Mládeži, vy máte ale spotřebu. Hop hop.
Jeníku Škodováku, koukej, jak se zdokonalujiovávám
ve fotošopu v montáži sněhových závějí. Tři grácie.
Honzíku díky za založení nové teplákofky
Tý jo takové dokonalé cestičky, tak to my máme na sníh těžkou techniku
https://youtu.be/JkQ9Ho4iJV0.
Ahojte z Roudnicka, u nás padá mrznoucí mlha, teploměr hlásí - 10 brrr.
Pryč je slunko no, je tam fakt hnusně.
Věrko, to je super těžká technika neměli tam schovanýho buřta ?
Naše psí holka Julča ale toto dělá taky, má to v krvi, je to poloviční jezevčík. Jenže má vousy, takže přijde obalená jako sněhulák
Dobré ranko momentálně -12°C a sluníčko už vysvitlo, maličko, copak nám asi dnes přinese.
http://wvw.igame.com/eye-test/ ?fbs=21%7c%7cCZ.
Jinak u nás bylo ještě před chvílí -10, ale co vylezlo slunce tak tak to rychle leze nahoru. Tak máme -5 a kdyby to šlo ještě o kousek, tak to bude nádhera.
U nás ještě zbytek rodiny pospává. Máme tu vegetariánskou rodinku s malou vnučkou. Je jí 1 a půl a přes den skoro nespí. Včera usnula na 50 min., někdy po 18h. No a pak jde spát někdy po půlnoci. Je to docela náročný, celý den hlídání a ještě to je taková malá závislačka. Nemůže ji pohlídat nikdo jiný.
Před chvílí se mi ohlásila návštěva. Přijedou od Prahy, ale možná tu budou dřív, než to tu vstane. Tak já jdu vařit květák.
Přeji hezký den
No, jsem se sekla, a mám 20. Každé ráno, jak pouštím do mrazu ty moje krásky, tak vyběhne první kohout a čeká u východu ( je to malý průlez, aby jim tam netáhlo, některé hned nevylezou) jakmile první holka vyběhne a už za ní kohout běží, ona mu nechce dát, tak se vrátí ke vchodu a čeká na další. Se mu směji, ale jenom pro sebe, aby chudák neměl traumata. Ráno v osum u nás -9, fuj! Já chci jaro!
Moc pěkný test mám 28 a dvě chyby a to hodnocení na konci taky dobrý.
U nás -14, jasno opar, narozdíl od včerejška není cítit kouř ze vsi. Včera to tu bylo jako ve spalovně.
Vajec sbírám 10-14 od 29 kusů. Nejlepší skóre mají araukany 4 slepice nesou 3-4 vejce denně. Mám ještě dvě staré a ty se teď rozhodly přepeřovat. Tak ty nepočítám. Ty nesly do vánoc také denně.
Pomalu začínám konat přípravy na sběr násadovek. Slepice, husy i kachny dostanou nárazově vitamíny, navakcinuji Ornipest, opět nárazovka vitamínů, na začátku února rozdělit do kmenů a od poloviny února sběr násadovek. A bude jaro. Hop, hop - budou skákat z Dana.
Tak u nás aktuálně sluníčko ale ledový vítr.
Dnes bylo trochu větší orlovčí vejce. Už 49gramů, opět jiný dezén.
Dnes jsem taky udělala přípravu na sběr násadovek od hempšírek.
4 příbuzné slepičky hempšírky ke kohoutovi (jedna je mamka kohouta) putovaly k orlovkám.
V hejnu hempšírek mi zbývají tři slepičky letos tříleté (loni jsem je přesunula k sobě od babičky) a zbytek líhnuté 2016 z násadovek od rumbaby a p. Herinkové.
Orlováci se snad trochu zklidní, když budou mít víc slepiček. Teď nově mají 5 orlovek + 4 hempšírky.
Hrubou rukou zdravím hebkou teplákofku
Já makám jako šroub, mně neohrozí ani smog a nevětrané prostory. Dopotáhnul jsem pletivo, kromě bránek, které jsem dovařil a natíral atd. musim je po zaschnutí potáhnout, dodělat panty pověsit a pak dovyvázat nějaké sloupky ještě ač nerad i opravit souseda plot, pokud zbyde pletivo a tak dál a tak dál, je toho kolem toho fakt moc a nikde to není vidět, ale snažim se tomu věnovat téměř nonstop, plus jak se setmí dílna a jedu další věci..není čas sem ani chodit, jsem rád že ač spící vidím přítelkyni
Jen doufám, že se při oblevě sloupky vyvrátí přes sílu napnutí, a bude vymalováno.
Budoucnost: musí se dodělat kurniky, dvířka na průlez, elektrika a popeliště, ale to asi tak v příštím životě...a to jsem chtěl udělat ještě alespoň jednou tolik...
Realita: jsem šel domů dřív, tak vás zdravím a přeji dobrou noc...
Novinky dne: prodávám maransky a kozičky a běžce, chtěl bych za to husy (nevim jaké a od koho) a maransky jiné..
Aktuality: Vlašky 4 vejce, hempšírky 6, Maransky 3, Brakel+minor 0, Lohman 1ks...
a už psst, je přece noc
Také jste si všimli, že rosňáci a rosničky, namátkou Zárybnická či Odstrčilová ztrácejí přirozený úsměv.Příčina je jasná, klesající sledovanost předpovědi počasí.Stále více obyvatel České republiky získává informace o počasí zde na iFauně.Je to logické, když chce človíček na procházku ve Smiřicích, tak ho nezajímá počasí v Hradci, stejně tak v Bělohradu mu je šumafuk počasí v Jičíně, když tam zrovinka nemíří.Dovoluji si proto podati pomocnou ruku oblíbeným zpravodajům následujícím nástinem,
Teplákovci povolují Českému hydrometerologickému ústavu bezplatně čerpat informace o počasí na iF a na jejich podkladě případně dolaďovat jejich věštecké a satelitní údaje.
Ustav se naproti tomu zavazuje rozšířit varovní i v případech teplotních inverzí ohrožující chovaná zvířátka, např.nedoporučuje se připouštět králíky, či izolovat kohouty a vajíčka neřadit do kategorie superbio. Odborná komice Teplákovců ve složení Ovečka, Věra a Gaučík pak určí práhové hodnoty prachových částic v mikrometrech, jakož i množství oxidů siřičitého, dusíku a uhlíku, již nepříznivě působící na zdraví chovných zvířat.
Dobré ráno, aktuálně -12°C a možná bude i sluníčko, ale drápe se ven dnes pomalu.Přikládám 1 vajíčko z.velsumky stříbrokrké a 2 z.velsumek rezavě koroptvích.
Hehe, Javorko, to máte rechta.
Cestičky mám rovné, tak snad nejsem takový hraboš, jako Věrčini soudruzi jezefčíci.
I když... kdysi mi jeden inženýrek ze Škodovky nadhazoval, že my zahradníci
jsme hraboši fšichni. Uí.
Ofšem já žádného buřta ni myšku pod sněhem nehledal, já se - pokud možno co
nejkratší cestou - snažil v tom našem půlmetrovém nadělení proházet k soudružkám
ofcím. Hop hop. Ehm, tedy hoz hoz.
No, a jelikož máme tu kulinářsky pekárenskou chvilku, tak si říkám,
zda zadělat (na povidlové) anebo nezadělat, žé? Toť otázka.
PS: Olí, děkuji za ustanovení komise. Komisí je potřeba.
PS2: snad nevadí, že v té klimakterologické komisi budu jediný bez teploměru?
Martin, SR, -8 hmla, pre Vierku pridavam fotky mojich hempsirok vcera fotenych.
slovensko
napsal(a):
Neviem preco mi to tu dava na lezato.
Jsem si z toho mohla hlavu ukroutit Hezkýýý! Ta pračka to je jako hnízdo? Mám taky Hempšírky, Australky a Aracauny. Jo a mě nikdy Aracauny v zimě nesnášejí. A tady se Vám to děje. To je práce!
