Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

pokl

20.1.2017 12:42
pokl

XXX.XXX.185.244

Kúpil som si mladé nosnice a všetky mali odstrihnutú špičku zobáka. chcem sa opýtať či im ten zobák potom dorastie alebo či ho už taký budú mať stále.

Zobák zmrzačený

20.1.2017 13:12
Zobák zmrzačený

XXX.XXX.193.77

Doroste, jestli je to hodně bude to možná chvíli trvat. Pravděpodobně si zobáky také trochu zbrousí a přijdou vám pak nějakou dobu kratší než jak dnes odhadujete jak zobák vypadal před zmrzačením.

Důležité je aby se byly schopné nažrat. Když tak jim dejte hlubší vrstvu zrní. Možná je sledujte zda nepotřebují maso a nějaké B-vitamíny. Nevím zda to dělají ve vlkochovech automaticky (já to u slepic když jsem brával jednou měl a jednou ne) nebo jen když se začnou oklovávat.

20.1.2017 13:13
peparazak

XXX.XXX.162.50

Dobry den, zobak jim casem doroste, dela se to proto aby neklovali vejce.

Zobák zmrzačený

20.1.2017 13:40
Zobák zmrzačený

XXX.XXX.26.76

Těžko je budou zaštipovat kvůli vejcím. Ty slepice ve velkochovech se prodávají tak ve stáří 18-23 týden (záleží na tom o co jde, a jak jdou prodeje), většinou před dopeřením (pak už by cena byla úplně nerálná) a i když si je přinesete a měly by zrovna začít tak většinou díky stresu a zmíněnému dopeření nezačnou dříve jak zaměsíc.

Jedině by je měli nasmlouvané pro velkoodběratele a nakonec skončili u malochovatelů.

Za mne je to mrzačení a Pokl můžeš tak se jich schválně zeptej zda dorostou a proč to dělají a sděl, že o to nestojíš.
Já jim to udělal taky tak a navíc, když tak nad tím přemýšlím, možná to byla jedna z věcí proč jsem se velkochovy vykašlal. Moje slepice když míá rozbitý zobák tak se hojí mnohem rychleji než těhdy toto zmrzačení z drůbežárny, snad to je stravou, nevím ale je mi jasné že tě to musí štvát.

21.1.2017 10:04
martina85

XXX.XXX.250.242

Zdravím,
dostala jsem kohouta araukany a on má křivý zobák, tudíž mu přerůstá a musím ho cca každý 3-4měsíce zaštípnout. Vždy doroste.

21.1.2017 10:52
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Před třemi lety jsem si koupila z drůbežárny slepice ve snášce a měly obě uštípnutý zobák.Té jedné ale nedorostl.Má pořád vrchní část krátkou.Ještě žije, je to zasloužilá nosnice.

Zobák zmrzačený

21.1.2017 11:11
Zobák zmrzačený

XXX.XXX.148.67

Tak jí poškodili asi i patro. Jsou to hovada.

21.1.2017 11:22
martina85

XXX.XXX.250.242

Nevim jak vy ostatní, ale já mám reklamu pod touto diskuzí na slepičáře..
Minulý rok jsem si nakoupila slepice (né hybridy) + pořídila 2 kouhouty (mám 30slepic), doufám že někdo z nich vlétě zasedne a budu mít svoje kuřátka a nebudu muset podporovat tyto kšeftaře s drůbeží.

21.1.2017 16:55
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím. odborně se tomu říká kauterizace, a provádí se kvůli kanibalismu.provádí se žhavým drátem, a pokud se zasáhne do živého, tak již nedoroste.se zkrácenou vrchní čelistí zobáku nemůže slepice peří kolegině dobře uchopit a vytrhnout, ale nažrat se může.toto opatření pomáhá i proti požírání vajec slepicemi.proti požírání vajec znám i lepší způsob, než krácení zobáku, a bezbolestný.

Zobák zmrzačený

21.1.2017 17:42
Zobák zmrzačený

XXX.XXX.148.67

To o čem hovoříme právě není kauterizace. Musí to být prováděno až puberťákům, ne moc dlouho předtím než nám je prodali, žádnou žhavou destičkou a podobně.

Myslel jsem, že jsem to nafotil a zdá se že ne. Našel jsem jen fotku na které si to slepice která u nás byla dva měsíce dokázala obrousit tak, že zobák byl v podstatě uzavřený, takový tupější, ale uzavřený.

Podle mne vemte štípačky a ucvakněte slepici špičku zobáku... nebo kombinačky pokud je křehký a kousek odlomte (zase až tak křehký mi nepříjde a že máme zkušenost s hodně příhodama kolem zobáků, ale naše je mají asi stravou jiné i jinak zbarvené než to co chodí z velkochovů).
A máte o čem mluvím, kostrbatá díra kterou by šla prostrčit špejle, spíše rovnou dvě vedle sebe. Spodní a horní část zobáku nestejně dlouhé, asi cvakáno jednotlivě.

Někdo tu už popisoval jak se to dělá kombinačkami, pokud je třeba. Tak podle mne přesně tak to někdo dělal v té drubéžárně.

21.1.2017 18:27
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Okrem nasadenia okuliarov sa to dá riašiť aj zobákovým krúžkom.

Přidejte reakci

Přidat smajlík