Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lan

24.1.2017 13:13
lan

XXX.XXX.127.119

Dobrý den, prosím o radu. Jsem začínající chovatel hus. Do tedˇ se mi nepodařilo rozpoznat pohlaví, nevíte jestli leze houser na housera? Děkuji.

24.1.2017 13:29
ovecka

XXX.XXX.0.0

Pohlaví husí se určuje naprosto spolehlivě kloakální metodou. Houser má vyvinutý penis, který lze vymačkat.
Jinak klidně pojímá houser housera a i husa husu, když jde na ně jaro a není nikdo lepší k mání.
Pokud ale dojde ke spojení housera a husy, je bezprosředně po aktu vidět z kloaky housera visící spirálovitý penis (asi 6 cm dlouhý, během 10 sekund se zatáhne zpět).
Dana.

lan

24.1.2017 13:41
lan

XXX.XXX.127.119

Děkuji za odpovědˇ. Tou kloakální metodou se mi to nějak nedaří, asi budu muset víc zmáčknout nebo roztáhnout. Bojím se abych jim neublížila.

24.1.2017 14:04
ovecka

XXX.XXX.0.0

Chce to, aby jeden držel a druhý měl obě ruce volné. Housera položíme do klína na záda, kloakou od sebe a ocas přehneme pod husu (na záda). Tím se kloaka lépe zpřístupní. Potom poklepeme dvěma prsty na břicho u kloaky a kloaku roztahujeme a zároveň stlačujeme směrem k páteři. Penis se objeví jako bělavě šedý spirálovitý útvar. Naopak husa má kloaku jenom růžovočervenou, s drobnými výrůstky (bradavičkami). Dana.

24.1.2017 16:12
ildika

XXX.XXX.120.116

Houser může lézt na jiného housera i v případě, že má v husu, aby mu ukázal svou dominanci. Ovšem nepojímá ho.

Nedominantni husa

26.1.2017 00:05
Nedominantni husa

XXX.XXX.236.218

Husy tu dominanci mezi sebou taky takhle řeší. Zajímavé je, že ta méně dominantní se nijak nebrání a prostě to strpí. Narozdíl od housera ta husa na ní neleží, ale prostě stojí a někdy se jí snaží vyrvat pero z křídla. Původně jsem myslel že je s tím perem nějaký problém a pomáhají´si, protože ta spodní se prostě nebrání a drží.

Když to viděl prvně nový houser a jeho husa tak se rozeřvali jak šílení, co to dělají, protože to asi ještě neviděli. Ale sám na druhého housera skočil hned, aby mu ukázal kdo tady šéfuje (také u toho stál a ne ležel), většinou se ale spokojí se zakousnutím a necháním se tahat, ten méně dominantní houser si kvůli němu už i připoměl že je pták a že umí létat (a fakt to umí, problém je u hus asi až tak od 5,5-6 kg).

lan

19.2.2017 16:54
lan

XXX.XXX.127.119

Děkuji všem za odpověď a rady. Konečně se podařilo zjistit pohlaví tou kloakální metodou. Takže hurá a ještě jednou děkuji. Ještěprosím o jednu radu, vadí když mám tři husy a dva housery? Asi ano, že? Děkuji.

Kvakvak

19.2.2017 23:19
Kvakvak

XXX.XXX.237.244

Když dominantní houser znemožní pojímání těch hus tím méně dominantním, tak můžete z toho méně dominantního a letošních hus utvořit nové hejno.

Jakmile přestane období páření a boj o husy, tak ti houseři spolu budou vycházet lépe.

Myslím, že pokud teď v hejnu jsou oba dva a jeden je ušlápnutý, nebude zásadní problém ani až husy vyvedou housata. Kdyby teď ten slabší houser byl z hejna oddělen, bál bych se ho pak k housatům přiblížit, aby ho druhý nechtěl rovnou zabít.

lan

4.3.2017 20:21
lan

XXX.XXX.127.119

Děkuji za odpověď.

8.3.2017 11:46
majenko3

XXX.XXX.63.212

Zdravím. Trošku k téme ale nie úplne...ako je to s plodnosťou gunára/housera v závislosti s jeho vekom? Ďakujem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík