Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.1.2017 09:52
maccalukas

XXX.XXX.74.164

Můžete mi poradit jak rozeznám bažanta stříbrného (Lophura nycthemera nycthemera) od stříbrného Jonesi (Lophura nycthemera Jonesi)? Popřípadě jeli vhodné složit pár.

16.1.2017 20:09
zbosace

XXX.XXX.99.254

Zdravím. Pozrite do sekcie články, pán Stehlik tam uverejnil článok. Prípadne mu napíšte či zavolajte. Najväčší či najviditelnejsi rozdiel je asi v sfarbeni sliepok. Krizit by ich bolo škoda ba až hriech pokiaľ by ste naozaj mali cistokrvneho Jonesa. Trend je zachovať druh či prípadne poddruhy cistokrvne. Svedčí to aj o vyspelosti chovateľa.

16.1.2017 20:57
maccalukas

XXX.XXX.74.164

Moc děkuji za odpověď.

18.1.2017 09:18
tragopan

XXX.XXX.214.227

maccalukas napsal(a):
Můžete mi poradit jak rozeznám bažanta stříbrného (Lophura nycthemera nycthemera) od stříbrného Jonesi (Lophura nycthemera Jonesi)? Popřípadě jeli vhodné složit pár.

Dobrý den,
čistokrevné formy stříbrných bažantů jsou v ČR chovány velmi vzácně. Naprostá většina populace jsou hybridé. Lidé si poddruhy pletou a považují je všechny za stříbrné bažanty a berou je jako obyčejné ptáky, přičemž včechny čistokrevné poddruhy jsou v zajetí vpodstatě raritní ptáci. Slípka nycthemera mycthemera má celkově olivově hnědé zbarvení, jeho intenzita se může v rámci variability druhu lišit pouze krajní ocasní pera mají černé, hnědé a bílé pruhy. Jakákoli kresba na těle je známkou hybridizace. Kohout Jonesi má velmi bohatou chocholku a výraznější kresbu než nycthemera mycthemera. Podívejte se na přiložená fota. První foto pár Lophura nycthemera nycthemera další fota pak Lophura nycthemera jonesi. Pokud se chcete seriozně zabývat chovem čistokrevného poddruhu, je třeba si opatřit čistokrevné nepříbuzné jedince a počítat s tím že cena za pár se bude přesahovat 100€. Pokud budete mít seriozní zájem mohu poskytnout kontakt na chovatele.
Zdraví Míla tragopan.

7.4.2018 16:26
zbosace

XXX.XXX.18.9

Zdravím. Neviem či je to dobre vidieť ale mám podozrenie že sliepka na fotke nie je nycthemera ale skôr jonesi. Fotene dva dni dozadu u kamaráta. Mohol by sa k tomu niekto vyjadriť?

10.4.2018 06:22
tragopan

XXX.XXX.214.227

zbosace napsal(a):
Zdravím. Neviem či je to dobre vidieť ale mám podozrenie že sliepka na fotke nie je nycthemera ale skôr jonesi. Fotene dva dni dozadu u kamaráta. Mohol by sa k tomu niekto vyjadriť?

Dobrý den, foto bohužel není dobré a tak se těžko dá říci co to je. Zcele určítě se však dá poznat, že se nejedná o nominátní lophura nycthemera nycthemera. Nominátní slípka má celkově olivově hnědé zbarvení, tato má naopak výraznou kresbu. Zdraví Míla tragopan.

10.4.2018 13:00
zbosace

XXX.XXX.17.75

Vďaka, poprosím ho či by ju necvakol zpredu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík