frugo

XXX.XXX.250.195
Zdravíčko dnes je 21.deň a v liahni je stále ticho a klud. Chceto len trpezlivosť alebo s aniečo vážne deje? vajíčka som presvietil a sú tmavé a vzduchová bublina je dosť velká tak by sa asi mali už liahnuť nie? vlkosť zvýšená na 70%. prosím radu som neštastný stoho
frugo

XXX.XXX.250.195
2mazutak
napsal(a):
Zdravím. pokud je to již 21 dní a jsou tmavá, poslechněte si je.již 19 den by mněli ve vejcích škrandat.
Včera večer jedno píplo som počul a tukalo ale odvtedy som už nepočúval ale neni ani jedno tuknuté ani nič... je možné že sa nevyliahne nič ?
frugo

XXX.XXX.250.195
Mám tam slepačie vajvia v doma robenej liahni minulý rok som liahol prepelice a v pohode sa vyliahli tak preto neviem kde je chyba. vajcia som presvecoval a sú uplne plné takže vývin by nemal byť problém.
Herst

XXX.XXX.182.25
frugo
napsal(a):
Mám tam slepačie vajvia v doma robenej liahni minulý rok som liahol prepelice a v pohode sa vyliahli tak preto neviem kde je chyba. vajcia som presvecoval a sú uplne plné takže vývin by nemal byť problém.
Nízká teplota po celou dobu líhnutí. Kuře se vyvine, ale neproklube.
frugo

XXX.XXX.250.195
Teplota bola ok mám tam kontrolný teplomer.
frugo
napsal(a):
Teplota bola ok mám tam kontrolný teplomer.
Vy na všechny názory odpovídáte, že vše bylo v pořádku, ale evidentně nebylo, když se nic nelíhne.Neuvedl jste jediný konkrétní údaj o líhni, teplotě okolí, teplotě v líhni, obracení, rosení, chlazení, prosvěcování v 7 dnech, typu slepic, stáří vajec, kvalitě chovného hejna... A po nás chcete co, věštit z křišťálové koule? Tak to bohužel. Umíme pouze zázraky na počkání a nemožné do 3 dnů Dana.
frugo

XXX.XXX.250.195
Dnes 22deň a už to tam začína pípať a liahnuť sa.
frugo

XXX.XXX.250.195
2mazutak
napsal(a):
No vidíte.oni se totiž dny kdy se to má líhnout počítají až od druhého dne po nasazení.první den se na inkubační teplotu teprve prohřívají.když nasazuji třeba poslední den v měsíci, počítám dny do vylíhnutí až od pondělka prvního.to jste zřejmě opomenul.
Áno. Vobec ma to nenapadlo :).
frugo

XXX.XXX.250.195
Vyliahlo sa ich 9 a stále idú von prišiel som na to kde sa stala chyba.. našťastie sa to neskončilo uplnou katastrofou. kuriatka idú von o 2 dni neskor... chyba bola že na vrchu vajec mám teplotu ok ale na spodu je o 1,5 stupna menej... teda myslím že to je tým.
frugo

XXX.XXX.250.195
ovecka
napsal(a):
Vy na všechny názory odpovídáte, že vše bylo v pořádku, ale evidentně nebylo, když se nic nelíhne.Neuvedl jste jediný konkrétní údaj o líhni, teplotě okolí, teplotě v líhni, obracení, rosení, chlazení, prosvěcování v 7 dnech, typu slepic, stáří vajec, kvalitě chovného hejna... A po nás chcete co, věštit z křišťálové koule? Tak to bohužel. Umíme pouze zázraky na počkání a nemožné do 3 dnů Dana.
Ja sa ospravedlnujem. myslím že to je tou teplotou. ale už lezú von aj ked neskor.
frugo

XXX.XXX.250.195
frugo
napsal(a):
Vyliahlo sa ich 9 a stále idú von prišiel som na to kde sa stala chyba.. našťastie sa to neskončilo uplnou katastrofou. kuriatka idú von o 2 dni neskor... chyba bola že na vrchu vajec mám teplotu ok ale na spodu je o 1,5 stupna menej... teda myslím že to je tým.
Jen úplně laicky ohledně umělého líhnutí. Pokud se líhne pod kvočnou, nejvyšší teplotu mají vajíčka na horní straně, kde dochází ke styku vajec s tělem kvočny. Spodní část vajíčka je chladnější. Pak je zde jinde také tuším uváděno, že kalibrace se v líhni provádí položením teploměru na vejce. -A v těchto místech by měla teplota odpovídat teplotě požadované.
Pokud se jedná o líheň s ventilátorem, tam bude zřejmě teplota všude stejná. Otázkou je, zda je toto ideální stav a nebo jen, že jinak to nejde kuřata se i tak “naštěstí“ vylíhnou.
Jen aby jste si případně nerozhodil něco, co je zřejmě v pořádku.