Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2017 19:12
funnysek

XXX.XXX.209.3

Zdravím, mám dotaz, jaká plemena nelétají, nebo alesdpoň minimálně? máme hedvábničky a ty jsou super, ale také pár sussex a ty nemaj problém s 2m plotem :/ budu ráda za tipy na nelétající slepice, prosím nezdrobnělá plemena, děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2017 19:18

funnysek napsal(a):
Zdravím, mám dotaz, jaká plemena nelétají, nebo alesdpoň minimálně? máme hedvábničky a ty jsou super, ale také pár sussex a ty nemaj problém s 2m plotem :/ budu ráda za tipy na nelétající slepice, prosím nezdrobnělá plemena, děkuji

Zajímala by mě velikost a kvalita výběhu, když sasexkám stojí za to přelétávát.

10.2.2017 19:23
zntomas

XXX.XXX.73.100

Dobrý den, za nepřelétaví slepice beru Amroxky, Hempšírky... těžký plemena.Někdy k nepřelétavosti pomuže ušmiknout první 3 letky. Celé křídlo až poslední volba vypadá to strašně.

10.2.2017 19:33
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Každé plemeno, ktorému zastrihnete letky na 1 krídle, nebude chvíľu lietať!

10.2.2017 19:40
honzapm

XXX.XXX.182.25

To asi nebudou "opravdové" Sussex, ale Dominant Sussex, ne?

10.2.2017 19:55
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak já nevím, ale mám u šumavanek plot jen 80 cm a nepřelétnou, zastřižené nejsou. Myslím si, že než o létavých slepicích je potřeba přemýšlet o kvalitě výběhu. Pokud není důvod, slepice nelétají. Dana.

10.2.2017 22:08
funnysek

XXX.XXX.209.3

honzapm napsal(a):
To asi nebudou "opravdové" Sussex, ale Dominant Sussex, ne?

Ano to je možné, dostali jsme je od rodičů

10.2.2017 22:10
funnysek

XXX.XXX.209.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zajímala by mě velikost a kvalita výběhu, když sasexkám stojí za to přelétávát.

No ony nelétají ven z výběhu, jen si sednou nahoru na plot a koukaj, nebo si zaletí až na takovou stříšku u stodoly a tam vyhlížejí po okolí, po chvilce letí zase zpět do výběhu, ten je pravda menší, chodí ale pravidelně n zahradu na zelené, pokud tedy je

10.2.2017 22:14
funnysek

XXX.XXX.209.3

zntomas napsal(a):
Dobrý den, za nepřelétaví slepice beru Amroxky, Hempšírky... těžký plemena.Někdy k nepřelétavosti pomuže ušmiknout první 3 letky. Celé křídlo až poslední volba vypadá to strašně.

Děkuji za radu, ono mě to ani tak nevadí že ty naše létají, ale táta by si rád pořídil nějaké nové pipky a ty co má mu spí v jedličce na zahradě, tak by potřeboval nějaké co tam nevyletí a budou spát v kurníku ty naše se mu líběj, ale asi nesplňují tento požadavek no

11.2.2017 06:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.71

Nové kuřičky si do kurníku "uklízím". /pár dní je tam nosím/
Tak se naučí, kam patří a nenapadne je, nocovat jinde.
Pokud tam mají čisto a nežerou je čmelíci.
Krásně si zvyknou.

11.2.2017 07:40
honzapm

XXX.XXX.182.25

funnysek napsal(a):
Ano to je možné, dostali jsme je od rodičů

To víte, že to nebudou pravé Sussex. Ty by se na plot až tak uplně nedostaly.
Takže příště uvádějte, prosím, Dominant Sussex. To je totiž slepice tak o 60%
lehčí, než opravdový Sussex.
Čímž jsem Vám dal odpověď na otázku, které slepice nelétají.

Strážce Alcatrazu

11.2.2017 16:12
Strážce Alcatrazu

XXX.XXX.154.255

To je absolutní nepochopení problému. Každý druh slepice a každá jedna slepice je schopna zdrhnout. Záleží zda chce, musí, stojí jí za to vyvinout to úsilí...

Nepomůže ani zastřihávání křídla či křídel.

Pokud máte slepice po pubertě, a budou mít dostatečný prostor, žrádlo, kohouta u kterého se budou držet, místo pro snášku, místo pro kvočnu na její snášku a zasednutí,... nebudou mít důvod utíkat.

Co pomáhá, tak jim zabránit utíkat v době kdy jsou mladé ale ještě ne všeho schopné lehké puberťačky. Protože když v této době nedokáží zahnout, přestanou se o to později pokoušet, většina a většinou a pokud se jim budou podmínky zamlouvat. Pak zase jak z těžknou tak ztrácí motivaci,... a jak jsem napsal je to o podmínkách a jejich touhách.

Když zdravá slepice bude chtít uteče odevšud.

11.2.2017 16:23
začátek

XXX.XXX.4.22

funnysek napsal(a):

Orpingtonky, plymutky a stačí plot 60cm.

13.2.2017 08:55
slovensko

XXX.XXX.178.6

Mne hempsirky ani araucany nepreletia ani metrovy plot.

14.2.2017 15:32

Https://www.youtube.com/watch?v=vTBXFFg_2y0

Pokiaľ nelietajú takto, kde je problém?

14.2.2017 22:31
ladd

XXX.XXX.5.13

Toto video mě připomělo, u nás ve státním statku měla kdysi jedna paní hodně létavé "liliputky", Přeletět jakýkolv plot, vyletět na střechu nebo vikýřem na půdu nebyl žádný problém. Jedna létala přes celý dvůr doopravdy jako bažant. Vrchol byl, když jsem ji viděl (když hledala místo na snášení), jak se ve tří metrové výšce třepotala na místě jak kolibřík před otvorem do holubníku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík