Kedy sa roznesú sliepky

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Vincentik

27.1.2017 20:50
Vincentik

XXX.XXX.107.250

Aká je doba potrebná k tomu, aby sa znovu rozniesli mladé ročné hybridy, ktoré teraz v zime vôbec neniesli (kŕmené nedostatočne, bez predlžovania svetelného dňa) a zaradila sa im kvalitná kŕmna zmeska a upravil sa 16hod. svetelný deň? Mne sa moje sliepky nesú perfektne, tak ma známi žiadali o zmesku a iné rady. Ďakujem za odpoveď. Moja predstava je, že minimálne 14 dní...7 dní ešte neprinieslo efekt.

27.1.2017 22:43
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Jako zkušený chovatel vašich slepiček byste to mohl odhadnout lépe, než někdo na f diskuzi z křišťálové koule! nikdo neví, z jakých podmínek jste slepičky získal, sám píšete, že byly zbídačené, tak vám nemohou nést za 14 dní!..že vy si tu děláte legraci? taková slepice ponese tak za dva měsíce, sám nejlíp poznáte, která je v tak dobré kondici, že by už mohla snášet..takže krmte, pečujte, ony se vám odvděčí!

Vincentik

28.1.2017 16:56
Vincentik

XXX.XXX.107.250

Nepíšem, že sú zbedačené, ale kŕmené nedostatočne, v zime sa zo pšenice, vody neponesú, ak mali navyše aj krátky deň... Len ľudia sú netrpezliví... Dostali výbornú zmesku, začali prisvecovať a...čakajú na prvé vajce. Ide o to, kedy sa naštartuje hypofýza a ľavý vaječník, podľa mňa by sa to mohlo dať odhadnúť... Iste už boli chovatelia, čo sa im sliepky v zime neniesli a zakúpili im dobrú zmesku. Ako dlho to trvá. Moje sliepky majú celoročne kvalitnú zmesku, takže pokles znášky registrujem pri preperovaní, resp.keď som mal čmelíka...

Vincentik

4.2.2017 11:10
Vincentik

XXX.XXX.107.250

Takže nakoniec až vlastná skúsenosť mi odpovedala na moju otázku, možno to niekomu pomôže. Práve som volal dvom chovateľom, ktorí mali nulovú znášku (kŕmenie pšenica, voda, trochu zbytky z domácnosti) a zaradili moju kvalitnú zmesku a prisvecovanie. Zhruba po týždni sú obaja na 50% znáške a deň po dni sa to zvyšuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík