Dom

XXX.XXX.48.143
Dobrý den, chtěl bych si namíchat směs pro brojlery, poradíte v jakém poměru mám namíchat kukuřičný, pšeničný a sojový extrahovany šrot?
Herbst

XXX.XXX.209.80
1. FÁZE od 1. dne do 21. dne:
40% KUKUŘICE,30% SOJOVÝ ŠROT,30% PŠENICE
2. FÁZE od 22. dne do min 7 dní před porážkou:
50% KUKUŘICE,20%SOJOVÝ ŠROT,30% PŠENICE
3. FÁZE min 7 dní před porážkou:
25% KUKUŘICE,20% SOJOVÝ ŠROT,55% PŠENICE
U všech kategorii přidávat vitamínový a minerální premix např: NUTRIMIX pro dochov a výkrm drůbeže dle návodu.
Herbst

XXX.XXX.209.80
Odchov ne dochov! Pardon.
Herbst

XXX.XXX.209.80
No sojový šrot má kolem 41-50% N-látek a hrách pouze kolem 20% N-látek.
V krmné směsi pro brojlery by mělo být minimálně v 1. fázi 22% N-látek, ve 2.fázi 19% N-látek, a ve 3.fázi 18% N-látek.
Navíc má hrách daleko více hrubé a těžko stravitelné vlákniny. Já bych ho asi v 1. fázi nedával.
Taky záleží co si od toho slibujete. Nikdy nedocílíte doma vyrobenou směsí stejné výsledky jako s kupovanou a vyrobenou odborníky. ale pokud vám nejde ani tak o efektivitu a kvantitu tak je dobrá volba si dělat krmnou dávku ze statkových krmiv. Ale pro toho kdo kupuje 100% krmiv a nemá zrovna nějaký černý laciný zdroj tak se ta výroba ani nevyplatí. Nebo když nakoupíte vše co potřebujete jste na tom vštšinou dráže než s hotovou a profesionálně vyrobenou směsí.
Herbst

XXX.XXX.209.80
bery25
napsal(a):
A neda sa ta soja nahradit niecim inym.
Dříve se nahrazovala masokostní moučkou, sušenou krví, jatečnými odpady, kafilerním tukem, sušeným mlékem nebo dopady z mlékárenského průmyslu. Nebo také rybí moučkou ale tam pak hrozí pachuť v mase atd..
Herbst
napsal(a):
Dříve se nahrazovala masokostní moučkou, sušenou krví, jatečnými odpady, kafilerním tukem, sušeným mlékem nebo dopady z mlékárenského průmyslu. Nebo také rybí moučkou ale tam pak hrozí pachuť v mase atd..
Dakujem, ja mam brojleri pre vlastnu potrebu a je jedno ci bu mat 3kg o tyzden skor alebo neskor, ja zmesi nekupujem, aj ked nehovorim ze su prudko jedovate , len by som ich chcel vykrmit z domasej zmesi, aj ked to bude dlhsie a drahsie.
Herbst

XXX.XXX.209.80
Pak není co řešit. Ale v tom případě bych nesahal nutně po brojlerech ale pořídil třeba kohouty ISA DUAL nebo polotěžké kohouty vůbec. Ale počkal bych na jaro ideálně ten květen kdy už máte venku kopřivy, lucerku a podobně.
Herbst
napsal(a):
1. FÁZE od 1. dne do 21. dne:
40% KUKUŘICE,30% SOJOVÝ ŠROT,30% PŠENICE
2. FÁZE od 22. dne do min 7 dní před porážkou:
50% KUKUŘICE,20%SOJOVÝ ŠROT,30% PŠENICE
3. FÁZE min 7 dní před porážkou:
25% KUKUŘICE,20% SOJOVÝ ŠROT,55% PŠENICE
U všech kategorii přidávat vitamínový a minerální premix např: NUTRIMIX pro dochov a výkrm drůbeže dle návodu.
Dobrý den, prosím neměl byste v hlavě i poměr pro krůťata? Ne že bych to chtěla míchat, jen si chci udělat lepší představu o tom co vlastně k dobrému růstu potřebují. K dispozici mám šroty kukuřičný, pšenice, ječmen, hrách, kys. mléko, brambory, kopřivy a zelené. Zatím to míchám od oka a koukám po čem jdou více a co nechávají. zase bych nereda plýtvala. Moc díky za případnou reakci.
stella3103

XXX.XXX.230.25
Prosím o pomoc, brojleři sednou na zadek a už se na nohy nepostaví. Čím je zachránit?
Můj pohled

XXX.XXX.169.241
No jestli sednou kvůli rychlému růstu a nevhodné stravě, tak vylepšit stravu a zpomalit růst a doufat, měli mít jiné podmínky od začátku.
Jestli sednou kvůli své hmotnosti a tomu že je ještě přetížil kohout který si na nich užíval, tak oddělit od kohouta, ty přetížené dokrmit, zabít, sníst.
Já jednoho takového kohouta zabil předčasně, začalo pršet a bál jsem se aby nezačal na plíce, ale byla to obava zbytečná. Brojler měl po přetížení kohoutem v kloubech vodu, zda by se stihl uzdravit před porážkou netuším.