fonddy

XXX.XXX.114.106
Dobrý den.
Tchýně chová slepice, má asi 5 dospělých slepic a 1 kohouta. na podzim měli kuřata a dnes jsou už z nich dospěláci. Bohužel momentalně v hejně jsou kromě starého kohouta nyní i další 3 mladí kohouti. Všichni se chovají normalně až na jednoho "agresora". Ten útočí na slepice a na jednu si doslova zasedl. Mám strach že ji prostě uklove... pokud je poblíž starý kohout nebo ostatní mladí odeženou ho... pokud ne tak nevím. Taky se bojím jestli nebude agresivní i na lidi... Někdo nějakou radu jak na něj? Když sem ho přistihla jak duzní onu chudinku slepici dostal lehce lopadou po zádech a vůbec si toho nevšiml...
Bojovník

XXX.XXX.169.241
Může se stát, že jak zvíře jednou začne boj tak už nehledí nalevo a napravo a prostě bojuje dokud neprohraje nebo nevyhraje. Do takového boje se může zvrtnout i obrana dospělé dominantní slepice (která toho kohouta většinou i pěkně docuchá) před znásilněním mladým nemehlem.
Nenazval bych to přímo vadou ani špatnou genetikou, ale kohouta bych se stejně zbavil. Letos jsem jednoho takového "hloupého bojovníka" měl, dostal nářez hned dvakrát a nechal by se i zabít. Zajímavé je, že přitom rozlišoval soupeře a s dominantním kohoutem by nebojoval.
Třeba ten můj dominantní kohout se viditelně učí jak jiného i zabít (tak mi alespoň připadají kohoutí útoky na hlavu protivníka nejen zobákem ale i pařáty). Je vemi úspěšný rváč s vynaložením naprostého minima úsilí (pár vteřin a je po boji, ani randál hejna nestihnu zanamenat) a přitom není nikdy agresivní a u kohoutů mu vždy stačí, že je prožene a může si vítězně zakykyrykat. Ale běda jak se mu některý postaví.
fonddy

XXX.XXX.114.106
Děkuji za názory, mladí kohouti samozřejmě poputujou dál, jen ten jeden výtržník dělá bordel. Už je separován a brzy to asi bude mít za sebou...