Osení pro týdenní kuřata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2017 15:31

Zdravím, napadlo mě vypěstovat v truhlíku osení z pšenice. Můžu je dát týdenním kuřatům, když ho nastříhám na drobno?

27.2.2017 18:09

Tak odpověď žádná vyzkoušela jsem to a kuřatům chutná.

28.2.2017 08:16
honzapm

XXX.XXX.182.25

Mě jen mrzí, že jste nevyslyšela našich rad, které jsme Vám s dobré víře
udělili na Facebooku, a stále kuřátkům ponecháváte tyto nevhodné hřady.

No, dělejte jak myslíte. Poškození a zakřivení hrudní kosti je ale již nevratné.

Pokud na hřadech pro takto mladá kuřátka trváte,
udělejte jim je z cca 12-15 cm široké fošny-prkna.
Stačí jim dát na zem i několik cihel, vyskočí si na ně a budou mít dobrý pocit
z vyššího místa pro odpočinek.

28.2.2017 08:31
slovensko

XXX.XXX.178.6

Tiez ma to napadlo, preco dava tam malym kuratam bidla? Bidla sa davaju po 4 mesiaci veku, ked je uz vyvinuta kostra. Tieto tenke palicky im poriadne zdeformuju hrudnu kost. Ale co sa cudujeme, ked nema ani poriadne krmitka pre kurata, ale misky pre psy a ludi.

28.2.2017 10:11
ladd

XXX.XXX.34.43

honzapm napsal(a):
Mě jen mrzí, že jste nevyslyšela našich rad, které jsme Vám s dobré víře
udělili na Facebooku, a stále kuřátkům ponecháváte tyto nevhodné hřady.

No, dělejte jak myslíte. Poškození a zakřivení hrudní kosti je ale již nevratné.

Pokud na hřadech pro takto mladá kuřátka trváte,
udělejte jim je z cca 12-15 cm široké fošny-prkna.
Stačí jim dát na zem i několik cihel, vyskočí si na ně a budou mít dobrý pocit
z vyššího místa pro odpočinek.

Komu není rady...

28.2.2017 13:02

Proč jen samá kritika, já dávám kuřatům bidla již od doby kdy vidím že chtěj přirozeně hřadovat, jinak se snaží po večerech vylítnout a držet se kde se dá plácají se po kurníku pak jak pitomý.Dávám pochopitelně jen vhodná obroušená prkna a nikdy nic křivého neměly.Co se týče misek, já kuřatům také dávám různé misky neurčené původně pro drůbež, s tím jak rostou tak postupně zvětšuji i ty a doprostřed dávám nějakou nádobu aby v misce nehrabaly a nepřevrhly to, později dávám upravený plastový květináč s vystříhanými otvory kolem dokola aby tam mohly kuřata akorát strčit hlavy, dnem vzhůru a přidělaný na misku.To samé s napáječkami, ač mám kupované, tak dávám třeba velké kelímky od nanukáčů a doprostřed velkou petláhev jako zásobník.Mohu tak staré snadno nahradit novým a takřka za darmo. S tím osením jinak dobrý nápad, také to letos zkusím Jinak být na FB a ještě tady a vše stíhat, tomu fakt říkám mít fůru času, to vám některým tedy já nemám čas téměř nikdy ani na jedno, zvlášť jak se trochu oteplí

28.2.2017 13:23
slovensko

XXX.XXX.178.6

Vsak nech si kazdy robi co chce. Naco ale vymyslat rozne napodobneniny ked dostat originalne krmitka pre kurata. A s tym hradovanim musi mat clovek rozum, ked ho nema zviera.

28.2.2017 14:07
ladd

XXX.XXX.34.43

Ernyo, sama jste napsala, že dáváte vhodná prkna. Ať si klidně možnost na něco vyletět mají, neměla by to ale být tato úzká bidélka. Mám z toho dojem, že pro zadavatelku je na prvním místě co se ji líbí a ne co je prospěšné kuřatům (mám na mysli pouze ty hřady).

28.2.2017 14:09

slovensko napsal(a):
Vsak nech si kazdy robi co chce. Naco ale vymyslat rozne napodobneniny ked dostat originalne krmitka pre kurata. A s tym hradovanim musi mat clovek rozum, ked ho nema zviera.

Tak napodobeniny asi proto, že mě celkově kupované nevyhovují a jestli vyhovují slepicím, tak to mě zatím ještě nevykvokaly Za další je to podle mě předražené a ani moc to nevydrží, nebo to nefunguje jak má, tím hlavně myslím nádrže na vodu.Na co si pak vyrábět líhně a kurníky, tak asi nápodobně ne?

28.2.2017 14:58
slovensko

XXX.XXX.178.6

Tak liahen by som nevyrabal, ale tie priemyselne kuriny, ako pre vrabce, su pre velku hydinu nepouzitelne.

28.2.2017 18:21
honzapm

XXX.XXX.182.25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Proč jen samá kritika, já dávám kuřatům bidla již od doby kdy vidím že chtěj přirozeně hřadovat, jinak se snaží po večerech vylítnout a držet se kde se dá plácají se po kurníku pak jak pitomý.Dávám pochopitelně jen vhodná obroušená prkna a nikdy nic křivého neměly.Co se týče misek, já kuřatům také dávám různé misky neurčené původně pro drůbež, s tím jak rostou tak postupně zvětšuji i ty a doprostřed dávám nějakou nádobu aby v misce nehrabaly a nepřevrhly to, později dávám upravený plastový květináč s vystříhanými otvory kolem dokola aby tam mohly kuřata akorát strčit hlavy, dnem vzhůru a přidělaný na misku.To samé s napáječkami, ač mám kupované, tak dávám třeba velké kelímky od nanukáčů a doprostřed velkou petláhev jako zásobník.Mohu tak staré snadno nahradit novým a takřka za darmo. S tím osením jinak dobrý nápad, také to letos zkusím Jinak být na FB a ještě tady a vše stíhat, tomu fakt říkám mít fůru času, to vám některým tedy já nemám čas téměř nikdy ani na jedno, zvlášť jak se trochu oteplí

Madam zadavatelka byla na FCB upozorněna, že tyto hřady nevratně
poškodí kuřatům hrudní kost, na což reagovala - "Na to jsem se neptala!"

Jó, bývaly časy, kdy se za dobře míněnou radu děkovalo.
Dneska se tomu říká nevyžádaná kritika...

Člověk to zkouší po dobrém.
V zájmu kuřat - a také v zájmu případných tichých čtenářů,
kterých se nyní, ale i v dalších letech zajisté najde dost, a kteří by mohli
vybavení z fotek v dobré víře následovat, což by byla chyba...

28.2.2017 19:35
honzapm

XXX.XXX.182.25

Pro doplnění - já, jako dítě, cca 8-12leté, jsem kuřátkům také dával hřady.
V dílně jsem jim stloukal speciální hřadečky, speciálně pro ně.
A přesně a dodnes si pamatuji, jak jsem pak slepičkám přejížděl po hrudní
kosti a studoval rukou ty záhyby, vidím to jako by to bylo včera.
Vlastně jsem se domníval, že to tak má být, že to tak je u všech.
Neexistoval internet, nebyl nikdo, kdo by mi poradil (dospěláky to nezajímalo).
Jediná knížka, kterou babička měla, byla Havlín a kol. - však víme.
Ta navíc už byla salátové vydání a kus jí chyběl.
Na mě byla tenkrát dost složitá - samé tabulky, pamatuju si to přesně.

A tak mě mrzí, že dnes, kdy se zkušeného chovatele můžete
zeptat onlajn, a on Vám klidně během 10 sekund odpoví,
si lidé těch cenných a dobře míněných rad ZDARMA neváží a berou je jako kritiku.

Jistě, na fotkách zadavatelky je plno věcí super - velké prostory, krásně
suché, čisté, nastlané, stěny vybílené, zelené krmení k zobání = zábava.
To je všechno fajn a o mnoho tříd lepší, než různé umočené krabice,
jak tu často bývají. K dokonalosti zadavatelce chybí už jen ty hřady...

28.2.2017 22:14
ladd

XXX.XXX.32.242

Já to měl přesně tak. Pak jsem někde vyčetl, že ty křivé hrudní kosti jsou z toho, tak jsem bidélka vyměnil za prkna. Někdo si holt poradit nedá. Ale co, jsou to její slepice, žít se s tím dá nám jí i jejím slepicím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík