Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

fonddy

16.2.2017 20:45
fonddy

XXX.XXX.114.106

Dobrý den.
Tchýně chová slepice, má asi 5 dospělých slepic a 1 kohouta. na podzim měli kuřata a dnes jsou už z nich dospěláci. Bohužel momentalně v hejně jsou kromě starého kohouta nyní i další 3 mladí kohouti. Všichni se chovají normalně až na jednoho "agresora". Ten útočí na slepice a na jednu si doslova zasedl. Mám strach že ji prostě uklove... pokud je poblíž starý kohout nebo ostatní mladí odeženou ho... pokud ne tak nevím. Taky se bojím jestli nebude agresivní i na lidi... Někdo nějakou radu jak na něj? Když sem ho přistihla jak duzní onu chudinku slepici dostal lehce lopadou po zádech a vůbec si toho nevšiml...

16.2.2017 21:07
dadu

XXX.XXX.61.94

Naordinovala bych mu sekerkomicin

17.2.2017 09:43
Kejssis

XXX.XXX.250.147

Zdravím jak jednou začne být kohout agresivní bude pořád šupněte sním do hrce a máte po starostech, chovám kohouty na masíčko tak už mám vypozorováno že těmto agesorům nic nepomůže.. a ti ostatní budou muset také časem pryč...

17.2.2017 09:44
ladd

XXX.XXX.34.53

4 kohouti k 5 slepicím (+ nějaké mladé?) je moc. Tchyně by se měla přebytečných kohoutů zbavit, Jestli má zábrany je zabít a sníst tak je poslat dál. Krom toho agresora, na něj jedině sekerka, není normální, aby kohout přehnaně napadal slepici, takové zvíře by nemělo přijít do chovu.

17.2.2017 13:41
ildika

XXX.XXX.120.116

Agresivního kohouta opravdu nevyléčíte, navíc toto už je patologický jev; není normální, aby kohout útočil na slepice. Někteří útočí na chovatele, mnozí jsou agresivní na cizí osoby - což je přirozená, ovšem rovněž nežádoucí agrese.

17.2.2017 13:54
ladd

XXX.XXX.34.53

Ještě mě napadá, že to je možná nedospělý kohoutek a chtěl slepici pojímat a ta před ním utíkala (nebo a ni vyloženě útočil?). Někdy si takovíto puberťáci vyberou slabší slepici a neustále ji otravují, prohánějí, dochází i k hromadnému znásilnění. Každopádně kohoutů je v hejnu moc.

Bojovník

17.2.2017 14:23
Bojovník

XXX.XXX.169.241

Může se stát, že jak zvíře jednou začne boj tak už nehledí nalevo a napravo a prostě bojuje dokud neprohraje nebo nevyhraje. Do takového boje se může zvrtnout i obrana dospělé dominantní slepice (která toho kohouta většinou i pěkně docuchá) před znásilněním mladým nemehlem.

Nenazval bych to přímo vadou ani špatnou genetikou, ale kohouta bych se stejně zbavil. Letos jsem jednoho takového "hloupého bojovníka" měl, dostal nářez hned dvakrát a nechal by se i zabít. Zajímavé je, že přitom rozlišoval soupeře a s dominantním kohoutem by nebojoval.

Třeba ten můj dominantní kohout se viditelně učí jak jiného i zabít (tak mi alespoň připadají kohoutí útoky na hlavu protivníka nejen zobákem ale i pařáty). Je vemi úspěšný rváč s vynaložením naprostého minima úsilí (pár vteřin a je po boji, ani randál hejna nestihnu zanamenat) a přitom není nikdy agresivní a u kohoutů mu vždy stačí, že je prožene a může si vítězně zakykyrykat. Ale běda jak se mu některý postaví.

fonddy

17.2.2017 15:53
fonddy

XXX.XXX.114.106

Děkuji za názory, mladí kohouti samozřejmě poputujou dál, jen ten jeden výtržník dělá bordel. Už je separován a brzy to asi bude mít za sebou...

17.2.2017 17:13
začátek

XXX.XXX.4.22

Nahradí ho druhý nejsilnější a vše se bude opakovat, nejlepší je si nechat jen jednoho.Jak se začnou chovat typicky kohoutkovsky, tak ty slepičky zničí, budou se navzájem schazovat a bude jen kravál a slepice si neužijou, budou mít jen sedřená záda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík