lan

XXX.XXX.127.119
Dobrý den, prosím o radu. Jsem začínající chovatel hus. Do tedˇ se mi nepodařilo rozpoznat pohlaví, nevíte jestli leze houser na housera? Děkuji.
Pohlaví husí se určuje naprosto spolehlivě kloakální metodou. Houser má vyvinutý penis, který lze vymačkat.
Jinak klidně pojímá houser housera a i husa husu, když jde na ně jaro a není nikdo lepší k mání.
Pokud ale dojde ke spojení housera a husy, je bezprosředně po aktu vidět z kloaky housera visící spirálovitý penis (asi 6 cm dlouhý, během 10 sekund se zatáhne zpět).
Dana.
lan

XXX.XXX.127.119
Děkuji za odpovědˇ. Tou kloakální metodou se mi to nějak nedaří, asi budu muset víc zmáčknout nebo roztáhnout. Bojím se abych jim neublížila.
Chce to, aby jeden držel a druhý měl obě ruce volné. Housera položíme do klína na záda, kloakou od sebe a ocas přehneme pod husu (na záda). Tím se kloaka lépe zpřístupní. Potom poklepeme dvěma prsty na břicho u kloaky a kloaku roztahujeme a zároveň stlačujeme směrem k páteři. Penis se objeví jako bělavě šedý spirálovitý útvar. Naopak husa má kloaku jenom růžovočervenou, s drobnými výrůstky (bradavičkami). Dana.
Nedominantni husa

XXX.XXX.236.218
Husy tu dominanci mezi sebou taky takhle řeší. Zajímavé je, že ta méně dominantní se nijak nebrání a prostě to strpí. Narozdíl od housera ta husa na ní neleží, ale prostě stojí a někdy se jí snaží vyrvat pero z křídla. Původně jsem myslel že je s tím perem nějaký problém a pomáhají´si, protože ta spodní se prostě nebrání a drží.
Když to viděl prvně nový houser a jeho husa tak se rozeřvali jak šílení, co to dělají, protože to asi ještě neviděli. Ale sám na druhého housera skočil hned, aby mu ukázal kdo tady šéfuje (také u toho stál a ne ležel), většinou se ale spokojí se zakousnutím a necháním se tahat, ten méně dominantní houser si kvůli němu už i připoměl že je pták a že umí létat (a fakt to umí, problém je u hus asi až tak od 5,5-6 kg).
lan

XXX.XXX.127.119
Děkuji všem za odpověď a rady. Konečně se podařilo zjistit pohlaví tou kloakální metodou. Takže hurá a ještě jednou děkuji. Ještěprosím o jednu radu, vadí když mám tři husy a dva housery? Asi ano, že? Děkuji.
Kvakvak

XXX.XXX.237.244
Když dominantní houser znemožní pojímání těch hus tím méně dominantním, tak můžete z toho méně dominantního a letošních hus utvořit nové hejno.
Jakmile přestane období páření a boj o husy, tak ti houseři spolu budou vycházet lépe.
Myslím, že pokud teď v hejnu jsou oba dva a jeden je ušlápnutý, nebude zásadní problém ani až husy vyvedou housata. Kdyby teď ten slabší houser byl z hejna oddělen, bál bych se ho pak k housatům přiblížit, aby ho druhý nechtěl rovnou zabít.
lan

XXX.XXX.127.119
Děkuji za odpověď.