco zavčas udělat.

Ty moje mají teď skořápku perfektní i když jim sypu nadrcené skořápky jen jednou týdně, navíc se o ně ani neperou a vše nevyzobou ani za několik dnů. Ani nutrimix a podobně teď nemají často, spíše sporadicky. Jinak já už suším skořápky až na jaro, kdy bude potřeba každý kousek, obzvlášť jestli budu prodávat a skořápky se nebudou vracet.

Co se husích vajec týká, zatím byly jen ty dvě, a dva dny už žádné další. Zklidnit housera aby přestal pojímat je nadlidský i nadhusí úkon. Na noc ho odděluji, ale minimálně jeho husa musí s ním. Naštestí má ten parchant ponejvíce spadeno na všechny ostatní než na tu jeho.

Také překvapený

29.12.2016 22:53
Také překvapený

XXX.XXX.237.244

Dobrý den.

Ještě jednou mi to prosím vysvětlete. Ty moje pitomky dnes zase dvě vejce snesly.

Mi totiž není jasné, když je dám do líhně, co pak budu dělat s housaty? To je budu mít jako tři měsíce doma v baráku v bedně pod žárovkou?

To si nějak neumím představit. A to že bych je v březnu udal jako čtyřtýdení taky ne.

Děkuji.

30.12.2016 12:01
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Také překvapený napsal(a):
Dobrý den.

Ještě jednou mi to prosím vysvětlete. Ty moje pitomky dnes zase dvě vejce snesly.

Mi totiž není jasné, když je dám do líhně, co pak budu dělat s housaty? To je budu mít jako tři měsíce doma v baráku v bedně pod žárovkou?

To si nějak neumím představit. A to že bych je v březnu udal jako čtyřtýdení taky ne.

Děkuji.

NO já mám chlívek, kde mám el. takže jim tam topím. Postupně méně a méně, ale první týden je mám doma pod žárovkou. Líhly se cca v půlce února. Když bylo venku teplo, tak jsem je na chvíli pustila aby se podívaly ven. A v nejhorším můžete prodat násadová vejce, ale musíte je sbírat a denně překlápět, nebo se na husy vybodněte úplně. U těch které nezasednou stejně potřebujete líheň a líhnout musíte v tu dobu když husy nanesou vejce, jinak to bohužel nejde

Přidejte reakci

Přidat smajlík