Dobrý den z Polabí Ráno to nevypadalo slibně, bylo - 12 a mlha, ale ta se rozpustila a pustila slunko. Teď je na nule a je krásně. Byla jsem u holek trošku pobýt malounko jsem jim tam zametla, pokecala s kohoutama potěšilo mě, že jsou akční , že je nezebou nohy . Maransky mě dnes potěšily, daly tři vajíčka. Začínaj holky, to je dobře
honzapm
napsal(a):
Hehe, Javorko, to máte rechta.
Cestičky mám rovné, tak snad nejsem takový hraboš, jako Věrčini soudruzi jezefčíci.
I když... kdysi mi jeden inženýrek ze Škodovky nadhazoval, že my zahradníci
jsme hraboši fšichni. Uí.
Ofšem já žádného buřta ni myšku pod sněhem nehledal, já se - pokud možno co
nejkratší cestou - snažil v tom našem půlmetrovém nadělení proházet k soudružkám
ofcím. Hop hop. Ehm, tedy hoz hoz.
No, a jelikož máme tu kulinářsky pekárenskou chvilku, tak si říkám,
zda zadělat (na povidlové) anebo nezadělat, žé? Toť otázka.
PS: Olí, děkuji za ustanovení komise. Komisí je potřeba.
PS2: snad nevadí, že v té klimakterologické komisi budu jediný bez teploměru?
Ad PS2: Nebojte se Honzíku, teploměr nosí každý správný chlap s sebou. Velká zima se pozná snadno, z, řadící páky" se stává, startovací knoflík". Dana.
vlasta.
napsal(a):
Jsem si z toho mohla hlavu ukroutit Hezkýýý! Ta pračka to je jako hnízdo? Mám taky Hempšírky, Australky a Aracauny. Jo a mě nikdy Aracauny v zimě nesnášejí. A tady se Vám to děje. To je práce!
Mně naopak araukany snášejí po celou zimu. V prosinci staré a teď v lednu mladé. Loni to bylo stejné. Naopak nenesly na sklonku léta a začátkem podzimu. Jak se ochladilo, tak se zase roznesly. Dana.
Dano, sakrblé. Ale já mám startovací knoflík pořád,
To asi že jsme na horách?
Mám ofšem ale kamaráda meteorologa, a ten říká, že dnes u nás
v pět v noci bylo -18°C. Jedná se o hodnoty z druhého patra paneláku
v centru města, v zástavbě. Takže u potoků a řek = moooc fujky.
No tímhle tempem musím f půlce února pro uhlí.
Jinak pižmofkovej agent Lujz málem dneska opojímal soudružku Černou.
Ještěže jsem je při tom nachytal, jak už mu ona kladla křídla do stran,
potvora. Ještě minulý týden před ním a jeho choutkami utíkala, ale dnes...
Dnes to na ni přišlo. Ještě alespoň 14 dnů by měla tahle bujará mládež
vydržet, ale nevím nevím, jestli se mi podaří jim to vysvětlit a ono počínání
jim rozmluvit. No přinejhorším bych na pomoc zavolal kolegu Olánka,
on už by na nějakou hloubavě bloumavou (nebo bloumavě hloubavou?)
a účinnou metódu přišel.
Hop hop.
vlasta.
napsal(a):
Jakýpak rozmlouvání! Na dvorku v mrazu kvete láska. Ale faktem je, že pižmováci jsou aktivní, nebo aspoň mám tuto zkušenost. Měla jsem je jeden rok a už víc nechci ani slyšet. Zdemolovaná zahrada, a co se týče jejich aktivit sexuálních, pojímali kdeco.
Zdravím, to je fakt pižmováci jsou hovada neslušný, co si tak pamatuju tu kdysi kdosi psal, že se snažil odpojímat i košík na seno. Ten můj se už trošku umoudřil, taky už má čtyři roky, ale svou si odvede a kačky už tak nehoní.
U nás Uhersko Hradišťsko po dva dny v noci -12°, ale o víkendu bylo přes den parádně slunečno a celkem teplo +6°, to byla paráda, než mně v neděli skolila fest rýma s tuhým bolením hlavy. Nasadila jsem česnekovo, medovo, skořicovou kůru a dnes nic nebolí, ale jsem jako malá sprcha, kam se na mně hrabe náš rýmičkový šarpík!
kačíkačka
napsal(a):
Zdravím, to je fakt pižmováci jsou hovada neslušný, co si tak pamatuju tu kdysi kdosi psal, že se snažil odpojímat i košík na seno. Ten můj se už trošku umoudřil, taky už má čtyři roky, ale svou si odvede a kačky už tak nehoní.
U nás Uhersko Hradišťsko po dva dny v noci -12°, ale o víkendu bylo přes den parádně slunečno a celkem teplo +6°, to byla paráda, než mně v neděli skolila fest rýma s tuhým bolením hlavy. Nasadila jsem česnekovo, medovo, skořicovou kůru a dnes nic nebolí, ale jsem jako malá sprcha, kam se na mně hrabe náš rýmičkový šarpík!
Přesně Kačí, přesně, ale tenkrát jsem byla posedlá líhnutím (ostatně to mě jaksi neopouští) a byly vajíčka k dostání. Jo a ještě mi je vyseděly dvě kvočny. Měla jsem pekingské a to bylo jiný kafe, spořádané dvojstupy, na povel se baštilo a pak se leželo a leželo... Nesměly se však vyplašit, to potom byl útěk a nedobře končící. Mě z toho mrazu bylo únavně tak jsem odpoledne zalehla a přišel Fidoušek. Umyl mě obličej, lehl na záda vedle mě, nožky do vrchu a chrupec
Pěkný večer.
dnes jsem došla k ponaučení, že čelovka nejde nasadit na čepici s bambulí. Při -8 venku jsem zápasila s čelovkou o udržení čepice na hlavě.
Již jsem zase pracující, a tak jsem se vydala s manželem alespoň na večerní obhlídku ovcí (ne, jehňata ještě nejsou), správného uzavření kurníků a kontrolu posbírání všech vajec.
A teď jdu Áchat a óchat... no vám musí být jasné, že před očima se mi budou promítat orlovky Pepy_FM.
Tak sice dokumentace pokulhává, ale aby to nevypadalo že spím. Bohužel mi došel drát, tak jsem musel předčasné dílnu opustit
No ale ted mne napadlo, že jsem mohl brousit panty, no dneska již nic, vana už proběhla
Tedy dámy, vy jste mi ale nasadily do hlavy brouky z májový louky.
Takže říkáte, že Lujz obšťastní i můj košík na třísky?
No, po té, co krocan Ferdinand byl dnes přistižen s papírovou krabicí,
bych se nedivil ničemu. Sodovka komora, ale už vopravdická.
Je pravda, že Lujzík se teď nějak moc kamarádí s Martinem.
Tak teďka teda nevim...
Dobré poledne, ráno -9°C zataženo.Tak 3 balíky palubek 4m,6 tabulí obkladového polystyrénu,4 ks hranolu 5x5x400 cm, balík šindelů + šrouby, panty, hřebíky a pár jiných drobností a je skoro hotovo.Poznat to půjde asi snadno, ale než se k něčemu rozhoupám tak je skoro pozdě, no celej
já.. https://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/426705-sexualni-abstinence-posiluje-imunitu.html ,...mne budou muset asi zabít.
Pokračování.. Teď bude ale pauza, nebude hlídání a celý týden budu Mít Terezku. prací stále jako šafránu.
skodovak
napsal(a):
Hrubou rukou zdravím hebkou teplákofku
Já makám jako šroub, mně neohrozí ani smog a nevětrané prostory. Dopotáhnul jsem pletivo, kromě bránek, které jsem dovařil a natíral atd. musim je po zaschnutí potáhnout, dodělat panty pověsit a pak dovyvázat nějaké sloupky ještě ač nerad i opravit souseda plot, pokud zbyde pletivo a tak dál a tak dál, je toho kolem toho fakt moc a nikde to není vidět, ale snažim se tomu věnovat téměř nonstop, plus jak se setmí dílna a jedu další věci..není čas sem ani chodit, jsem rád že ač spící vidím přítelkyni
Jen doufám, že se při oblevě sloupky vyvrátí přes sílu napnutí, a bude vymalováno.
Budoucnost: musí se dodělat kurniky, dvířka na průlez, elektrika a popeliště, ale to asi tak v příštím životě...a to jsem chtěl udělat ještě alespoň jednou tolik...
Realita: jsem šel domů dřív, tak vás zdravím a přeji dobrou noc...
Novinky dne: prodávám maransky a kozičky a běžce, chtěl bych za to husy (nevim jaké a od koho) a maransky jiné..
Aktuality: Vlašky 4 vejce, hempšírky 6, Maransky 3, Brakel+minor 0, Lohman 1ks...
a už psst, je přece noc
Tímhle!
Jste k nezastavení...
Teda ale, vy jste pilňuchové a pilňuchy.
No ještěže tu máte mě, to hajání a odpočívání já musím zvládat a zastoupit
i za Vás. No to si ale pohajám. Práce nemá nožičky a nikam neuteče.
A když budeme dělat každý den maličko, tak nehrozí žádné přepracování,
například. Takže z mé logické úvahy vychází - uženu-li si nemoc a nemohu,
tak ani když mohu, tak nevytvořím tolik, co jiný, který pracuje méně, ale nic
si neužene.
Tak, teďka nevím, jestli jsem to napsal dosti srozumitelně, ale vono je to 1.
Jeníku, klidně přivez Terendu na hlídání. Jestli je zvyklá být na provázku,
tak ji můžeme přivázat ke gaučíku, a já na ni dohlédnu, aby nechodila
moc daleko.
Při té příležitosti mi pomůžeš uvolnit trochu kurník vod té stříbrné
krásy a nádhery.
Jinak pro milovníky počasíčkových chvilek - u nás je takovej mráz,
že dneska i srnky utíkaly přes rybník. Má úcta.
PS: Začátku, óch, ách, no to mám tedy organismus, když tak hledím
na ten váš dřevěný drůbeží valmez, ech, tedy velnes. To se pomějí.
Čili dneska bylo hnusně a zima. Fčééra, joo fčééra. To bylo náramně.
A krása málem, ale vopravdu jenom málem začala střídat nádheru.
A jelikož jsem, pomaličku, samozřejmě, odházel opravdu mnoho tun sněhu,
tak sluníčko krásně roztopilo zbytky a aspoň kolem domu je kulturně, že.
Slepindy včera asi také osvítilo a po 22 dnech dobrovolného pohytu
v maštali a přilehlých středoevropských oblastech se ráčily vydati ven.
No to bylo zase řádění. To by Přemek klidně napsal, že dělaly i hop hop.
honzapm
napsal(a):
Teda ale, vy jste pilňuchové a pilňuchy.
No ještěže tu máte mě, to hajání a odpočívání já musím zvládat a zastoupit
i za Vás. No to si ale pohajám. Práce nemá nožičky a nikam neuteče.
A když budeme dělat každý den maličko, tak nehrozí žádné přepracování,
například. Takže z mé logické úvahy vychází - uženu-li si nemoc a nemohu,
tak ani když mohu, tak nevytvořím tolik, co jiný, který pracuje méně, ale nic
si neužene.
Tak, teďka nevím, jestli jsem to napsal dosti srozumitelně, ale vono je to 1.
Jeníku, klidně přivez Terendu na hlídání. Jestli je zvyklá být na provázku,
tak ji můžeme přivázat ke gaučíku, a já na ni dohlédnu, aby nechodila
moc daleko.
Při té příležitosti mi pomůžeš uvolnit trochu kurník vod té stříbrné
krásy a nádhery.
Jinak pro milovníky počasíčkových chvilek - u nás je takovej mráz,
že dneska i srnky utíkaly přes rybník. Má úcta.
To bych ti pomohl rád
honzapm
napsal(a):
To musíte ukázat drahému choti, paní Javorko.
To by pak byl kurníček i kachníček jedna báseň.
To vás Honzíku musím vyvézt z omylu. Pan manžel je na tom podobně jako škodovák.
Taky není k zastavení.
Akorát nestaví kurníčky, boudičky, ani výběhy. Bohužel...
Vyrábí úplně jiné "věcičky". Momentálně staví jakési vozítko.
Před tím sestavil několik efektních lampiček, co měnily barvu a taky ho jednu dobu dost bavily lasery z kterých cosi vytvořil. Mimo jiné si například postavil naprosto dokonalou posluchovou místnost. Většinou všechno vyrábí sám a vymýšlí různé zlepšováky. Nakonec náš speciální domeček je toho důkazem. Je to asi jeho největším dílo.
Hodně věcí si sám vymyslel a udělal.
Kdyby ho bavilo dělat kurníčky, tak už jich máme několik. Ale nebaví, v tom je ta potíž...
skodovak
napsal(a):
Pokračování.. Teď bude ale pauza, nebude hlídání a celý týden budu Mít Terezku. prací stále jako šafránu.
Škodováku hlídání si je třeba odborně ulehčit a třeba při něm ještě něco stihneš udělat.
To by neprošlo, Čiči a Thor by to nepřipustili.
rozmital

XXX.XXX.111.47
Dobrý večer všem
omlouvám se pár dní jsem byl mimo a dlužím vám odpověd kde že to byly ty pohodové teploty minulý týden. Takže Zlaté Hory severní Morava vlastně pardon Slezsko.
Je pravda že když jsem se díval poslední 2 týdny na zprávy tak jsem vám nezáviděl všude boží dopuštění a u nás pohoda.Co se týče předpovědi počasí tak mi se tu řídíme podle Poláků.
Tak at se vám daří a už je jaro zdravím z Jeseníků.
Terezka už asi spinká.
Tak posílám všem, na dobrou noc, mého oblíbeného kocoura na gaučíku.
Krásný den, slépky ven.
A až si budete sedat, vážení, tak dávejte, prosím, pozor, kam.
bery25
napsal(a):
Dobry, vadi sliepkam ihlicie, rodicia vyhodili cerstve ihlicie sliepkam a ty ich uplne rozobrali, ostali len ciste konariky, dakujem.
Dobrý den, asi hloupá otázka ale co znamená ihlicie? Skořápky? Pokud ano tak za mě to nevadí, taky jim občas zanesu čerstvou skořápku se zbytkama z kuchyně...
Jinak zdravím teplákofce :) Tišnovsko hlásí jen pouhých -2°C, slepičky vypuštěné a kohout Kája si to náramně užívá, proutník jeden
Dnes je uklízecí den, takže s chutí do toho ať je hotovo
Přeji krásný zbytek dne.
Ni+Pa
napsal(a):
Dobrý den, asi hloupá otázka ale co znamená ihlicie? Skořápky? Pokud ano tak za mě to nevadí, taky jim občas zanesu čerstvou skořápku se zbytkama z kuchyně...
Jinak zdravím teplákofce :) Tišnovsko hlásí jen pouhých -2°C, slepičky vypuštěné a kohout Kája si to náramně užívá, proutník jeden
Dnes je uklízecí den, takže s chutí do toho ať je hotovo
Přeji krásný zbytek dne.
Jehličí.
Niki zdravím, čerstvé skořápky jim nedávejte. Zaděláváte si na případné požírání vajec.
Skořápky se dávají vždy jen a pouze sušené a jemně nadrcené.
Nejen kvůli tomu, ale při sušení se zničí i případné choroboplodné zárodky z vajíčka.
Jinak jste se kdysi dávno ptala, proč mám mezi hnízdy přepážky.
To kvůli intimitě - každá soudružka družstevnice má při kladení ráda svůj klid.
Což je asi důvod, proč vám slepice zanáší - do koše sena pod králíkárnu,
kde vejce pak zmrznou na kost, ale i jinam. Asi nemáte vhodná a klidná hnízda.
Bery25, jehličí jim nevadí, ale pokud ho sezobaly opravdu spoustu,
může to být i z nudy nebo nějakého jiného nedostatku.
U mě si slepice do jehličí občas průzkumně informativně zobnou,
ale nežerou ho. Dávám jim přes zimu seno a senné smetky (droboučký odpad),
ten mají nejraději, také mají pekingské zelí, jablka a mrkev, občas rukolu, tu milují,
takže nedostatkem zeleného netrpí. Jehličí u nás dávám ovcím, silice v něm
působí jako přirozené odčervovadlo. Třeba ty vaše udatnice potřebovaly odčervit.
Dobry, honzapm, dakujem, asi to bude z nudy, mam ich momentalne na mensom preistranstve, celu zimu je u nas nenormalne snehu, tak sa drzia iba pod strieskov, tak ze im to ihlicie radsej nedavat, sliepky som este neodcervoval, momentalne velmi nenesu tak by sa aj dalo, a s cim odcervujete, dakujem.
Jak je to s tou sexualitou domestikovaného ptactva.O odpověď se pokusil S.Freud, který v dětství na Moravě měl mnoho možností pozorovat chování ptactva a tak později dospěl k závěru, že hybnou silou zachování ptačího rodu je pud sexuality k plození potomstva.Ovšem ta rozmanitost ptačího chování, např.živelnost až agresivita kohoutů, milostná předehra u holoubků.či úplatnost u papoušků, když sameček nedá samičce dobrůtku do zobáčku, tak mu prostě nedá, byla nad síly jedince a tak se Freud věnoval jen homo sapiens.
Představte si pravěkou Indii a v ní kura bankivského, obklíčeného kol predátory.Měl čas na nějaké milostné předehry, či vyžadování slepičího souhlas?.Jistě, že ne, ale neměl čas ani na zasunutí penisu, v důsledku čehož v dalším vývoji o něj přišel úplně pro nepotřebnost.
Naproti tomu je až překvapivé, jak při pojímání přežívá pižmák maje v Amazonii za zadkem krokodýla s anakondou.Snad púvodní zbarvení?Samo, že bez námluv.
To holoubci ve skalním útesu měli dostatek času na námluvy a hubičkování a tak je tomu dodnes.
Jediná nezodpovězená otázka zní, pokud by měli ptáci na počátku domestikace v chovatelském zařízení gaučíček, byla by sexualita omezena jen na plození, či by skotačení v pohodlí přinášelo i jistou rozkoš?
Pokud pižmák obtěžuje košík či krocan krabici jde o uspokojivou sexualitu posilující zdraví, tak jim v tom nebraňme
Olánek
napsal(a):
Jak je to s tou sexualitou domestikovaného ptactva.O odpověď se pokusil S.Freud, který v dětství na Moravě měl mnoho možností pozorovat chování ptactva a tak později dospěl k závěru, že hybnou silou zachování ptačího rodu je pud sexuality k plození potomstva.Ovšem ta rozmanitost ptačího chování, např.živelnost až agresivita kohoutů, milostná předehra u holoubků.či úplatnost u papoušků, když sameček nedá samičce dobrůtku do zobáčku, tak mu prostě nedá, byla nad síly jedince a tak se Freud věnoval jen homo sapiens.
Představte si pravěkou Indii a v ní kura bankivského, obklíčeného kol predátory.Měl čas na nějaké milostné předehry, či vyžadování slepičího souhlas?.Jistě, že ne, ale neměl čas ani na zasunutí penisu, v důsledku čehož v dalším vývoji o něj přišel úplně pro nepotřebnost.
Naproti tomu je až překvapivé, jak při pojímání přežívá pižmák maje v Amazonii za zadkem krokodýla s anakondou.Snad púvodní zbarvení?Samo, že bez námluv.
To holoubci ve skalním útesu měli dostatek času na námluvy a hubičkování a tak je tomu dodnes.
Jediná nezodpovězená otázka zní, pokud by měli ptáci na počátku domestikace v chovatelském zařízení gaučíček, byla by sexualita omezena jen na plození, či by skotačení v pohodlí přinášelo i jistou rozkoš?
Pokud pižmák obtěžuje košík či krocan krabici jde o uspokojivou sexualitu posilující zdraví, tak jim v tom nebraňme
Hezkýýý ! Ano, jste velmi velmi velmi dobrý psavec. Moji pižmáci obskakovali jednu jedinou kačenku. Velmi mě překvapil rozdíl velikostí mezi pohlavími, jelikož jsem chov směřovala k jedinému a to... na talíř. Brala jsem, jako potěšující, že kačeři jsou takový macci, a kačenka byla jediná, byla malá. Ovšem neměla jsem čas redukovat jejich množství a tak mě jednou překvapila scénka valné hromady u plotu. Všichni kačeři naskládaní a pod nimi ta malá. Zaklela jsem a roztrhla ten mumraj. No a kačenka snesla vajíčko, byl leden, tak jsem myslela, že zasedne, jak nasnáší větší počet. V únoru mi bylo jasné, že to hned tak nebude. Při pitvě jsem zjistila, že to až tak vážně fakt nemyslela. Hoši se museli taky odebrat do mražáku, skotačili sice mezi sebou, a to jsem taky už nějak vážně nebrala.
Na fotce loňští běžci, vylíhnutí s ťotíkem. Taky příběh!
Vlasto, tak povídejte, vyprávějte, příhody a kačátky i kuřátky.
Aspoň bude co číst, za dlouhých zimních večerů, že.
Bery, to byl fór, že slepice ohlodaly smrček protože byly začervené.
Jinak pokud to opravdu potřebují, tak Chemisol nebo Panacur.
Já měl loni po Ivomecu nižší oplozenost a četl jsem, že nejen já mám
takové poznatky, takže pokud budete líhnout, tak s odčervováním opatrně.
A když přepeřují, tak se jinde zase píše, že jim léky mohou porušit
dorůstající peří. Tak to nějak přeberte a uvidíte.
Já jdu na smrkové větvičky do lesíčku zítra, ovečky už se na ně těší.
Ale u nás je metr sněhu a to se mi v tom do lesa teda opravdu moc nechce.
Toto poznáte? Skúsim vložiť odkaz
http://www.frizou.org/divers/10/18-qui-est-personnage/index.html.
Olánek
napsal(a):
Začátku ten nový kurníček, co vypadá jako psí bouda oklamal kdekoho.Hlavně, že odstraší kunu a všema mastma mazanou lišku.Pro jistotu by chtěl vyobrazení dobrmana , pak se budou slepičky cítit zcela bezpečně.
Olí bude to stačit ?
dadu
napsal(a):
Taky se přidávám Vlasto, povídejte, vyprávějte, pište, všichni si to rádi přečtem, páč příběhů se zvířátky není nikdy dost, žee?
To po mě moc nechtějte ( ovšem polichotilo mi to) Abych Vám to tady netapetovala, páč tedy příběhů mám hodně. Pravdou je, že i já se koukám ráda na Vaše fotky v profilech a ráda čtu o zvířatech. No, tak vězte, jak to bylo s Ťotíkem: Zakoupila jsem 48 násadovek indických běžců a za 3 týdny ejhle, jsem v líhni slyšela to známé loupání skořápky, co tak úžasně lahodí uším chovatele, že se něco líhne. Kouknu a z jednoho vejce kouká na mě zobáček a vesele si loupe skořápku. " Kdo jsi?" Zavelela jsem, poňáč vim, že se kačky líhnou za 4 týdny. A lup bylo venku kuře. Hnedle jsem tušila, že to bude kohout, protože, co už, když smůla, tak smůla a lehké plemeno, kdo asi mohl plknou vajco k běžcům? Slepice, co přeletí! No je to vlašák Ťotík. Byl sám, já mu dala zrcátko, než za týden budou kolegové. Byl na něj přitisknutý, ale zase jsem ho nosila v kapsy ven, zobat mravence. No jo, jenže, sice byl u kačen, ale jak kachny rostly, tak byly mokré a to se Ťotíkovi nelíbilo, naříkal a naříkal zimou. Jak se vylíhly další kuřata, dala jsem ho k nim. Sice byl jak žirafa, ale šlo to. Hřál se s nimi, to bylo pro mě důležité. Poprvé, když jsem ho dala k nim, zařval ťotíííí, kuřata lehly a dělaly mrtvé. Až se Ťotík uklidnil, zobal s nimi a bylo mu dobře. Dneska vodí klub Hempšírek.
Jo tady jde Ťotík spinkat, a ti prcové se mu tlačí pod křídla. Chjo, to je krása mít ty žvížátka
Vlasto, tak to bylo opravdu napínavé. Ani jsem na gaučíku nedutal a vrtěl se napětím.
Tak to jsem rád, že se Vám vylíhlo takovéhle překvapení, a že z vajíčka hnedle
vypadlo nejkrásnější plemínko slepic na světě široko daleko, že anooo. Hop hop.
Ťotíka zdravíme a máváme.
Vaše příhody z natáčení si dovolím proložiti kvalitním uměním. A mávám.
https://www.youtube.com/watch?v=aF37gUOCcFY
honzapm
napsal(a):
Vlasto, tak to bylo opravdu napínavé. Ani jsem na gaučíku nedutal a vrtěl se napětím.
Tak to jsem rád, že se Vám vylíhlo takovéhle překvapení, a že z vajíčka hnedle
vypadlo nejkrásnější plemínko slepic na světě široko daleko, že anooo. Hop hop.
Ťotíka zdravíme a máváme.
Vaše příhody z natáčení si dovolím proložiti kvalitním uměním. A mávám.
https://www.youtube.com/watch?v=aF37gUOCcFY
Úžasný zážitek, můžu jít spát po takovém umění, to se to bude hajat. Ježíííš, co to, co to poudala : Sem kráva? Óch, áchh
Kdysi tady byli smajlíci sympatičtější
Náš kočičák Bertík fon bánhof (bydleli jsme u vlakového nádraží), bohužel už je v kočičím nebíčku.
dadu
napsal(a):
A ještě moje oblíbenkyně Traušková "kojná teta"
Nádhera, Dadu. A doufám, že už jste nám rozmrzla.
Jestli né, tak posílám moooc tepla z gaučíku.
A na hajání a usínání přidám mojí nejmilejší.
To abychom dali po všech těch lascivnostech s Alizée také
nějaký ten průchod pravému umění.
https://www.youtube.com/watch?v=2WJhax7Jmxs
Má úcta.
Ha u nás PLUS! No PLUS jeden stupeň. Dadu moc pěkný fotečky! Brou nocenku.
honzapm
napsal(a):
Nádhera, Dadu. A doufám, že už jste nám rozmrzla.
Jestli né, tak posílám moooc tepla z gaučíku.
A na hajání a usínání přidám mojí nejmilejší.
To abychom dali po všech těch lascivnostech s Alizée také
nějaký ten průchod pravému umění.
https://www.youtube.com/watch?v=2WJhax7Jmxs
Má úcta.
Jo jo, dobrý. A ještě kvočna s pižmofkama.
No, ještě ten odpad ze sprchy je zamrzlý
Teeda ale Honzíku - to je opravdu krásné! Líbila by se mi k tomu zimní krajina, bohužel mám jen tuto - focenou mobilem za jízdy...
Dobré ránko přeji, Tišnovsko hlásí -1°C to bude des ale teploučko. Už se těším na prochajdu...
Každý den chodím s malinkou na 2,5 hodiny ven, pokud tedy nejsou tuhé mrazy. Krásně se vyspinká a já se taky trochu odreaguji v tom krásně zasněženém údolí...
Někdy malinkou uspíme v kočárku a s mužíčkem něco tvoříme na dvorku
Dadu krásné foto, ten mrňousek s kozičkou je boží
Včera mi slepičky udělali radost, bylo 5 vajíček. Tak jsem jim řekla jen tak dál děvčata, koukali na mě jako by mi rozuměli
Já už chci jarooooo
PS: pár vychytávek pro tu naši opeřenou drobotinu
Ni+Pa
napsal(a):
Dobré ránko přeji, Tišnovsko hlásí -1°C to bude des ale teploučko. Už se těším na prochajdu...
Každý den chodím s malinkou na 2,5 hodiny ven, pokud tedy nejsou tuhé mrazy. Krásně se vyspinká a já se taky trochu odreaguji v tom krásně zasněženém údolí...
Někdy malinkou uspíme v kočárku a s mužíčkem něco tvoříme na dvorku
Dadu krásné foto, ten mrňousek s kozičkou je boží
Včera mi slepičky udělali radost, bylo 5 vajíček. Tak jsem jim řekla jen tak dál děvčata, koukali na mě jako by mi rozuměli
Já už chci jarooooo
PS: pár vychytávek pro tu naši opeřenou drobotinu
Paráda.taky.zkusín
honzapm
napsal(a):
Hubičkování, lol.
Olí, dneska to byly hrábě. Takže také v normě?
Já jim dám gaučíček. Teda nedám, ten je můj.
Taková procítěná hudba ala Ennio Morricone a jemu podobných vede až k ostýchavosti, zejména ve vztazích k pohledným ptačím slečnám.Je třeba krocanovi pustit také nějakou odrhovačku, např.starý bábě dáme hrábě, aby s nima hrabala.Inteligentní Ferinand jistě pochopí, že hrábě nejsou to pravé.
Škodováku, jak tak koukám na tu Vaši krásu, tak nelze přehlédnout na fotkách v pozadí cosi jako stožární osvětlení.Zvědavost nedá, bude umělé osvětlení prodlužovat drůbeži den ?Rovněž zabezpečení proti případnému přistání helikoptéry těma jasně červenýma trubkama na vrcholu voliér má svoje opodstatnění.
Olánek
napsal(a):
Škodováku, jak tak koukám na tu Vaši krásu, tak nelze přehlédnout na fotkách v pozadí cosi jako stožární osvětlení.Zvědavost nedá, bude umělé osvětlení prodlužovat drůbeži den ?Rovněž zabezpečení proti případnému přistání helikoptéry těma jasně červenýma trubkama na vrcholu voliér má svoje opodstatnění.
Červené přijde pryč, a to osvětlení je nádraží již funguje jen půl tak to není tak úplně silné. Osvětlení jako již mají budou Mít zase někdy svoje
A děkuji za tu zdánlivou krásu
Ovečko, prosím věnujte mě pár řádek k saským kachnám.Mám od loňského totéž co vy na fotkách. Zatím co pižmovky odsouvám nohou, tak saské jsou stále ustrašené, dokonce mají menší strach před loveckým psem, než přede mnou.Čím krmíte, od kdy sbíráte vajíčka a asi kolik jich nanesou a pod. dík.
dadu
napsal(a):
Skodováku wyandotky mám stříbrně černě lemované. Zdrobnělé. Letos v srpnu, až jim skončí sezona, tak je ale budu rušit, páč v listopadu už budou tříleté. Snášet přestávají srpen - září a začínají v lednu, tak chci zkusit zdrobnělé velsumky.
Byla by možná násada nebo odkup?
Olánek
napsal(a):
Ovečko, prosím věnujte mě pár řádek k saským kachnám.Mám od loňského totéž co vy na fotkách. Zatím co pižmovky odsouvám nohou, tak saské jsou stále ustrašené, dokonce mají menší strach před loveckým psem, než přede mnou.Čím krmíte, od kdy sbíráte vajíčka a asi kolik jich nanesou a pod. dík.
Saské kachny jsou jiné než pižmovky, přede mnou také utíkají a psa se nebojí. Krmím pšenici + oves + směs pro výkrm kachen (5+5+2 díly), mám je zatím spolu s husami, tak abych husy nepřekrmila. Až budou sami, nahradím část ovsa směsí. Na míchání domácích směsí nemám čas a ani náladu, nikdy to nebylo ono. Mají možnost se napást a v korytě mají krmení ad libitum.
Zatím mi nesnáší, na líhnutí sbírám tak od března, až vylíhnu slepice, dávám do líhně husy. Odchovávám bez kvočny, tak aby bylo už teplo a mohly po týdnu do venkovní odchovny s topením. Kachňata krmím jen směsí a pak po 6 týdnu přidávám celé zrno.V 10 týdne je možno porážet, mají cca 2-2,3 v kuchyňské úpravě. Ty na maso beru opravdu v těch 10 týdnech, další výkrm se prodraží a kachny naberou tak 0,3-0,5 kg čisté váhy navíc a krmíte dalších 6-8 týdnů.
Mně nanesou tak 35-40 vajec. Dana.
Protože se všichni těšíme, až té zimě bude konec, tak jsem pro vás našla obrázek pro radost.
Je to zase uličník kocour z Trnkovy Zahrady. Ty obrázky jsou tak úžasný, že si je nemůžu nechat jen pro sebe.
Javorko, přiznejte se, že ta Vaše zahrada je inspirována tou Trnkovou?
Uplně tam ty pendulózní vrby vidím.
Jinak Cibule, tolik podobný Vaší slečně blešce Emilce,
nepřišel, ale poslal za sebe jiného kocourka.
Je úplně stejný, jako zeravý Tomáš a klidně bych přísahal,
že to Tomík je. Jenže Tomáš si mezitím chrupká v krabici u kotle,
a tenhle nový mrzne venku.
Blíž nejde, je plachý, ale granulky, co mi tam omylem upadly
nedaleko do misky, papkat chodí.
Tak už mám asi zase tři kočky. No Má úcta.
Ještě jsem ho nepřiblížil natolik, abych aspoň věděl, jestli je vykastrovaný.
Třeba nechodí za mnou, ale za Májou, že?
Neměli bychom držet minutu ticha za všechny myši?
Dadu, sláva nazdar odpadu.
Já mám taky aktuální, košišku", večerní hygiena a klidně i s nohou za krkem Dana.
skodovak
napsal(a):
No už to bylo na hranici
K té hranici: dneska jsem se ptala kolegyň ve škole, zda nechtějí v pondělí donést po půlce kohouta na omáčku. Jako že toho přebytečného, zhodnotím" na maso. Ani ne za hodinu se ozval chovatel z Chebu, že by si ten nabízený kmen vzal. Tak to měl kohout taky na hranici. Mám radost, že se dožije kuřátek a udělá někomu službu. Dana.
Ještěže Jeníka máme.
Dadu, ta mainská mývalí má moji nejoblíbenější barvu.
Ta je tedy boží. A už mlčím.
Já to jdu teda taky drůbežářsky honemrychle zachránit...
Vyjukaný Béda úplně poprvé vidí čertíka, Katka mu zkušeně asistuje.
ovecka
napsal(a):
K té hranici: dneska jsem se ptala kolegyň ve škole, zda nechtějí v pondělí donést po půlce kohouta na omáčku. Jako že toho přebytečného, zhodnotím" na maso. Ani ne za hodinu se ozval chovatel z Chebu, že by si ten nabízený kmen vzal. Tak to měl kohout taky na hranici. Mám radost, že se dožije kuřátek a udělá někomu službu. Dana.
A v Chebu bude bydlet také na hranici (skoro).
Hlavně aby pak neskončil na hranici.
ovecka
napsal(a):
Jojo, mně by ho bylo líto, ale co s ním, když mám ještě jednoho stejně kvalitního a kurníků málo. Ale už mám rozkmenováno a budu připravovat holky na plození násadovek. Zájemci se už ozývají, aby byli včas v pořadí Už se těším jako malé děcko hop hop hop hop Dana.
Napište si mně do pořadí taky, chci si udělat dva kmeny a ne furt něco shánět. Děkuji. Bylo by to pár kousků.
To to dobře dopadlo.
Já bych asi měla být vegetarián.
Na dobrou noc si dovolím ještě jednu noční
(opět bez drůbeže).
Tak po týdnu osamoceného chalupaření tam jedu s manželkou a tuším jak dopadnu.Ona totiž, na rozdíl ode mne dbá na dobrou pověst, zejména pečlivým úklidem s důrazem na místa, kam může pohlédnouti oko kolemjdoucích.Na konci vsi s frekvencí tří chodců za týden.No a já v těch mrazech nazbíral u stohu v poli dva velké pytle ječné slámy nejen pejskovi do boudy, která je umístěna právě v těch přepečlivě udržovaných místech.Pravda, spatřil jsem u stohu mrtvou kunu, ale to mně nenapadlo, jak její pach zavoní a co provede ten můj springel, když jsem mu slámu hodil do boudy.Pes byl v sedmém nebi, čmuchal, hrabal, jásal, nejen v boudě, ale rozhrabal oba obří pytle, což v tom sněhu nešlo ani zamaskovat.To zase bude řečí, ach jo.
Dobré ranko , tak u nás -9°C, ale sluníčko se ukazuje, tak se necháme překvapit.Olí já dávám raději slámu pšeničnou nebo ovesnou, ječné a žitné se raději vyhnu.No je to přece jenom chlapská práce , ve skrytu duše doufám, že už brzo ženy vyáhnou sukýnky.
Dobré dopoledne, Tišnovsko hlásí -10°C sluníčko již na obzoru tak je tak krásně.
Soudružky už si jej užívají, a kohout Kája je vesele obskakuje
Kačíkačko, moc se těším na ty vaše mrňousky...
Já už se taky nemůžu dočkat až nám líheň bude šumět pár měsíců
Krásný den přeji, ať vám to v práci uteče a huráá je tu víkend..
PS.: krásné kočičky jste nám tu ukázali Paní Dano, a ta vaše číča Na ni můžu oči nechat. počkejte až jí zase ukážu mužíčkovi Ten mi ji z obrazovky vykouká
Olomoucko hlásí ráno v osum -12 C. No potěš koště. Náš pes ani nevyleze z postýlky. Kocouři celou noc šmejdí a ráno máme nachystanou myšku na rohožce. Teď hezky dadají v postýlkách.
Jenom ty moje holky slepičí se brouzdají venku, chjo manžel je nechce v obýváku.
Přeji hezké dopoledne,
My ho hezké Máme, jsme spolu a máme hodinu rozvíjení fantazie stavbou adekvátních puclíkú dle výběru žákyně
Mimo jiné hrajeme na piano a už umíme písmenko T jako Terezka napsat
javorka
napsal(a):
I vy jeden. Už zase!
Zase, stále pořád dokola, jen ne moc z vesela
tak hlasim vyčištění králíků právě dokončeno, nářadí sbaleno, půjdeme už domú, umele osvětlení není ono. a mlácení trubek do zeme, dělá dost kravál. nehledě na to že doma se spí a nosit vařící vodu z patra tam a zpět aby zmekla zem, nic moc
fyzicky už jsem na tom stejně jako kojenec tak asi padla.
Pěkné poledne, dopoledne jsem byla s oumladinou nakrmit ovce a drůbež (při -7 lahoda jít zpátky 2,5km pěšky, ještě teď mě brní uši). A už kašlu na tu chřipku. Co má přijít to přijde. Prostě jsem orlovky pustila z voliéry, už mě deptá, jak se nemůžou proběhnout. A přidám vám fotku kroužků, mají nádhernou zářivou barvu. Snad se něco najde na okroužkování a budou kuřata od hempšírek.
veraboskova
napsal(a):
Pěkné poledne, dopoledne jsem byla s oumladinou nakrmit ovce a drůbež (při -7 lahoda jít zpátky 2,5km pěšky, ještě teď mě brní uši). A už kašlu na tu chřipku. Co má přijít to přijde. Prostě jsem orlovky pustila z voliéry, už mě deptá, jak se nemůžou proběhnout. A přidám vám fotku kroužků, mají nádhernou zářivou barvu. Snad se něco najde na okroužkování a budou kuřata od hempšírek.
Krása, krása, jak si zakokrhal švihák fešácký.
Věrko, nádhera, jako vždy.
To jste měli pěknou mrazivou procházku. Netušila jsem, že to máte tak daleko. Já jsem před chvílí zavírala kachny a slepice a mám toho mrazu tak akorát dost.
Celý den zataženo, -6 a ještě venku cítíte, jak někdo topí nějakým hnusem. No fuj.
Už si vařím čaj a k tomu tu mám makové buchty. Včera večer jsem se překonala a vytahovala je z trouby až skoro v 11 (půlnoční svačinka).
No hlavně že dobře snáší: Dneska 3 vejce od 5ti slepiček orlovek. Zachraňujou vaječnou produkci. Od 15ti hempšírek mám teď denní 3-5 vajec, teda jako nic moc.
Tak ještě mám další příběh, ale ten je pro opravdu silné nervy.
https://www.youtube.com/watch?v=IkqsmOQ-43w.
Já dneska 9 od 13 Vlašek, to zas budou dva dny tři vajíčka.
jinak husí výběh hotov, detaily budu dělat za provozu
ještě vymyslet nějaké hnízdo někam. doufám že Holky letos ještě ponesou
na výběhy pro slepice nezbyl čas. A zítra musím nutně čistit, a odpoledne pro Terezku a dneska jsem Liny, tak na to už dlabu
Uživatel s deaktivovaným účtem

skodovak
napsal(a):
Jinak z pohledu příchozího nějak takhle, budoucí areál..
Krásná práce, klobouk dolů.
Dobré poledne ráno -9°C, aktuálně -7°C, ale pokukuje sluníčko.Jinak mám kmeny 1.10 vlaška rodobarvá.1,10 velsumka oranžová.1,10 z.velsumka koroptví.1,3 z.velsumka stříbrná.1.5 orpingtonka tříbarevná ale těm se zatim moc nechce snášet tak budou oddělené po celý rok a snad z nich bude i pár kvočen.Ve druhé vlně půjdou velsumky koroptví, araukány černé a z.velsumky oranžové.tak doufám, že to letos opravdu, ale fakt opravdu skončím s koncem dubna. Zloděj vyloupí banku, vezme dva muže jako rukojmí a
ptá se > prvního:
"Viděl jsi mě jak vykrádám banku ?"
Muž odpoví: > "Ano".
Zloděj jej okamžitě zastřelí z pistole do hlavy.
Potom se > ptá druhého muže: "Tys mě taky viděl jak
vykrádám banku?"
muž > odpoví: "Já ne, ale moje stará tě viděla A řekla
to tchýni!".
Zdravím všechny zde a zkusím dát nějaké fotečky. Nejsou sice nic, moc, ale tak aby jste měli trošku představu...
Nejdřív vám představím kohouty.
To byli orpingtoni tříbarevní (2)
Toto je orpington červený - hrozný mazel, pořád by se hladil.
Kočinka modrá - krásný majestátní (i když tady to tak nevypadá ), ale ku*va zlá.
Šotek vesele řádí...
To byla kočinka, která už pomalu začale "cvrkat" - ob den vajíčko, dneska 50gramů.
A teď snad konečně ty orpingtonky.
vlasta.
napsal(a):
Kačí já taky! Gde só fotky?
Dobrá dobrá, já byla napnutá víc jak vy, ale podařilo se. Druhé kačeně se vyklubaly až dnes a jedno se jí podařilo zašlápnout , ostatní fajn, ale protože si normálně odešla čachtat ven, tak má smůlu, její kačenky dostala ta, co se jí vyklubaly včera a jsou spokojené i s novou mámou. Sem tam dneska byla asi tak 10x . A tady máte slíbené fotečky, teda modelky to zrovna nejsou, nebo já blbě fotím Na třetí fotce jsou ti sirotečci a na poslední už všichni dohromady
Tak dnes se nám den vyvedl u nás bylo po dlouhé době mrazivo, ale krásně. Vzhledem k tomu, že to obsadil jiný nájemník tak mám obavu, že to nebude plnit to pro co to bylo zhotovené.
Babka táhne po ulici za sebou dvě igelitové tašky.
Z jedné jí občas vypadne tisícikoruna.
Policajt ji zastaví: "Matko, padají vám peníze z tašky, odkud je máte? Neukradla jste je?" praví žertovně.
Babka na to: "No, víš, synáčku, já mám zahradu, která sousedí přímo s parkovištěm u stadionu.
A chlapi, co tam parkují, choděj mi čůrat přes plot na květiny.
Já jen tak stojím, čekám za keřem se zahradnickýma nůžkama, a vždycky,
když některý strčí svého...hm ehm.. skrz díru v plotě,
chytím mu ho a zavolám:
"TISÍCOVKU, NEBO TI HO USTŘIHNU!"
Policajt se usmívá: "Hm, to zní fér. Tak hodně zdaru!
A mimochodem - co máte v té druhé igelitce?"
"No, najdou se i hajzlové, co nechtěj zaplatit...
kačíkačka
napsal(a):
Dobrá dobrá, já byla napnutá víc jak vy, ale podařilo se. Druhé kačeně se vyklubaly až dnes a jedno se jí podařilo zašlápnout , ostatní fajn, ale protože si normálně odešla čachtat ven, tak má smůlu, její kačenky dostala ta, co se jí vyklubaly včera a jsou spokojené i s novou mámou. Sem tam dneska byla asi tak 10x . A tady máte slíbené fotečky, teda modelky to zrovna nejsou, nebo já blbě fotím Na třetí fotce jsou ti sirotečci a na poslední už všichni dohromady
No, t ak to koukám, že kachna si dokáže zabít své dítě! A co bude dělat ta, co o mladé přišla úplně?
vlasta.
napsal(a):
No, t ak to koukám, že kachna si dokáže zabít své dítě! A co bude dělat ta, co o mladé přišla úplně?
Vůbec ji to nerozhodilo, když se vrátila(celá mokrá) a v hnízdě nic, jen chvilku poseděla a šla zas ven se čachtat. Je to čůza , ale její kačky jsou veliké je asi stříknutá barbarií, i ona je poněkud větší.Druhá kačka na fotce je vzorná, ani to nepočítala, nahrnula je všechny pod sebe a spokojeně si všichni povídali
Jendo Škodováku, ty nás, čili mě i gaučíka, děsíš.
To je ale pracovitost, fuj. Už bys měl přestat pít ten retbul.
Copa sis vybral za husy?
Dadu, nó, pózujete teda moc nóbl a hezky.
To já se fotím nerad, ale někdy pozornosti aparátu halt neuniknu.
Zrovna dneska mě blejskli, tak abych nebyl za suchara, tak přidávám.
No a i dneska sluníčko zvítězilo nad temnotou.
V noci máme běžně -20, je jasno a plno sněhu, tak země teplo nevydá.
(třetí foto fotil Jarda Ř.).
Začátku, no teda ale, páni, vy máte kmenů, do tolika ani neumím počítat.
To bude krásy a nádhery, už to jasně vidím, až to z těch skořápek vyskáče.
Možná, ale vopravdu jenom možná, budou pak dělat i Hop hop hop.
Já už mám tedy taky rozděleno. Navíc v pátek si kačer nedal říct
a odvázal se a hops a za devět měsíců budou asi malý pižmofky.
Kačíkačko, ta Vaše mamina je tedy velice oduševnělá.
U nás pižmovky vždycky cizí káčátka štípaly, i když byla stejně stará
a všechna čistě žlutá. Gratuluju z jejímu mateřskému citu.
Hezké ráno, po delší době zdravím a koukám, že první.
U nás ráno -13, fuj, ale včera odpoledne to byla nádhera, procházka kolem Sázavy viz 1. fotka. Ty prdelky co vypadají jako tučňáci jsou kachny divoké, sem tam vyplavala potápka a úplně vlevo morčák (velký?), ti byli 2.
No a konečně náš fešák Hubert od Ovečky. Sice mu ještě ke kráse nějaké to pírko chybí, ale jak je vidět na slepičkách, tak už je z něho pořádný kanec.
Snáška se začíná trochu zlepšovat, od 7 slepiček denně 2-3 vajíčka. Tak snad se roznesou brzo další. Jinak náhradnice jsou již objednaný - vlašky rodobarvé.
čapice
napsal(a):
Hezké ráno, po delší době zdravím a koukám, že první.
U nás ráno -13, fuj, ale včera odpoledne to byla nádhera, procházka kolem Sázavy viz 1. fotka. Ty prdelky co vypadají jako tučňáci jsou kachny divoké, sem tam vyplavala potápka a úplně vlevo morčák (velký?), ti byli 2.
No a konečně náš fešák Hubert od Ovečky. Sice mu ještě ke kráse nějaké to pírko chybí, ale jak je vidět na slepičkách, tak už je z něho pořádný kanec.
Snáška se začíná trochu zlepšovat, od 7 slepiček denně 2-3 vajíčka. Tak snad se roznesou brzo další. Jinak náhradnice jsou již objednaný - vlašky rodobarvé.
Opravuji - ne náhradnice, ale POSILA, já to doma jenom tak říkám. Kropenkám budou na jaře 2 roky, tak si myslím, že by si měly na tom světě ještě aspoň rok pobýt a nějaké to vajíčko snést.
Já také o nějaké té posile přemýšlím, ale nemůžu pořád rozhoupat. Holky začínají nést, jen se mi nedaří přesně zjistit, které to jsou. Stále platí to, že nejlíp nesou ty nejstarší. Už jsem je chtěla vyměnit, ale to bych byla bez vajec. Mám 8 slepic a 20 vajec za týden, což mi bohatě stačí.
Na jaře se uvidí.
javorka
napsal(a):
Hezké ráno, zdravím čapici!
U nás -9, ale prý by se to mělo lepšit, tak uvidíme. Já už se nemůžu dočkat.
Javorko,
já jsem na tom stejně.
Už študýruji kdy a co vysít, ale po loňské zkušenosti, kdy mi moje sadba zmrzla posledními mrazíky a pak jsem musela spoustu věcí dokupovat, jsem si slíbila, že dřív jak v březnu nezačnu. No tedy aspoň salát zkusím do kelímků v práci a potom podle počasí do skleníku ředkvičky. Ale na ostatní zeleninu doopravdy počkám do dubna.
Vzpomínka na minulou sezonu
Krásné sluníčkové dopoledne všem U nás v noci bylo -13, teď jsou -2
Mým holkám se snášet teda moc nechce 12 vajíček za týden od 15 slípek (stále to zachraňují zdr. wyandotky 5ks, faverolky 3 ks tenhle týden jen 2 vajíčka a ob den jedna mladá kočinka). A to jim svítím a dokonce přitápím, aby měly aspoň +6 stupňů... Potfory
U vás je sluníčko? Já chci taky.
Už jsem to nevydržela a pustila běžce ven.
Ještě máme -6, ale přece nebudou celý den zavření.
Slepice si hned ráno vyšly a sedí mi na rohožce. Potvory už vědí, že nevydržím a každou chvilku ze dveří vyletí něco dobrého. Aspoň naklíčené zrní nestačí zmrznout, můžu dávat po menších dávkách.
Ale ta terasa, to hrůza. Včera už můj muž říkal, že je to tam jak minové pole.
A to to poctivě uklízím, ale musím odsekávat a jde to velmi špatně.
V Praze taky sluníčko, ale ten vzduch -hrůza, čekám na výsledky z alergologie, tak jsem zvědavá. Snad to nebude peří a kočičí srst.
Já myslím, že pražský vzduch a práce.
Mě teď s otvíráním kurníku a kachníku zastupuje švagrová a to otvírá podle mrazu třeba v deset. Vilém s holkami stejně většinou sedí vevnitř nebo vedle pod přístřeškem se slámou
a spát chodí se slepicemi, to znamená třeba v půl páté.
1. Včéra taky bylo sluníčko, už se cítím uplně opáleně.
A takhle dramaticky zapadalo. Tentokrát jsem fše fotil já.
2. Pan neznámý, co ke mě chodí zatím jenom na stravu, na byt eště né.
I když... kdo ví, co to bylo přefčírem za muchlovačku ve stodole na seně,
to dost možná byl on. Já ho z dálky od mýho kocoura opravdu nepoznám.
3. Krůty pochopily i ocenily můj nový vynález proti válení jablek po podlaze. Uí.
4. Fotka pižmovek se mi tedy až tak docela nepovedla, ale zase má takovou
dramatickou atmosféru, že? Možná bych si mohl ten aparátek trochu odprasit.
5. Nováček Klaus a jeho parta přátel, tedy v tomto případě spíše přítelkyň
Tak jsem si vzpomněla na pár pěkných videí. Jedno tématické:
https://www.youtube.com/watch?v=v1dIrJzBZnk
A jedno jen tak pro zasmání:
https://www.youtube.com/watch?v=N7mIrV-Xh9s.
Je to ve slovenštině, ale to bude právě to kouzlo. V češtině by to tak nevyznělo.
Tak papá kohútiček, velký parádniček.
Jinak na západě mlhavo, mrznoucí déšť, -1°C, bezvětří. Dana
(PSST: tamtamy o víkendu donesly nepříjemnou zvěst o podezřelém úhynu v blízkém okolí, ale dnes se podezření naštěstí nepotvrdilo. Tak od zítra zase slípky pustím).
Dobrý večer, mrzne, mrzne a mrzne, velsumkám to asi nevadí tak dnes zas jedno skoro pštrosí vajíčko .No nic jdu pokračovat v hledání, ale stále se nedaří, nedaří a nedaří.
honzapm
napsal(a):
Začátku, musíte to s babičkou vymyslet takhle...
Honzíku, babička nemá čas na nákupy, hlídá vnoučata.
Babička se na hlídání náležitě vystrojila a teple oblékla, koukám.
A tam, mezi jejími ladnými nožkami, jí možná, ale vopravdu jenom možná,
kouká drůbeží párek z Polska, né?
No nedá se nic dělat 6.2. tam mám kolem cestu, tak budu muset pro nějaký ten kg párečků do Chalupek skočit .Ještě, že si mi to připoměl.
Jo aha, to není babička, ale vnouček. Už jsem našel zalehlé brýle.
No, Začátku, prostě to chce hlavičku vzhůru.
Aspoň máte jistotu, že si Vás vzala asi z lásky...
honzapm
napsal(a):
Jo aha, to není babička, ale vnouček. Už jsem našel zalehlé brýle.
No, Začátku, prostě to chce hlavičku vzhůru.
Aspoň máte jistotu, že si Vás vzala asi z lásky...
NO tak to nevim, spíše si nejsem jist Je to hrozné, jak si koupím nové ponožky to se na ně dívá celý den a tůdle koupím schválně novou kravatu a ani se na ni nepodíval syčák.
Asi nevěděl, kam se dívat dříf, Začátku.
Příště to musíte vyzkoušet bez ponožek.
Jsem Seenager (Senior teenager).
Mám všechno, co jsem chtěl jako teenager, s pouhým 60-letým zpožděním.
Nemusím chodit do školy nebo do práce.
Dostávám příspěvek (důchod).
Mám svůj vlastní PC.
Nemám zákaz vycházení.
Mám řidičák a vlastní auto.
Mám občanku, která mi umožňuje vstup do barů a hospod.
Lidé, se kterými se stýkám se nebojí otěhotnění.
A nemám akné.
Život je skvělý!
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí -6 a nový sníh.
Také mám pro vás překvapení...máme nové přírůstky, moje vysněné zvířátka
Kdo to ví? Co to je? Má to dlouhé uši a 4nožky
Skodovaku, husky jsou krásné zvířata To máte jednu landeskou a druhou českou? Nebo jsou to kříženci? Jinak výběh a bejvák mají parádní... Naše husky bydlí v chlívě bez výběhu, výběh mají opodál tak je tam převádím... Letos se chystáme na tvorbu nového výběhu s husníkem, abychom je nemuseli vodit. Jinak máme zkušenost s huskama takovou že likvidují stromky, možná ty vaše jim chutnat nebudou, Nám zlikvidovali tři mladé stromky a jednu celkem velkou hlavu vinné révy.
Tak krásný den přeji, ať už jste doma či v práci...
N.
Herbst

XXX.XXX.134.14
Ni+Pa
napsal(a):
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí -6 a nový sníh.
Také mám pro vás překvapení...máme nové přírůstky, moje vysněné zvířátka
Kdo to ví? Co to je? Má to dlouhé uši a 4nožky
Skodovaku, husky jsou krásné zvířata To máte jednu landeskou a druhou českou? Nebo jsou to kříženci? Jinak výběh a bejvák mají parádní... Naše husky bydlí v chlívě bez výběhu, výběh mají opodál tak je tam převádím... Letos se chystáme na tvorbu nového výběhu s husníkem, abychom je nemuseli vodit. Jinak máme zkušenost s huskama takovou že likvidují stromky, možná ty vaše jim chutnat nebudou, Nám zlikvidovali tři mladé stromky a jednu celkem velkou hlavu vinné révy.
Tak krásný den přeji, ať už jste doma či v práci...
N.
Anglonubijská koza ?
Herbst

XXX.XXX.134.14
Hop hop s dlouhýma ušima..